Bil Maks - Hitmen (demol)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Bil Maks - Hitmen (demol)

Post autor: bil maks »

oto moje najmlodsze dziecko... wszystko w moim wykonaniu.Wiec prosze o wasze rady... beda one cenne dla mnie :D ... z gory dzieki.. ^D^

link:

Kod: Zaznacz cały

http://www5.zippyshare.com/v/91610116/file.html
Moudy

Re: Bil Maks - Hitmen (demol)

Post autor: Moudy »

Bardzo fajnie się zaczyna, perka fajnie bije, loops też ciekawy niezły. Potem przejście z Vokalu mi nie spasowało i za krótkie to przejście. Bass albo synth na pół akordu - bardzo fajny, lead ma moje ulubione brzmienie ale delay słuchać za bardzo i to psuje wg mnie.
Potem to melo z elementami arp przez pare sekund takie sobie. Na kanał główny(masters) dał bym 2% reverb. Ale numerek niczego sobie, fajnie się słucha.
8 / 10 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec tak nad mixem i masterem musisz jeszcze popracowac, loop taki sobie, kick troche mocniejszy moglby byc, basik moze byc nie jest zly, no i melo ulozone tak jak bassline to mi troche jak by falszowalo ale pomysl fajny tylko trzeba to odpowiednio do porzadku doprowadzic, chos jest w tej nucie, utworek jest nudny nic sie tam nie dzieje, no nie popisales sie za bardzo ale zobaczymy jak ci wyjdzie full :) to tyle odemnie :) pozdro
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

No więc, tak ogolnie to fajne sample ale szczególnie melodia mi się podoba ;) Pomysł masz dobry, ale posiedziałbym nad tym jeszcze, te brzmienia wydają mi się takie proste ;)

Pozdro i życzę sukcesów!
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Loop z początku nie zaciekawy, nie podoba Mi się On ogólnie niestety. Oddzielne dźwięki są nawet ciekawe, ten cały Loop kojarzy Mi się lekko z Loopami/Breakbeatami dawnego Roba Maytha. Ale jakoś nie znalazł u Mnie uznania. Kick dosyć dobrze nagłośniony, choć czasem się gubi w tle, poeksperymentował bym jeszcze z Nim. Przejścia nie są jakieś szczególnie dopracowane, standardowe na ogół. Po czasie drażni Mnie ten męski ucięty Vox. Bassik jakoś szczególnie Mi nie podszedł, to samo tyczy się BassLine'u. Mało energii w tym trochę, Perkusja po czasie zaczyna trochę przynudzać. Melodia również dosyć prosta. Ten Lead w głównym Melo trochę do poprawki, średni taki troszkę. Ogólnie spodziewałem się po Tobie więcej, wiadomo, że to Demko, więc poczekamy po prostu na efekty dalszej pracy.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Post autor: bil maks »

ha ha moze ktos by mi poprostu pomogl??
ODPOWIEDZ