Zróbcie coś z tymi pijawkami !

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Re: Zróbcie coś z tymi pijawkami !

Post autor: Brizzer »

Nawet nawet dobry pomysł Krejzi. Ale mysle ze moja wersja z linkami i kara Smieszka lepiej pasuje do pozbycia sie kataklizmu pijaw. pzdr ;)
Awatar użytkownika
KreJzii
Weteran

Post autor: KreJzii »

dla mnie bezsensu tez mi wielki wstyd :p

najlepiej zrobic tak jak mowie
chcesz odsłuchac odsłuchaj :p
chcesz wejsc w link zeby scignac piosenke, zostaw thnksa bo nie wejdziesz
Awatar użytkownika
Ghost
Ekspert

Post autor: Ghost »

i tak raczej wam to nie przejdzie :D
Awatar użytkownika
DJTeQuila Inc
Weteran

Post autor: DJTeQuila Inc »

Chomik pisze:Po ostatnim wprowadzeniu hide forum zostało zalane setkami bezsensownych postów typu "ściagam" "ok" czy nawet "jkdhfhksdf" - nie widze sensu dawania tej opcji....

Mam nieco inny pomysł - osoby które odwiedzą np: 30 tematów i nie dają żadnego komenta/thanksa przy próbie wejścia na kolejny temat dostaną komunikat na całą stronę. Myśle, że na dłuższą mete będą woleli dać komenta niż oglądać takie komunikaty
Na stworzenie tej przeróbki potrzebna jest jednak kasiorka - szczegóły w ogłoszeniu (

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/uwagi-pomysly-problemy-f51/announcements.html
)
hehe ciekawy pomysł a co bedzie jak dana osoba tylko oglada tematy a nie sciaga ?? moje zdanie jest takie ze powinna byc opcja albo (Hide) albo (Thanks) a najlepiej obie ale na innych zasadach troszke i uczulic Moderatorów by zwracali uwagę userom na pisane posty typu "dzieki" itp. a zeby pisali posty całym zdaniem a jak to nie pomoze to za 2 posty tego typu ostrzeznie z notką zeby poprawił post bo inaczej dostanie drugie jesli po dwóch niema rekacji dawac Trzecie ostrzezenie i blokada pisania na forum na 10 dni a jesli dalej jest bez zmian 4 ostrzezenie blokada pisania na 30 dni a jak to nie pomoze to Ban na 3 miesiace na pisanie na forum i taki user majac mozliwosc tylko dania (Thanks) nie ma wyjscia zeby sciagnąć muze musi dac Thanks i wtedy widac bedzie kto co i gdzie i jak i dlaczego tylko zeby cos takiego funkcjonowało to Moderatorzy muszą pilnowac i byc wyczuleni i konsekwetni wtym co robią ocene wam pozostawiam Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

Lista osób które obejrzały temat na pewno by sie przydała
Awatar użytkownika
KreJzii
Weteran

Post autor: KreJzii »

i co ci z tej listy jak nikogo tak czy siak nie zablokujesz ani nic w tym stylu :p
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Opcja z tym playerkiem w temacie to chyba nie przejdzie... bo za to trzeba zapłacić :( więc z góry pewnie będzie "NIE".

Na pijawki musi być jakaś siła... np HIDE :)

Już dawno się nic na 4m nie zmieniło... a tematów było sporo :(

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Ale chociaz by sie wiedzialo kto ciota. ;p
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

Post autor: Mundek »

Czesiek pisze:Lista osób które obejrzały temat na pewno by sie przydała
właśnie nie wiem czemu ten bajer został usunięty

a swoją drogą to kara była by wtedy prosta: ban ban i jeszcze raz ban O! :)
Awatar użytkownika
Dj Anshe
Weteran

Post autor: Dj Anshe »

Hehe i by sie moze w koncu czegos nauczyli xD
Moudy

Post autor: Moudy »

Zanim zaczniecie zwalczać jakieś problemy... powinniście załatwić największy problem.
A mianowicie ten dział, bo 98% próśb jest ignorowana, tylko dlatego że, albo Adminom się nie chce, albo że, nie potrafią lub nie ma $. Polecam wynająć kogoś kto by się zajął serwisem od strony technicznej, to są koszta... ja wiem i to doskonale rozumiem. Ale jest pełno osób dobrej woli że, tak powiem no ale odpowiedź chomika będzie taka że, "Amatorów nie przejmuje" Ale czy on myśli że amator to zły, zawsze może ocenić działanie jakiegoś skryptu czy modułu ewentualnie go odrzucić, a kopie zapasową strony to chyba ma w razie problemów...
Bo takie prośby od strony technicznej np moduły do zwalczania pijaw zostaną zignorwane z wyżej wymienionych powodów, bo jeśli Wy nie macie ekipy która potrafi rozwiązywać problemy to po co ten dział w ogóle istnieje?

A co do tych pijawek, to zawszę będę ludzie chamscy którzy nie docenią tego że, ktoś marnuje swój czas dodając muzykę... Ale można to załatwić na wiele sposobów.
Ja bym polecał zrobić to tak..
Ten playerek tak jak ktoś wyżej wspomniał, i nie prawdą jest że, to dużo kosztuje bo ja mógłbym załatwić to za free lub kwote śmieszną. Wtedy ludzie mogli by odsłuchać podoba się to okej nie podoba się to napisać że, się nie podoba, i wymuszenie komentarza w razie kliknięcia w link. Wcale taka opcja nie jest droga jak mówię, znam kogoś kto zrobił by to za free lub śmieszne pieniądze i do tego profesjonalnie bo sam korzystałem z jego usług.
Bo mnie osobiście też irytująca Ci 'zasysacze' i trzeba coś z tym zrobić, ale myśleć powinniśmy dopiero wtedy, gdy nasze pomysły ktoś będzie umiał zrealizować. Bo siedzę na 3 forach muzycznych i tylko to stoi w miejscu.

Nigdy nie pomyśleliście o np rejestracji za sms-a?
np 1,22zl więc każdy będzie mógł sobie na niego pozwolić. Wy przy tym zarobicie na utrzymanie, a wiadomo każdy kto wyda te pieniądze wyda je po to by korzystać z forum a nie tylko pobierać pliki .mp3
To na pewno zredukuje poziom pijawek, no może zmniejszy oglądalność strony... Ale liczy się 1 dobry user niż 10 przelotnych którzy wejdą raz czy 2 razy na forum. I na pewno nie zmiejszy to ilości oglądalności fanów forum stałych bywalców. Bo wystarczy spojrzeć ile jest zarejestrowanych kont a ile osób korzysta stale..
Kabun - Nie zrobi się nic z pijawkami bo one muszą być na forum... Dzięki nim przedłuża się żywotność linku a po 2 są one atakowane

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fjavascript%3Cb%3E%3C%2Fb%3E%3Avoid%280%29
a ja nie bo mam Adblocka xD Pijawki muszą być a to czy administracja zrobi by działy były widziane od iluś postów nie sądzę...

Pozdro by Kabun
Bez nich też żywotność linka będzie długa na zippyshare akurat jest to aż miesiąc bez względu na to czy ktoś klika w link czy nie, tu chodzi o dobranie odpowiedniego serwera na jaki się wrzuca. Bo są takie serwery na których linki w ogóle nie gasną lub po długim czasie. Wszyscy są atakowani reklamami, i tak mało kto w nie klika, bo jak by dużo klikali to byście mieli fundusze na wszystko, a tak chyba nie jest (mówię o google adsense).
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Bez pijawek moje zycie straci sens, odwalcie sie od nich!!

:lol:
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Deszczu! To jest spam! Idź się zbanuj :mad:
ODPOWIEDZ