Bambo - Pussy Pussy 2009 (Bil Maks remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Bambo - Pussy Pussy 2009 (Bil Maks remix)

Post autor: bil maks »

nastepna produkcja odemnie.. nie wiem co powiecie na nia licze na wasze cene rady

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/cKzlVeXLMR/bambo_-_pussy_pussy_2009_bil_maks_remix
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Re: Bambo - Pussy Pussy 2009 (Bil Maks remix)

Post autor: Jack Vornst »

no wiec, poczatek zapowiadał się fajnie, ale dziwnie sie zaczyna głowne melo w 0:24 sekundzie i ten vocal mnie odstrasza, mogles go dac np. w motywie na poczatku, ale ogolnie takie sobie, melo zapewne z mida, dobor sampli mi sie podoba, lead mało daje kopa. Tak jak wspomnialem takie sobie, mam nadzieje ze nastepnym razem sie jakos postarasz ;) Pozdro!
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Wejście słabe. Możesz jakoś je wydłużyć. Albo echo z reverbem daj albo jakiś fx.
Potem ładnie kick kopie, na przejściu ładny lead, wokal ciekawy, kick tam super wchodzi. pasuje to do siebie wszystko. Potem już ładna łupaneczka. Technicznie całkiem dobrze. Potem tylko z tym bitem z jumpstyle'u lekko mi nie podeszło. Ciagle na jednym melo jedziesz. Popraw jeszcze bass i kick na eq bo w pewnych momentach słychać jakby był przesterowany. Już aż charczy w membranach (a skok mam 2.9 mm więc wychwycę to zawsze)
Popracuj nad tym
Pozdrawiam
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

No więc: Na początku miło Mnie zaskoczył dość ciekawy Reverse Crash. Ładny Ride na Kicku, choć jest trochę przycięty i czasem to dość dobrze słychać. Kick nawet dobrze nagłośniony jak słyszę, choć jeszcze bym Go chyba śmielej wybił.. Pokombinowałbym w każdym razie ;) Snare zamiast Clapa nigdy u Mnie uznania nie znajdzie, jeszcze ten Loop z Vengeance który Mi się przejadł do przesady i którego wręcz nie znoszę.. Ale innym może się podobać, więc się nie przyczepiam zbytnio. Potem słyszę Melo z Midka żywcem wzięte, chyba tylko jeden kloecek w tym Melo jest zmieniony na wyższy. Ten Flecik też taki niemrawy lekko, ale uznam Go. Wokal też mogłeś trochę przerobić, też Mi się już trochę znudził. Snare'y dość dobre. Potem nie wiem co Ty wykombinowałeś - ten Bass zupełnie Mi nie podszedł, raz, że jakiś dziwnie skrócony On jest, dwa, że barwę ma straszną wręcz, dałbym Go o oktawę niżej, bo dziwnie brzmi na dość wysokiej oktawie. Sucho tutaj trochę, na Mastera dałbym jakiś leciutki Reeverb, ale taki, żeby Kick też zbytnio nie miał echa na Sobie, ogólnie pobawiłbym się takimi efektami jak Reeverb i Delay. Potem wchodzi dość fajny Lead z Jumpowym Kickiem, tylko ten Lead dałbym oktawę niżej, bo przesadziłeś tutaj z wysokimi tonami. Jumpowy Kick nawet ujdzie. Potem znów wchodzi ten Flecik, nudne to troszkę się robi, ogólnie słabo u Ciebie z Leadami, bo perka jako tako ujdzie w tłoku. Mix w miarę dobry chyba, słucham na słuchawkach, więc dokładnie Ci nie powiem. Podsumowując: Monotonnie i sucho, to idzie na minus. Również ten Loop z Vengeance i Bass nie przypasowały Mi. Na plus motyw z Jump Kickiem i tym wysokim Leadem.. No da się posłuchać na upartego, aczkolwiek nutka zbytnio nie zachywca. Ale ucz i ćwicz dalej, będzie coraz lepiej ;) Powodzenia :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

kurcze jak ja to wszystko mam polapac?? niue daje rady
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Hmm.. A co przez to rozumiesz? :)
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Początek się fajnie zapowiada ;) Wchodzi loop VEC 57 :D Sam go używałem ;)
Basik zmień. Barwę... Bo ułożenie jest fajne. mi sie podoba ;) To Melo fajne... nawet jeśli z mida ;p Flecik nie zbyt. Ale ujdzie. Potem jak wchodzi to coś z jumpstyle... to masakra jest:(
Potem znowu leci ten sam motyw. Powtarza się wszystko.

Ogólnie to zmień bass, i ten motyw jumpstyle wywal. A po za tym to nie złe ;) 7/10
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

chodzi mi o wasze wszystki nazwy np "mix master" dokladnie nie wiem o cxo chodzi. i np chodzi mi o to co za roznica czy z mida czy bym sam go ulozyl??
ODPOWIEDZ