Mam laptopa Acer Aspire 5742G z kartą Nvidia GeForce GT 420m. Problem ogólnie mam z grami,dajmy na to Crysis 2 rok temu,śmigał na najwyższych wymaganiach bez zarzutu,teraz,smiga,ale po ok 20minutach gry,zaczyna się przycinać i to cholernie. Nawet po zainstalowaniu Gothic'a 2,problem jest ten sam,gdzie Gothic 2 ma strasznie niskie wymagania. Defragmentowałem,czyściłem i nic. Ściągnąłem sterowniki do karty ze strony producenta,chciałem zainstalować,to mi wyskoczyło,że moja karta nie jest zgodna z głównym systemem. Więc co to może być? Jak to można naprawić...?
A no i jeszcze bym zapomniał. Gry w które grałem na poczatku gdy kupiłem laptopa:
Metro 2033-działało bez zarzutów,na najwyższych-dzisiaj nawet nie chce się odpalić i nie ma żadnego komunikatu;
Resident Evil 4 i 5-działało bez zarzutów-dzisiaj gdy włączam,mam czarne tekstury w grze,prawue wszędzie;
Crysis i Crysis Warhead-też działało bez zarzutów,dzisiaj albo nie odpala,albo ciemny ekran;
Half Life 2 i dodatki-działało po prostu miodzio-teraz nie odpala,żadnego komunikatu