@dnb@ posluchajcie i ocencie(poczatek zabawy z fl7)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Rafaelloacer

Re: @dnb@ posluchajcie i ocencie(poczatek zabawy z fl7)

Post autor: Rafaelloacer »

Pierwsze kawalki stworzone dawno temu na fl7, kawalki nie ukrywam do totalnego rozkrecenia, jest to poczatek zabawy z fl7, skomentujcie, ocencie --prosze--
t h x pozdrawiam!!!

P.s. Niedlugo wrzuce nowe(obiecuje lepsze) kawalki(sample)!!!

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/195615368/_POCZ__260_TEK_ZABAWY_Z_FL7__sevec_-_dnb_projects.rar.html
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

hmm 2 posty jeden pod drugim... tak sie nie pisze nabijasz sobie tylko posty i mogles wrzucic na inny server plik bo watpie zeby duzo osob to komentowalo... wrzuc na inny serv pozdro
Rafaelloacer

Przykro mi bardzo ale pierwszy raz korzystam z forum chociaz korzystam z kompa dlugi czas, sorki!!!!!!!!! Zapomnialem dodac od razu!! Czy z ilosci napisanych postow mozna miec jakas korzysc!? Laik jestem. Gdzie najlepiej wrzucic mam muze?
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

zippyshare,latwy upload,mozna odsluchac odrazu bez sciagania,latwo sie sciaga i ogolnie jak dla mnie najwygodniejszy serwerek,poczekam jak wrzucisz to sie wypowiem,pozdro
Rafaelloacer

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/oQfwRO6wcm/sevec_-_dnb_forever
www.wrzuta.pl/audio/oQfwRO6wcm/

oto link
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Yang pisze:hmm 2 posty jeden pod drugim... tak sie nie pisze nabijasz sobie tylko posty i mogles
wrzucic na inny server plik bo watpie zeby duzo osob to komentowalo... wrzuc na inny serv pozdro
Wybacz - po cz&#281]Co do ocenki: Ciekawy ten wokal na początku, został nawet dość dobrze zDelayowany, dosyć dobry ten Tribial Loop. Potem ten wokal taki dziwnie Spitchowany, ale może być, potem już słychać klasyczne szybkie Loopy Drum And Bass :) Lubię ten styl muzyczny, podoba Mi się :) Te Crashe są całkiem ciekawe, ogólnie nie będę tutaj szczegółowo wszystkiego oceniał, bo nie preferuję takiego stylu i nie wiem nawet jak nazwać niektóre brzmienia. Mam zastrzeżenie - w 0:46 jest dość dziwnie podgłaszający się Pad, Moim zdaniem trochę za głośno Gra, bo innych dźwięków nie słychać. Podsumuję krótko - jak na pierwszą produkcję w FL'u jest dosyć dobrze, masz ciekawy start, troszkę monotonnie w środkowej części utworku, ale myślę, że to spokojnie da się wybaczyć. A więc powodzenia przy nast&#281 ;p nych produkcjach ;)

Pozdrawiam :)

PS: A co do tej Muzyki, to zależy co chcesz wrzucić. Jeśli Swoją produkcję, to wrzucaj tu. Jeżeli Produkcję kogoś innego, to wrzucaj w dział "Muzyka" oczywiście do odpowiedniego Gatunku ;)
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

jesli to jest poczatek zabawy,i masz juz jakis staz od tamtej pory to musisz tworzyc teraz niezle produkcje.To nie jest moj gatunek,ale slychac ze wszystko brzmi calkiem dobrze i jest na poziomie,pozdro
Moudy

Post autor: Moudy »

Chyba się nie napracowałeś monotonia dźwięki się nie zmieniają i tylko ten loop
Ale jak na początek zabawy w FL to przynajmniej dam 7/10
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

beastyboys - halfstep? xD słychać, że zaczynasz zabawę w fl, loopy, stary dnb już jest 100 lat przed loopami ;)
Wiesz czego spróbuj w dnb? Ułóż linię basu jak pad, tylko z pojedynczych tonów, dla wytłuszczenia brzmienia możesz skopiować na wyższą oktawę. Nast&#281 ;p nie nałóż na bass blood overdrive, do automatyzacji parametr colour, dodatkowo częstowliwość odcięcia we wtyczce też do automatyzacji, szczypta rezonansu. Bramkujesz sygnał, w brakujące miejsca wstawiasz inne basy, w ten sposób można uzyskać mocne darkstepowe basy xD
ale w sumie nie wiem do jakiego dążysz brzmienia, jungle'owato to zabrzmiało, a może neurofunk?

next century man - no tu już czuć jakąś składnię, całkiem całkiem atmo, ale ta perka taka nieżywa, stopa niżej, dla snara szukaj mocy w środku spektrum

real drumming - kawałek nie ma tła, bass (?) nie ma dołu, ale mix wyrównany, nic perfidnie nie kazi

with vocal - no powiem ci, że momentami mnie zaskoczyłeś, ładne tło padzik, wychodzący synth, tylko perka taka atmo, kurde nie lubię takiej wolę mięso w dnb, dobrze, że jest tu w końcu ktoś z moich klimatów, jestem ciekawy nowych tracków.
Rafaelloacer

Dzieki serdeczne za oceny, a w sczegolnosci za porady(thx darXide). Nie myslalem, ze ktos odpowie, szczerze powiedziawszy nikomu tego nie puszczalem jeszcze i nie sadzilem ze pare slow od innych na temat tego co robie moze podbudowac albo zdolowac (w tym przypadku to pierwsze). szacunek dla ocen(tym bardziej, ze laikami nie jestescie, tak sadze). Za bardzo sie nie przykladalem do tych kawalkow i zrobilem je w krotkim czasie.
To jest moj najwiekszy problem: zaczynajac kawalek siedze nad nim godzinke a pozniej biore sie za nastepne(oczywiscie nie ma mozliwosci porzadnie rozkrecic rzadnego) i nastepne i nastepne.

darXide
Ciesze sie rowniez, ze preferujemy podobna muze, obiecuje, ze sie poprawie hehe, i wrzuce nowe brzmienie >dnb forever<.

p.s. rozkminilem na razie moze 30% mozliwosci tego programiku(fl7)
p.s.2 czy miedzy 7 a 8 czescia fl jest duza roznica?

jeszcze raz thx, POZDRAWIAM!
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

aa powiem ci, że do ósemki doszło parę ciekawych bajerków.
Prawy klik na record i możesz wybrać co chcesz nagrywać : sygnał dźwiękowy, automatyzację czy score do piano rolla.
Score z piano roll możesz wyświetlić w polu audio i auto clipów na playliście, przydaje się bardzo, godny feature. Umieszczam score na playliście, do tego filtruję dźwięk i widzę w którym momencie mam filter wygasić, podbić, podciąć czy co tam by mi pasowało.
Selektor dla patternów (F2 wpisujesz pauzę " - ").
Rendering do ogg. Nawet niektóre wtyczki mające możliwość wczytania waveformów jak 3xocs mogą otwierać ogg. ASIO4ALL. Slicex (ciekawy), Wave Candy, Synth Maker, Maximus.
I tak przy okazji zapytam, ma ktoś pełną wersję Maximusa? w FL8_XXL jest demo :P podobnie zresztą Poizone2 i Morphine, ale z nimi już sobie poradziłem.
ODPOWIEDZ