Armin Van Buuren - Blue Fear (DJ Vojtech Remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Couse McBeat
Weteran

Armin Van Buuren - Blue Fear (DJ Vojtech Remix)

Post autor: Couse McBeat »

Zapraszam do oceny :)

Kod: Zaznacz cały

http://www19.zippyshare.com/v/4314892/file.html
Awatar użytkownika
cajger
Użytkownik

Re: Armin Van Buuren - Blue Fear (DJ Vojtech Remix)

Post autor: cajger »

...jak można tak zepsuc Armina...brak słów...nie podoba mi sie...sorry
Awatar użytkownika
marekpsp
Użytkownik

Post autor: marekpsp »

według mnie, wcale go nie zepsuł tylko zinterpretował na swój sposób, a to różnica! to wejście tego pada się tam miesza z wszystkim w 0:50-1: 05, zresztą pada bym wymienił :p a ten lead mógłbyś ciutkę urozmaicić ;p i chyba jego dźwięk wymienić do brzmi jak grał by z nokii 3310 która ma reverba xD , master też do poprawy chyba. to tyle moim skromnym zdaniem...
krajens

Post autor: krajens »

nie podoba mi sie, nie oceniam.
:\
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Zaczyna się nienajlepiej, samym Kickiem, wykombinowałbym inne, lepsze wejście, ale to już może zależy od Gustu danego Producenta :) Kick dosyć dobrze Tupie, choć miejscami znika, podoba Mi się całkiem ten nisko stonowany Arp, który wchodzi praktycznie zaraz na początku utworku. Nie słuchałem oryginału, więc po prostu nie mam porównania. Słyszę już dość duży błąd, Clap idzie na Takt Pierwszy i Trzeci, a powinien Moim zdaniem, tak jak zwykle, iść na Drugi i Czwarty. Sama barwa Clapa Mi się całkiem podoba, ale ułożenie bym zmienił. Close Hi-Hat nie jest zły. Przejścia takie czasem nierównomierne, nie podoba Mi się to brzmienie, które wchodzi w około 0:36, zlewa się z tym Arpem, i nie za dobrze to brzmi. Melodycznie to chyba wszystko zostało zaczerpnięte z Midi, więc na ten temat się nie wypowiadam. W dalszej części wchodzi całkiem ciekawy nisko stonowany Pad. Ogólnie dużo rzeczy w niektórych miejscach się zlewa, powinieneś popracować nad odpowiednią głośnością brzmień, u Ciebie niektóre są po prostu za głośno. Nie jest tak źle, da się posłuchać, ale jest kilka błędów, które powinny być zlikwidowane. Wierzę, że Ci się uda je poprawić :)

Pozdrawiam :)
M4RCU$

Post autor: M4RCU$ »

Nawet niezły kawałek :) Gratuluje wykonania :D Dziękówa
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

Jak dla mnie nawet nieźle Ci wyszło, bass niezły ;) Tylko szkoda że melo te same co w orginale ale może i lepiej ;)

Pozdro i życzę sukcesów!
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

a ty cajger moze lepiej bys zrobil ?? jak masz zamiar takie cos pisac to lepiej nie pisz nic. calkiem fajnie ci to wyszlo. podoba mi się ten arp, co o nim Dj Krzyk mówił. Kick bardzo dobrze wali. Ale ten clap bym zmienil bo nie bardzo tam pasuje te jego ulozenie, sama barwa jest fajna. Ogolnie nutka pozytywna :) daje 8 /10. pozdr i powodzenia w dalszej produkcji.
X-Deer
Użytkownik

Post autor: X-Deer »

poczatek - pusty, strasznie sztywny kick.... pozniej te dzwieki slabo dobrane ogolnie.. nie kleja sie razem... nie wiem chciales trance'a jakiegos zrobic pewnie.... musisz pracowac jeszcze... sluchaj twoich ulubionych i na nich sie wzoruj na razie.... ogolnie caly utwor tak sztywny jest...
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Hm,chyba kazdy z nas chcialby kiedys zrobic kose jakiegos mistrza w nie mniej genialny sposob niz on sam.Nie znam oryginalu,ale mysle,ze walka da sie posluchac,podoba mi sie ten bass,jesli dolozylbys tam wiecej dzwiekow,bardziej wpasowanych,troche fxow,crashy,przeszkadzajek jak to nazwyam,byloby wiele ciekawiej,ale i tak nie jest zle.pozdrawiam
ODPOWIEDZ