Bil Maks - Bass Fly 2009 Bil Maks - Special Sounds

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Bil Maks - Bass Fly 2009 Bil Maks - Special Sounds

Post autor: bil maks »

oto moje 2 produkcje. jedna jak sama nazwa mowi jest zrobiona z paczki VEC3 wedlug mnie wiec juz tego tak nie krytykujcie...licze na wasze opinie i pomoc..

1.Bass Rocker - Bass Fly 2009 (Bil Maks remix)

Kod: Zaznacz cały

http://www16.zippyshare.com/v/74853066/file.html
2.Bil Maks - Special Sounds

Kod: Zaznacz cały

http://www9.zippyshare.com/v/63975501/file.html
licze na wasz pomoc
Moudy

Re: Bil Maks - Bass Fly 2009 Bil Maks - Special Sounds

Post autor: Moudy »

Ocenie tylko .Bass Rocker - Bass Fly 2009 (Bil Maks remix). bo za chwilę musze wyjść do szkoły.
break bardzo fajny, fajnie nagłosniony. Ale totalnie zawaliłeś sprawę przejściem. Wchodzi słaby kick, lekko pierdzący bass. Lead fajny melo na nim też.. Ale mógłby być bardziej soczysty. Potem znowu ten break tym razem fajniejsze przejście. Bass + Lead = Kiepski Mix.
vox pocięty za krótko, słychać za duże przerwy pomiędzy akorbacjami dźwięku - no ale jakoś się wkomponował. Przejścia trochę słabe popracuj, powinny być o wiele dłuższe z elementami leadu. Master też pozostawia trochę do życzenia. Pracuj ;)
Pzdr
Awatar użytkownika
Paul Lorenz
Użytkownik

Post autor: Paul Lorenz »

Crash na początku + ten breakbeat jest git no ale potem po tym wejściu słyszę jakiś dziwnie pierdzący bass.. Nie wiem jak Ty ale ja bym go z pewnością wymienił na jakiś inny, może o bardziej ostrej barwie ;) Kick jak dla mnie jest ok. Dobrze nagłośniony. Przejścia słabe, mógłbyś się bardziej przyłożyć. I tak wgl jakoś to jest nie fajnie zrobione..

Nie wiem to tyle ode mnie. Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

dzieki wielkie moze jeszce ktos by skomentowal?? a jezeli chodzi o master to nad nim pracowalem
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

Co do Bass Fly Najgorsze w nim jest to że melo z mida (chyba że sam robiłe&#347 ;) Bass mocno daje czadu. Noi według mnie na początku bass powinien być na jednej tonacji. Technicznie dobrze.

Co do Special Sounds Troche za bardzo wszystko nagłośnione, bass nie za bardzo mi się podoba, Cut Vocal mi się podoba i melodia (mam nadzieję że twoja ;) ) I te zmieniające się melo bassu na początku tym razem przypadło mi do gustu ;)

Pozdro i życzę sukcesów!
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

dzieki
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Bass Rockers - Bass Fly 2009 (Bil Maks Remix):

Powiem szczerze, Breakbeat naprawdę ciekawy, dotychczas o dziwo Go nie słyszałem, więc nie wiem, czy samodzielnie ułożony, czy z paczek. Na wejściu również dosyć dobry Crash. Ten wyżej wymieniony Breakbeat mógłby mieć odrobinkę Reeverba na Sobie, żeby nie brzmiał tak sucho. Potem faktycznie, ten klimat, który nadawał Breakbeat, prysnął zupełnie, kiedy wszedł Kick z Bassem, zupełnie nie z tej bajki wszystko weszło, przejście również jakieś nie zaciekawe. Zdecydowanie zmień Kicka, podbij Go mocno, nagłośnij, Bassa też przydałoby się wymienić, Lead może być, aczkolwiek mógłby być lepszy, Melodia fajna, nie wiem jednak, czy nie z Midka wzięta. Ogólnie dosyć krótki ten utworek, ale najważniejsze, że nie jest bardzo monotonny, w miarę możliwości, coś tam się zmienia. Mam małe zastrzeżenie - Hi-Haty za głośno, ogólnie Perkusja mogłaby być troszkę lepsza, nie spodobał Mi się ten Pitchowany Cut Vox pod koniec utworku. Ogólnie mogłeś faktycznie bardziej się przyłożyć do tej Produkcji, bo jestem pewien, że stać Cię na więcej.

Bil Maks - Special Sounds:

Na wejściu ten Loop całkiem ciekawy, dałbym najpierw jednak jakiegoś Downliftera, razi Mnie ten Uplifter, który się tak urywa, mocno to słychać. Bass ma za dużo Reeverba na Sobie, jak wchodzi z Filtra, albo to może już Moje uszy zawodzą powoli, nie wiem, w każdym razie tak słyszę. Breakbeat Mi się tam nie spodobał trochę, sama barwa Bassu jest dosyć znana i przejadła Mi się, w ogóle Bass brzmi jak Sampel wav. słychać Go tak, jakby został przepuszczony przez Granulizera (a wiadomo, Granulizer ucina sampla w miarę podnoszenia brzmienia w gór&#281 ;) . Melo niestety, jestem święcie przekonany, że nie Twoje, ponieważ gdzieś je już słyszałem. Mix i Master przydałoby się poprawić. Perkusja wst&#281 ;p na (chodzi Mi o Kicka, Clapa, Hi-Hata) mogłaby być z pewnością lepsza, denerwuje Mnie ten Vox w dalszej części, ale to już chyba od gustu zależy. Ogólnie nie spodobało Mi się jakoś, mam mieszane uczucia. Ogólnie jedyne co mogę Ci powiedzieć - ćwicz dalej, będzie lepiej, bo już słychać poprawę. Naucz się wykręcać własne brzmienia, układać własne Loopy, Breakbeaty, naprawdę dużo to daje, poćwicz, będzie lepiej. Zachęcam do dalszej pracy ;)

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ