ACID DRINKERS - Fishdick + 4 kawałki

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
dziodek
Ekspert

ACID DRINKERS - Fishdick + 4 kawałki

Post autor: dziodek »

Tracklista:

1. Ace of Spades (Motörhead cover)
2. Oh, No! Bruno (NoMeansNo cover)
3. Deuce (Kiss cover)
4. N.I.B. (Black Sabbath cover)
5. Another Brick in the Wall (Pink Floyd cover)
6. Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
7. Run Run Away (Slade cover)
8. Fuckin' the Tiger
9. Highway Star (Deep Purple cover)
10. Ballada (Flapjack cover)

Zawsze lubiłem cover’y. Bardzo ciekawym doświadczeniem jest dla mnie poznawanie bezsprzecznego hitu w wykonaniu innej kapeli. Czasami można trafić na naprawdę świecące pełnym blaskiem perełki. Może i „Fishdick” taką perłą nie jest, ale jest płytą bardzo dobrą. Tak jest! W końcu mogę powiedzieć tak o płycie Acid’ów. Szkoda tylko, ze to płyta z cover’ami. Ale cieszę się i tym.
Krążek kopie dup#. I ave – ile można było na to czekać? Cover’y wyszły im znakomicie. Ciągną do przodu z dużą siłą, taką, jakiej (przyznam się) nie spodziewałem się. Chłopaki po prostu niezwykle przyłożyli się do zrobienia tej płyty. Nie podeszli do tematu po macoszemu, tylko spięli poślady i wypluli płytę ociekającą jadem i z genialnym repertuarem. W końcu kto nie lubi „Ace of Spades” Motorhead, „N.I.B.” Black Sabbath, czy „Another Brick In the Wall” Floyd’ów. To są pomniki, kawałki legendy, monumenty. I wszystkie w wykonaniu Acid’ów równo grzeją. „Ace of Spades” gna do przodu jak spieprzający przed policją złodziej, czyli z prędkością światła. Z „NIB” panowie zrobili sobie totalne jaja. Kawałek zagrany w stylu „libejszyn” z tekstami w tle typu: „ziewaj ch##u!”, albo „tańcz ku##o”. Rewelacja. Totalnie luźne podejście do kawałka, za który niejeden fan Black Sabbath mógłby wykastrować nieszczęśnika, który śmiałby wypowiedzieć się negatywnie o tym numerze. „Another Brick In the Wall” to już w ogóle coś wspaniałego. Na początku monumentalny twór z masą różnych dźwięków w tle, później typowa heavy metalowa jazda ze wspaniałą grą Ślimaka, solówka też dźwignięta bez większych zastrzeżeń. Postarali się chłopaki. Reszta numerów też trzyma poziom, i to nieprzeciętny.
Polecam fanom Acid’ów jak i fanom płyt z cover’ami. Ani jedna, ani druga grupa nie będzie zawiedziona. Acid Drinkers pokazali, że można nagrać klasyki w wersjach, jakich nikt nigdy by się nie spodziewał. Wnieśli dużo świeżości i swojego znaku rozpoznawczego – jaja – w kawałki, do których dziś gro ludzi się modli. Brawo!

+ BONUSY :
Konsument (cover Kult)
Seek and Destroy (cover Metallica)
Swallow the Needle
Smoke on the Water (cover Deep Purple)

>>>

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fodsiebie.com%2Fpokaz%2F6288197---476e.html
<<<
ODPOWIEDZ