Uwaga Pijawka!!

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Re: Uwaga Pijawka!!

Post autor: darXide »

Tylko nie wiem, jaki to ma sens. Pijawki przecież nie udzielają się na forum. Przeca rangę uzytkownika najłatwiej jest zobaczyć czytając jego post, a profile mało kto ogląda. Musiałoby to mieć jakiś inny schemat działania. Np. system podliczając wizyty stwierdzi, że użytkownik wchodzi tylko w download, a liczba postów nie przekracza jakiegoś progu, automatycznie dostaje warna :D lub wiadomość na pw, albo chomik wysyła takiemu delikwentowi masę spamu na pocztę :D
Moudy

Post autor: Moudy »

Jak sobie to wyobrażacie?
Przeciez 70% pobierających to pijawki? Komu by się chciało nadawać takie rangi i po co? Musiałoby być to automatycznie podliczając ilość wejść w podstrony i ilość postów analogicznie do wejść a na to nie ma keszu.
Pomyślcie racjonalnie... po co komu dawać taką rangę jak on i tak nic nie napisze na forum.. Bo jest tylko pijawką to jego rangi nikt nie zobaczy.. A nawet jak dostanie np tę rangę i zablokuje to mu możliwość wejść do niektórych kategorii to pójdzie na inne forum.. oglądalność strony spadnie.. brka zysków z reklam, chomik nie będzie miał na opłacenie strona padnie [to taka najczarniejsza wizja d: ]
A ta jasniejsza to taka ze temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Właśnie, wszelkie operacje przeprowadzane na pijawkach powinny być subtelne i dobrze przemyślane, to oni swoją mnogością niejako zapewniają byt tej stronie :P
My tu tylko sprzątamy :D D
Moudy

Post autor: Moudy »

Właśnie, a to że ktoś wam nie da thanksa czy komentarza to nie powód do bulwersowania się - Niestety takie są prawa internetu. Tym że na stronie jest jakikolwiek ruch (Głównie dzięki pijawką) strona może przetrwać niestety. A na takich ludzi się nic nie poradzi, chcą szybko i wygodnie.
Bo logicznie myśląc to nikomu nie chce się komentować każdej nuty którą pobierze z kilku powodów. Np
- Wolny net
- Nie podoba się to nie komentuje
- Jedną skomentowałem nie będę marnował czasu na pozostałe 20
itd itd...
Te pijawy to pijawy to czy je ujawnicie rangą czy nie, to nie zmieni ich nastawienia - w końcu są anonimowi.

A jak już chcecie z nimi walczyć to polecam wymyślić inne metody głębiej przemyślane, a przede wszystkim nie na kocią łapę ot tak..

A tak szczerze to wątpię żę któreś z was (Ci co pisali w tym temacie) komentuje wszystkie nuty które pobiera..
Twardy

Post autor: Twardy »

de-sonic pisze: A tak poważnie to ranga ciekawa... ale ok 50k pijawek na forum była tu tylko raz :D i zapomniała swojego hasła, więc i tak ich to nie zmobilizuje ;) A jakby tak reszta dostała "pijawkę" to by wszyscy widzieli ile u nas pijaweczek jak na dłoni ;)
A może pora aby admini zajęli się tymi kontami które nie są używane od xxxx czasu?! Wiem,że napewno jest to pracochłonne ( ale za to w statach ile to muzikum ma userów przez to! )
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

NA pewno nikt nie ruszy tych nie używanych kont ;D Chomik zbija na nich kasę ;) więc po co się nimi zajmować :D
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

jestem za
Awatar użytkownika
pecherek
Ekspert

Post autor: pecherek »

ja rowniez jestem za :) niech kasa przybywa nawet za te konta ktorych sie nie uzywa
Hycol

Post autor: Hycol »

Jestem tego samego zdania co Moudy:
"Bo logicznie myśląc to nikomu nie chce się komentować każdej nuty którą pobierze z kilku powodów. Np
- Wolny net
- Nie podoba się to nie komentuje"
Nie każdy ma dostęp do szybkiego szerokopasmowego internetu
Awatar użytkownika
Soczek
Weteran

Post autor: Soczek »

Hycol pisze:Jestem tego samego zdania co Moudy:
"Bo logicznie myśląc to nikomu nie chce się komentować każdej nuty którą pobierze z kilku powodów. Np
- Wolny net
- Nie podoba się to nie komentuje"
Nie każdy ma dostęp do szybkiego szerokopasmowego internetu
Panowie, ale nie do przesady. Są tacy co nie komentuja nic.. 0% aktywności na forum..
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

WaRaNzKoMoDo pisze:Ograniczmy pijawką dostęp do niektórych for ; D .
najpierw naucz się pisać dzieciak - pisze się : pijawkom
Awatar użytkownika
Dudus
Ekspert

Post autor: Dudus »

NIeaktywne konta od dawna musza zostac w bazie danych, Chomik ma z tego pieniadze, zarabia na mailingu, nie piszcie ze sie komus nie chce tego usunac, tego sie nie usunie bo to glupota, po co odbierac kase własciecielowi naszego kochanego forum :D , a co do rangi to raczej jej nie bedzie, ale moze bedzie grupa o nazwie pijawka, czyli osoba, ktora napisala od 0-np. do 30 postow, pozdro
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

darXide pisze:albo chomik wysyła takiemu delikwentowi masę spamu na pocztę :D
:evil: :evil: :evil:
Twardy pisze:A może pora aby admini zajęli się tymi kontami które nie są używane od xxxx czasu?! Wiem,że napewno jest to pracochłonne ( ale za to w statach ile to muzikum ma userów przez to! )
Napisałem o tym już temat...
de-sonic pisze:NA pewno nikt nie ruszy tych nie używanych kont ;D Chomik zbija na nich kasę ;) więc po co się nimi zajmować :D
...i też dostałem taką odpowiedź ;) nie przejdzie :rolleyes:

A co do Pijaw... może po prostu zrobić taki system, że:

Założenia:
->User ma >10 postów

Działanie usera:
->Pobranie pliku/ kliknięcie w link
->Nic nie pisze w ciągu nast. 24h

Działanie serwera:
->Informowanie admina o incydencie

Działanie admina/moda:
->BAN :evil:

Niby pojawiają się i znikają, ale jak później mają wrócić no to kiszka... byli niegrzeczni ;p
ODPOWIEDZ