darXide - frozen minds [breakbeat]

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

darXide - frozen minds [breakbeat]

Post autor: darXide »

No panowie, czuję, że odzyskuję władzę nad perką :P
Jeszcze nie full, niewiele brakuje, ale fula i tak nie mogę wystawić.

Na wstępie denerwuje mniewieśniacki crash, muszę go wywalić.

Pierwsze wejście w drop - wiem słabe, jeszcze nad tym pracuję, potem porcyjka potężnego basiska prosto z wielmożnego 3xosc + agresor perka z minimalnie zaznaczonym glitchem :P

Druga fraza perka+bass troszkę dubstepowo to wyszło. Mogło być lepiej ale nie ma źle.

Breakdown, brakuje jeszcze jakiegoś tła z panoramizacjami, coś co zakryło by chwilowy brak wysokich hz w syncie, dobrze dopełniło brzmienie a jednocześnie nie wybiło się na pierwszy plan. hmm.. tylko co tu wpleść w tak w miarę suchy i agresywny mix?

Second drop finał, lepiej chyba tego już nie da się zrobić :P

Zejście perki, no trochę naspuszczałem się nad tym fillem :P

Outro taka se jeszcze partyjka basu , mógłbym jeszcze tu pokombinować i przesunąć bas do tyłu, haciki oddalające się powolutku, ale ciężko operować przestrzenią z takimi ostrymi brzmieniami :P

Momentami może kazić kompresor nie nadążąjący za pompką pod kick i snare.

Ogólnie rozkminka w sam raz na badtripa, starałem się żeby synthy zabrzmiały trochę gitarowo i w miarę naturalnie, masa automatyzacji, których przebiegów choć nie słychać znacznie to bardzo przyjemnie ożywiają brzmienie. Dużo kilkumilisekundowych opóźnień, nie powiem, celowy dysonans, ciężką gamę obrałem do grania :P

Ciekaw jestem waszych opinii i owszem pomysłów, świeże głowy do odsłuchu zawsze w cenie.
Przede wszystkim jaki klimat się wam wkręca przy odsłuchu?
I nie obchodzi mnie, że takiej muzyki nie słuchacie :P muzyka to muzyka, jakieś odczucia po przesłuchaniu naturalnie się w głowach pojawią :P
________

Kod: Zaznacz cały

http://www.sendspace.pl/file/WI8BanIA/
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Re: darXide - frozen minds [breakbeat]

Post autor: SleepyHead »

fakt, ten cymbal kiepski ale niekoniecznie go zmieniac wystarczy podbic odpowiednie hz, moze wieksza proznia reverbowa? delikatny delay moglby sporo zmienic...
te 1 wejscie z dupy troche, poprzedni wjazd mimo ze przeciagany podobal mi sie bardziej, ta zabawa hatami duzo pozytywniej na mnie oddzialywala a przedewszystkim do mnie przemawiala :P dalej jest juz poprostu pieknie tylko ze mniej wiecej w polowie jakbys zapomnial o czym grasz, jeden instrument? tak nie moze zostac wg mnie, tu po prostu nie mozna dostrzec choc chwili ciszy :D uklad troche zmieniony moze nie gorzej, ale sie nasluchalem poprzedniej demowki moze stad takie odczucia :)
z tym kompresorem rzeczywiscie miejscami slychac ze jakby sie cos spoznialo wczesniej tego nie bylo :>
moze przekombinowales? :D

ps.tytul frozen brains lepiej pasuje do charakteru bo bez kitu w poprzedniej demowce czulem sie jak w jakims labolatorium z mozgami w kompocie XD :D ^^
gratuluje
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Więc: Powiem szczerze, że faktycznie ten Crash lekko irytuje, potem jednak już zaczyna się typowa "klasa Sama w Sobie" :) Ciekawie poukładana Perkusja, podoba Mi się, brzmienia bardzo ładne, kompresja dosyć ciekawa. Nie przyswoiłem takich profesjonalnych pojęć dotyczących tego gatunku muzycznego, stąd Moja ocenka nie jest w żadnym stopniu tak obszerna i profesjonalna, jak opinia kolegi Myd3LkoFa. Moim zdaniem, niektóre motywy mogłeś bardziej rozwinąć, ale tak to jest naprawdę bardzo ładnie, podoba Mi się ;) Czekam jeszcze na te poprawki, choć już praktycznie słychać ładną całość ;)

Pozdrawiam serdecznie :)
radush
Klubowicz

Post autor: radush »

Ten synth/bass taki troche zbyt pierdzacy, poprawilbym go na equalizerze. Melo jest ok, perkusja tez fajna z wyjatkiem snare'a :) Lubie posłuchac twoich nut, bo zawsze wymyslisz cos nowego :) ogolnie podoba mi sie twoj styl, a nuta ma w sobie mroczny i ostry klimat, pzdr
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Na muzyce sie nie znam,ale spytales o odczucia,tu sie moge wypowiedziec:jesli ilosc zielska wypalonego przy produkcji jest wprost proporcjonalna do schizowego klimatu,to pekla niezla reklamoweczka,he.Podsumowanie wszystkich czesci Pily,moj tytul do Twego walka.Poczatek kojarzy mi sie z W pustyni i w puszczy,masz leb chopie,agresywna,schizowa,arogancka,ze tak powiem nuta,do przesluchania oczywiscie,ale nie bede jej sobie nucil na codzien,wale na suroundzie do gierek,haty kraza wokol bani,Stop...
Oryginalnie...
0karolina0
Użytkownik

Post autor: 0karolina0 »

Super. Uwielbiam twoje produkcje. :) Są mroczne i mają to coś. Oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Post autor: franec »

pleban83 pisze:jesli ilosc zielska wypalonego przy produkcji jest wprost proporcjonalna do schizowego klimatu,to pekla niezla reklamoweczka,he.
Ciekawe podsumowanie :) Jak dla mnie średnio (ale od razu mówię nie słucham takich kawałków), bas strasznie pierdzi- starałem się na equalizerze coś zmienić ale nie wiele pomogło...
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

o tak! to jest to! strasznie zmiata łeb! uwielbiam takie klimaty. Na poczatku myslalem ze moze byc nieciekawie (nie znam Twoich wczesniejszych produkcji) ale gdy wszedl beat to juz miazga! swietna nuta!
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/file/150776758/77d363b1/darxide_-_frozen_minds.html
re-up i remake, miłego
ODPOWIEDZ