yamaha psr e-413 a fl studio 7

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

yamaha psr e-413 a fl studio 7

Post autor: Outsider »

Witam,jestem tu nowy przejrzalem dzial pomoc,ale nie znalazlem czegos co moglo by mi pomoc.Posiadam klawisze jak w tytule,poprzez port usb i ustawienia w flu udalo mi sie ustawic moj sprzet jako klawiature sterujaca dla wtyczek vsti.Tak wiec grajac na klawiszach slysze dzwieki przykladowo z vanguarda,moge je tez rejestrowac w piano rolu.Teraz moje pytanie,czy da sie zrobic tak by w fl studio slyszec,grac i rejestrowac dzwieki z klawiszy?Czyli gram na pianinie i rejestruje w flu pianino,zmieniam na strings w klawiszach,mam strings,czy jedyna opcja jest sterowanie tylko vsti?Dowiedzialem sie o kabli midi in i midi out,ale w tym typie yamahy jest port usb,sustain i na sluchawki,takze nie wiem...Jesli wypowiedzialem niezrozumiale pytac,a za wszelka pomoc wielkie dzieki.A i jeszcze jedno naciskajac klawisz w keyboardzie,mija krotka chwila zanim uslysze dzwiek w flu,niewielka roznica ale istotna zeby grac rytmicznie,idzie to przejsc?
MAD_MAXX

Re: yamaha psr e-413 a fl studio 7

Post autor: MAD_MAXX »

zaczne od konca, to co piszesz to opoznienie to latencja, zmienisz ja w ustawieniach, taki dlugi pasek i ustaw sobie na mala, ale nie najmniejsza bo ci bedzie charczec [zalezy jaka masz karte dzwiekowa, mi chodzi lekko nawet na 15ms]

A co do nagrywania dzwiekow z synth' to musisz to nagrywac jako audio, bo innej opcji nie ma. A i graj rowno :D bo mielismy z tym troche problemow z kumplem haha
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Re: yamaha psr e-413 a fl studio 7

Post autor: Outsider »

z latencja problemu juz nie ma,dzieki wielkie,a teraz jesli mozesz to jak mam sie zabrac za te audio???:confused:
Zablokowany