Uwaga na Oszustow (pobieraczek.pl)

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Zapewne niektorzy z Was zdazyli uslyszec juz jakis czas temu o tym serwisie.
Jednak mozliwe ze niektorzy jeszcze nie.
Kazdemu sie zdarza sprawdzic jakis serwis z ciekawosci rejestrujac sie na niego, akceptujac regulamin(nie czytajac go),a potem zapomniec wg o stronie.
Tutaj moja wielka prośba : OMIJAJCIE SERWIS, Strone POBIERACZEK.PL
Tutaj niby wszystko fajnie,jakas oferta sciagania plikow jest dosyc duza,10 dni darmowego testowania, ALE przy rejestracji nie wiecie ze zawieracie UMOWE na okreslony czas(12mies.). Jest to to pakiet jakis tam limitow "podstawowych".I nie naliczany od miniecia testowania tylko od poczatku rejestracji. To juz pierwsze NIE HALO w tej sprawie
Tlumaczac na prosty jezyk: Nie korzystacie z serwisu, juz dawno macie go gdzies to oni daja dla was najtanszy pakiet na rok sciagania plikow.
Potem jak sie okazuje przychodzi wam na e-mail prosba o zaplate kwoty za pakiet (94,80) Niby nie wielkie pieniadze, ale czemu placic za nic?
Nie probojcie wchodzic z nimi w zadne dyskusje.Do tego maja wyszkolonych prawnikow(swoja kancelarie prawna ble ble :P ) Jezeli juz popelniliscie blad rejestracji (tak jak ja :/) to nie odpisujcie im. Moze sie wkoncu odczepia. Zdarzy sie ze postrasza sadem i wpisem do KRD. Ale to chyba tylko straszenie,bo wydaje mi sie ze KRD jest od wyzszej kwoty a sami juz nie raz dostali po dupie od UOKiK (Urzad Ochrony Konsumentow i Konkurencji),wiec sprawa w sadzie nie wydaje mi sie dla nich wygrana.
Wydaje mi sie ze im bardziej bedziecie sie wymygiwali od zaplaty poprzez dyskusje z nimi to poczuja sie pewniej,ze jestescie wkoncu wystraszeni i predzej zaplacicie,Odpisza na kazdy e-mail dosc amatorska i "strachliwie" napisany.
W internecie wszedzie pelno o tym oszustwie i grozbach sadem od nich. Ale czytajac nie doszukalem sie nigdzie zeby komus wpadli do domu czy przyslali wezwanie itp.

Kto wpadl w ten shit niech w internecie poczyta o tym wiecej.
W tym temacie mozecie tez sie podzielic wlasnymi doswiadczeniami.
1058z2e.jpg (15.25 KiB) Przejrzano 67 razy
tak to wyglada mniej wiecej. Dodam tez ciekawostke ze serwis odsiebie.pl (nie mylic z odsiebie.com) tez przekierowuje na ta strone.

Oto pare linkow do dyskusji na ten temat:

Kod: Zaznacz cały

http://www.wykop.pl/link/176356/pobieraczek-pl-uwazaj-na-to-oszustwo/

http://news.p2p.info.pl/pobieraczek-pl-oszukuje-internautow/1695/

http://prawo.vagla.pl/node/8591

http://di.com.pl/news/28025,0,Pobieraczekpl_rejestracja_dziecka_jest_wazna.html
Awatar użytkownika
Radeonski
Specjalista

Re: Uwaga na Oszustow (pobieraczek.pl)

Post autor: Radeonski »

Słyszalem jakis czas o tym serwisie...
Wieeeeeeelka LIPA

tam tez przy rejestrze trzeba chyba podac swoje dane osobowe...

robert005

Post autor: robert005 »

No było głośno o tym tak niedawno. Czasami lepiej warto przeczytać regulamin i zobaczyć ile jaka strona się ceni :)
Awatar użytkownika
Sianek
Specjalista

Post autor: Sianek »

Ostatnio ukarali ten serwis bardzo wysoką grzywną
Awatar użytkownika
KemoT
Użytkownik

Post autor: KemoT »

Aha, dzięki za ostrzeżenie.
Awatar użytkownika
pecherek
Ekspert

Post autor: pecherek »

thx za informacje :D
Awatar użytkownika
Xsior
Weteran

Post autor: Xsior »

kurde a ostatnio mialem jakiąs stycznosc z tym serwisem ;/

szukalem czegos w necie i bylo na tym serwie wystawione :(
dobrze ze mam swoją zasade i że korzystam tylko ze sprawdzonych serwisów :D

na prawde współczuje ci w tym momencie,bo ja pewnie wrypałbym sie tak samo...
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Nikomu jeszcze nie zalozyli sprawy. Ja sie nie martwie tylko sie wkurzam jak mi leci spam od nich i zaslaniaja sie paragrafami,ktore moga byc zapewne nie trafne.
Juz wyslalem im odpowiednie wiazanki :D
Awatar użytkownika
CooperMaster
Ekspert

Post autor: CooperMaster »

ja owy błąd tez popełniłem,ale mam taką zasade ze jak ktoś rząda odemnie danych osobowych w takich serwisach to prawdziwy jest tylko email,więc kilka takich dostałem i cisza :) mam to głęboko gdzieś,a ze jestem stary lis to nikt odemnie kasiurki nie wyciągnie :)
Awatar użytkownika
Mietkas
Weteran

Post autor: Mietkas »

hehe tez mam poblem z nimi straszyli mnie je****Y hehe ale sie nie dalem i powiedzialem ze nie bede placil ,ucichlo heheh :D
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

No ja tez podalem falszywe dane.
Ale gdyby dzialali zgodnie z prawem to i po IP trafiliby do nas :D
Jak widac. Straszyli sadem (szacuje ze z 5k ludzi) i zaden nie otrzymal pozwu do sadu :D
Wczoraj im jeszcze odpisalem. A lubie podyskutowac,niech mi naskocza xD .
Napisalem im ze pomimo tego ze MAM 3 miesiace od odstapienia od umowy dlatego ze nie podpisana zostala zadna umowa pisemna.Wczesniej odpisali ze jest to bezpodstawne.
To teraz im napisalem ze bezpodstawne jest istnienie ich serwisu. I ze moge zaplacic ale smsem o tresci "Pomagam".Do tego zachecalem ich do podpisania petycji w sprawie zamkniecia ich strony xD . A jak maja watpliwosci jakies to kazalem wpisac w google nazwie ich strony. :] Niech wiedza ze niektorzy internauci nie boja sie ich,ze zastraszac moga dzieci ktore i tak im nie zaplaca :D
Zreszta internetowi nie placa :lol:
Awatar użytkownika
Mietkas
Weteran

Post autor: Mietkas »

Powiem tak jeb*C ich a nawet w uwadze bylo o tym hehe peda** hehe :D
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Ci z pobieraczka to maja jednak tupet. Po moich wiazankach nadal chca kasy. Dali mi termin do 25 czerwca. Inaczej skieruja sprawde do ich kancelari prawnej xD
Pozwole sobie zacytowac: "Szanowny Panie,

Dziękujemy za wysłaną wiadomość. Pana żądanie rozwiązania umowy jest bezskuteczne, gdyż zostało do nas przesłane po upływie 10 dni od momentu zawarcia umowy. W związku z tym, iż umowa została zawarta na rok, należność za usługi wynosi 94,8 zł. Spółka Eller Service wykupiła już pakiet danych niezbędny do obsługi Pana konta w serwisie Pobieraczek.pl, na okres 12 miesięcy.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W chwili obecnej jedynym polubownym sposobem załatwienia sprawy będzie uiszczenie należności do dnia 25 czerwca. Po tej dacie Pana sprawa zostanie przekazana obsługującej nas kancelarii prawnej, która rozpocznie postępowanie sądowe.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Pobieraczek.pl"

Teraz juz im nie odpisze bo to sa naprawde pijawki jakich malo w necie... :D
ODPOWIEDZ