2 premierki

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
ReactorBusterz
Nowicjusz

2 premierki

Post autor: ReactorBusterz »

Cześć.
Zapraszam Do Pobierania Moich 2 Premierek
Ekowraith-I'M Just A DJ(ReactorBusterz RMX)

Kod: Zaznacz cały

http://www.zippyshare.com/v/48585564/file.html
I 2Boyz Inc-Are You Ready(ReactorBusterz Rmx)

Kod: Zaznacz cały

http://www8.zippyshare.com/v/81227804/file.html
Pozdro
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Re: 2 premierki

Post autor: bil maks »

co do pierwszej:
bass ciekwy.. kick troszke slaby.. jakis snare by sie pszydal... vocal ciekawy.. nie powiem tez bym chcial taki :) lecz po wejsciu bassu troszke dziwnie brzmi na poczatku pozniej juz dobrze...lead ciekawy taki jak lubie..loop cicho ale slychac ze ciekawy... vocal krarzy caly czas i powiem ze fajnie :) widac ze troszke pracowales..
co do drugiej:
poczatek troszke lipny...bass nie za ciekawy..kick dobry..pozniej bass troszke sie wacha.. vocal powiem ze fajny.. te bells daje rade jak sie nie myle ze to to.. lead fajny.. fajn e barwy dobierasz.. pozniej jest troszke kopa i wszystko gra fajnie.. powiem ze ogolnie fajnie ci to wyszlo :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec sie wypowiem na temat pierwszej premierki :D wiec tak... kick fajny, vox tak samo, bassline taki sobie nie przypadl mi za bardzo, bells ladnie slychac, vocal tak samo ladny podoba mi sie, tylko jak dla mnie za dlugo ten vocal gra, przejscia fajne, melo tez moze byc nie jest zle, no ogolnie utorek jest nawet fajny :) no tylko moze malutkie poprawki :P ale nie koniecznie :P , nowiec tyle odemnie zycze dalszych sukcesow w produkcjach :) pozdro
ReactorBusterz
Nowicjusz

THX Chłopaki za komenty
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Ekowraith - I`m Just A DJ (ReactorBusterz Remix):

Zaczyna się trochę standardowo. Ciekawy Crash i Downlifter, Wokal osobiście już w oryginalnej wersji Mi się trochę nie podoba, więc tutaj tego Wokalu nie ocenię. Kick przydałby się trochę wyraźniejszy, Bass oklepany do bólu. Przejścia jakoś szczególnie nie porywają, nie mają w Sobie nic szczególnego, do tego dochodzą oklepane schematy, zamiast spróbować czegoś innego (tak robił Mayth za dawnych czasów - jakieś zwariowane przejścia, wstawki, wyszło Mu to zresztą na dobre) wszyscy jadą tymi samymi schematami, chociażby Perkusyjnymi ;) Ogólnie Perka dosyć poprawna, choć trochę uboga - mało się w niej dzieje. BassLine dość dobrze ułożony, Wokal również poprawnie wpasowany, nie podoba Mi się trochę ten taki nisko stonowany Pluck "Rurowy", że tak się wyrażę. Melo dosyć ciekawie wykombinowane, Lead dosyć Mi znany. Czasami tych dzwoneczków co grają na uboczu równie dobrze mogłoby nie być, tylko drażnią po dłuższym czasie. Na ogół poprawnie, ale bardzo standardowo, nic nowego nie wnosi, staraj się dawać więcej oryginalności, nietypowości w Swoich utworkach, bo - owszem, przeciętnym słuchaczom nutka się spodoba, ale Producentom się po pewnym czasie znudzi, bo jest schematycznie i standardowo, oklepane schematy. Mimo tego nutka jest ogólnie dosyć dobra technicznie i z pewnością da się jej posłuchać. Choć trochę płytka jak dla Mnie.

2Boyz Inc. - Are You Ready (ReactorBusterz Remix)

Downlifter na początku za głośno, przycisz Go troszkę. Breakbeat nawet ciekawie wchodzi z tego Filtera, Loop również całkiem Mi się podoba, wokal "The Drum" czy coś w tym stylu nie podoba Mi się natomiast. Wejście Mi się jakoś szczególnie nie podoba. Ciekawie a zarazem nietypowo wyszło to przejście z Pitchowanymi Snare'ami - nareszcie coś nowego, nie oklepanego, i dobrze. Dalej trochę standardowo - Bass strasznie znany, przejadł Mi się, ten Synth grający Pod BassLine'a trochę taki biedny - nisko grający i mało żywy. Kick dosyć dobrze nagłośniony, reszta przejść nie jest jakaś szczególnie pomysłowa, mało rozbudowana. Dzwoneczki dosyć ciekawe. Melodycznie może być, choć kojarzy Mi się lekko z nutką Pimp! Code'a. Główny Lead Mi się akurat spodobał. Fajnie gra Lead + Bass. Gdyby zwiększyć tempo trochę, na pewno byłoby dynamiczniej, a co za tym idzie, lepiej. Perkusja czasem znika trochę w tle. W dalszej części leci już praktycznie to samo. Tutaj również jest trochę schematycznie, standardowo. Ale nutka raczej również warta polecenia. PS: W 3:48 wywaliłbym ten Pitchowany wokal, strasznie brzmi.

Podsumowując: Ogólnie, mimo dość słabego początku, bardziej spodobała Mi się nutka numer 2. Nie jest Ona jakaś szczególnie porywająca, zrobiona perfekcyjnie, ale na pewno dynamiczniejsza i ogólnie Moim zdaniem lepsza. W sumie masz na pewno dość spore pojęcie w sprawach muzycznych, w pełni Je wykorzystujesz, jestem pewien, że może być jednak jeszcze lepiej ;) Zachęcam do dalszej pracy i czekam na kolejne utwoki.

Pozdrawiam :)
ReactorBusterz
Nowicjusz

dzięki za koment panie Dj KrZyk
ReactorBusterz
Nowicjusz

taki my był potrzebny ;)
ODPOWIEDZ