Warny itp

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Ola.
Nowicjusz

Warny itp

Post autor: Ola. »

Dziwi mnie to, że na forum np. za brak aliansu albo za wrzucenie pp itp. nie ma warnów czy innych kar. Jak dla mnie to jest niemożliwe. Przez takie coś powstaje syf niezdatny do ogarnięcia.
Jestem już od dłuższego czasu na innym forum i tam czegoś takiego nie ma. Użytkownicy dostają za takie coś nieraz nawet *3 warn i temat oczywiście leci do kosza.
A co do tego aliansu innego forum... Uważam, że za to dany użytkownik powinien byś karany warnem. To jest po pierwsze reklama innego forum, a po drugie okradanie danego forum.
Mam nadzieje, że administracja i moderacja przeczyta to i zastanowi się nad podanymi radami :)
Sergiusz

Re: Warny itp

Post autor: Sergiusz »

To , że jest to okradanie jakiegos innego forum to raczej nikogo tutaj nie obchodzi ;) niech się stosownie zabezpiecza.. pozatym i tak wiekszość nutek jest wrzucane z aliasem [url]www.X.pl[url] powiedzmy, potem ta nutka jest sciagana , zmieniany jest alias na [url]www.Muzikum.pl[url] i ponowny UPLOAD. To juz kradzieżą nie jest? ;)
Ola.
Nowicjusz

Post autor: Ola. »

Sergiusz pisze:To , że jest to okradanie jakiegos innego forum to raczej nikogo tutaj nie obchodzi ;) niech się stosownie zabezpiecza.. pozatym i tak wiekszość nutek jest wrzucane z aliasem [url]www.X.pl[url] powiedzmy, potem ta nutka jest sciagana , zmieniany jest alias na [url]www.Muzikum.pl[url] i ponowny UPLOAD. To juz kradzieżą nie jest? ;)

nie to kradzieżą nie jest, ale kradzieżą jest dodawanie aliansu innego forum, np. www.yxz.pl zamiast www.muzikum.pl :)
Awatar użytkownika
oliva500
Ekspert

Post autor: oliva500 »

Poprostu moderatorzy mają swoje życie i nie mają czasu ogarniać wszystkich nutek,albo poprostu sie nie znają...
Żeby było idealnie trzeba sie poświecić,jeśli ktoś tego chce niech się zgłosi do któregoś z moderatorów ;)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Autorko tematu zamiast pisac o warnach zajmij sie lepiej udzialem w zyciu forum.. bo dla mnie nie udzielanie sie to kradziez...

Co do warnow? Czasem uploaderzy spiesza sie z wrzutka a 80% wrzutek jest z innych for.. to i tak kradziesz tak czy siak. Zadko kto kupuje nuty i tu wstawia...
Wg upload jest niezgodny z prawem tak dla wiadomosci :) Inaczej jest wypadku jakosci promocyjnej czy za zezwoleniem producenta..
A twoim zdaniem gdy sie ktos zapomni bo spieszy sie z wrzutka to odrazu karac? Wystarczy stosowne ostrzezenie, ew. warn w najblizszym ponownym bledzie.

Smietnik to sie robi przez tych co sie nie znaja wg na wrzucaniu, bo akurat alias to pikus.
Gorzej z amatorkami,oldami i zle napisanymi postami....
Awatar użytkownika
Martin
Ekspert

Post autor: Martin »

NIE BANUJEMY ZA: :)
- szybkie pisanie postów, czesto mylone z floodowaniem. Jeśli user pisze (nawet co minute) wiadomości i mają one sens wtedy nie banujemy i nie usuwamy jego postów!
- Zły standard dodawania - zly dzial, zly tytul, brak adresu w nazwie - jeśli coś takiego się zdarzy wtedy POPRAWIAMY temat i użytkownikowi piszemy PW z informacją co zrobił źle. Jeśli ten sam błąd zrobi ponownie wtedy możemy dać WARN'a, ale nie bana! (wyjątkiem jest brak adresu forum w nazwie, wtedy olewamy poprawianie i przenosimy temat do Kosza)
- wulgaryzmy - za to dajemy jedynie warny, jesli po warnie user dalej jest nerwowy i przeklina dajemy kolejnego warna.... i kolejnego... aż do zablokowania.

Bana dajemy tylko w ostateczności, kiedy prośby i warny nie skutkują

Banujemy za: :D
- chamski spam - gdy user rejestruje się tylko i wyłącznie by zrobić sobie darmową reklame.

Dodatkowo: :D D
- brak "aliasu" w nazwie pliku - nigdy nie korzystaliśmy z maskowania adresu na forum dlatego nazwa serwisu i aliasowanie ma ze sobą tyle wspólnego co ksiądz z dojemniem konia. Jeśli w jakimś pliku brakuje "muzikum.pl" to nie jest to "brak aliasu" tylko "brak adresu forum"
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Post autor: Chomik »

Martin, moje teksty wklejasz, MOJE?! ; )
Ale dobrze, oszczedzi mi to pisania ; )
Awatar użytkownika
Martin
Ekspert

Post autor: Martin »

nie chciało mi się od nowa pisać xD
Awatar użytkownika
Frings
Użytkownik

Post autor: Frings »

Dlatego właśnie jest prowadzony nabór na moderatorów, każdy dostałby jakąś funkcję, dział i to na pewno by pomogło. Mam nadzieję, że to się poprawi. A warny i bany, to oczywiście dobra sprawa. :)
ODPOWIEDZ