ToXTi Hardcore Lesson

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
ToXTi

ToXTi Hardcore Lesson

Post autor: ToXTi »

:krzeslo: Oto Projekt dla tych początkujących jak i bardziej początkujących oraz tych ciekawych :evil:

Patrząc na te projekty co są udostępnione, zapragnąłem nauczyć czegoś każdego z was.
mój pierwszy kawałek był z gatunku Gabberem (bo głupio pisać że jest Hardcorem ;p )
więc postanowiłem, że
zrobię projekt dla początkujących Hardcorów ;)
w środku mieszczą się:
- Dwa sample FX (Explosion4 i Vee Reverse Crash 001)
- Projekt ToXTi - Hardcore Lesson
a w projekcie:
- szczegółowy przewodnik jak zrobić podobny projekt (FL NoteBook)
- Poukładany projekt :)

UWAGA! Potrzebny Vanguard by go wgl Uruchomić!! Używałem podstawowego banku.
Ale myślę że każdy Vanguarda ma ;) a jak nie to do działu wtyczki i presty ;p Biegiem!! ;D

Trochę czasu spędziłem nad tym projem (Szczególnie nad NoteBookiem)
poprawiałem wszelkie Literówki, a Podczas Pisania Powietrze i niewiasty były rześkie,
ale mimo tego namęczyłem się i wgl więc liczę na to że ktoś kliknie w tę ikonkę z kciukiem do góry ;p :rock:

Jeśli już to przeczytałeś/łaś oto link ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/file/YpaH65tA/ToXTi_Hardcore_Lesson.html
Ps. jeśli projekt się spodoba to oczekujcie kolejnych :D
djmatthis
Nowicjusz

Re: ToXTi Hardcore Lesson

Post autor: djmatthis »

Dzięki :) Fajny projekcik :)
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Hmmm.... do wielu rzeczy mógłbym się przyczepić ;)

Nie wiem czy moja wersja Vanguarda jest za stara czy za nowa, ale musiałem cały Factory Soundbank otworzyć od nowa bo coś się dziwnego działo przy otwieraniu.

Tutaj kolejny zgrzyt. Myślę, że każdy powinien mieć na kompie dodatkowo FLa w wersji... 7. Ja pracuję na ósemce a tu projekt z dziewiątki i lipa. A są osoby, które i na 7 pracują, więc trzeba im pomóc ;)

Powstały utworek jest strasznie monotonny i taki... zamulający...? Może nawet odpychać tych bardziej początkujących ;)

"Natarcie". To się tak na prawdę nazywa czy sam to wymyśliłeś? :D Jestem ciekaw bo używam tego chyba od mojej pierwszej piochny HS i nie wiem jak to się nazywa ;D

"7 Band EQ". Tutaj taka osobista uwaga - imo lepszy i bardziej intuicyjny jest Parametric EQ 2 ;)

Kick. Naprawdę już mogłeś użyć jakiegoś sampla, Gabba w Vanguardzie jest ujowy :G

Melodia. Kiepska. Owszem, robiona na poczekaniu, ale na prawdę zlewa się z arpem i jest taka nieciekawa.

Wejścia. Brak wejść poza natarciem i Revcrash+Explo. A cut-offy melodii i pady? ^^

I może dobry byłby jakiś vocalek (najlepiej pocięty z Fruity Slicerem). Mraauuu ;>

Tyle ode mnie. Thx za włożoną pracę ;)
ToXTi

Post autor: ToXTi »

Cj Ex3 oto moja odpowiedź ;)

- wielu nowych zaczyna od najnowszej wersji fl-a no ale cóż zrobisz nie dogodzisz ;)

- utworek specjalnie jest taki by jak ktoś głupi wypuści jako swój, to miał za swoje ;p

- "natarcie" to określenie mojej ekipy na kickowe przejście ;) oczywiście można używać ;)

- owszem eQ2 jest lepszy ;) ale tu tylko dałem przykład wykorzystania wtyki ;)

- co do kicku przyznaję racje ale patrz w wyżej podkreślone ;)

- patrz w wyżej podkreślone co do melo.

- specjalnie tak zrobiłem ;) patrz wyżej podkreślone

- vocal by fajnie tu się komponował, ale to byłby dodatek ;)

Dziękuję za docenienie mojej pracy Cj Ex3 ;)
ODPOWIEDZ