DJ Freshwinter bez nazwy - drugi Single/Mój wokal/Wersja BETA

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ Freshwinter bez nazwy - drugi Single/Mój wokal/Wersja BETA

Post autor: DJ Freshwinter »

READ ME

Po długim czasie powracam z nową produkcją. Pełno mam projektów na dysku ale nie chce mi sie ich kończyć (wkurzam się sam na siebie!)

Ta piosenka jest zrobiona do końca, ale chciałbym podkreślić że:

- Treść wokalowa będzie inna (śpiewałem z głowy :P )
- W drugiej częsci instrumentalu gdzie jest Lead przypadkowo zostawiłem tam taki pad/synth ale tylko jeden klocek na szczęście. Nie chciało mi się edytować i uploadować jeszcze raz.

- Piosenka może potrzebować paru zmiań w ułożeniu i własnie tutaj chcę zebyście doradzali.... Bardzo bym był wdzięczny za komentarze.

Link na wrzucie (nie chce żeby to było ściągane narazie)

Kod: Zaznacz cały

http://xeryon.wrzuta.pl/audio/49bb0oLPYyd/freshwinter_second_single_beta
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Re: DJ Freshwinter bez nazwy - drugi Single/Mój wokal/Wersja BETA

Post autor: Jack Vornst »

No więc, zdecydowanie popraw jakoś meldoie, mogła być fajna ale słychać fałsze a momentami nie pasuje. Wokal bardzo dobry, słychać że masz głos ;) . Kawałek się fajnie zapowiada. Czekam na fulla!

Pozdro!
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no ja ci powiem tak... mi to troche przypomina disco polo :P ale to tylko moje wrazenia, moze sie myle, przechodzac do bassu to jest taki sobie, bellsy tak samo, mix i master slaby, vocal mi sie podoba prtzypasowal mi, melo ma barwe nawet fajna ale znowu mi disco polo tu przypomina tzn taka hulanke :D mam nadzieje ze cie nie urazilem ale mowie tylko to co mam na mysli wiec sie nie gniewaj na mnie za to disco polo :) no ale to wersja beta wiec jeszcze sie zobaczy co z tego bedzie :) pozdro
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

Popraw przejścia.. zarzuć jakieś Fx-y... . Fajny początek ... :) Vox mi się podoba :D , chociaż o mogłoby być troszkę szybsze... , Melo urozmaić(chodź to w ostateczności bo nie jest źle).. , i ten Snarowy Clap mi nie podszedł ^^ . Ogólnie dobry pomysł.. ale nie jest zbytnio dopracowany.. . Pozdro i życzę sukcesów
Awatar użytkownika
rafkow91
Użytkownik

Post autor: rafkow91 »

a że disco polo to złe?
sam pan Hołdys kiedyś stwierdził że disco polo jest najlepsze w europie wśród podobnych do tego gatunków..
a ja osobiście wychowałem się na disco polo :)

a co do singla to może się nie znam ale mi się podoba :)
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

no ja se sciagnalem na dyska ;]
wokal do ambitnych sie nie zalicza ale pasuje do ogolnej prostoty utworu, vocoder bym dopiescil, co do reszty sie nie wypowiadam bo nie moje klimaty, + za pomysl choc do oryginalnych nie nalezy...
wozny

Post autor: wozny »

niezle spiewasz <brawo> :) calkiem ciekawy utwor <ok> :) basshuntera mi przypomina :D
PS: wogole to ja najpierw przesluchalem utwor i potem odczytalem ze sam spiewales to... a bylem przekonany ze to jakis wokalista :)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

sorki ze tak wolno odpisuje.. przyjemnie sie czytalo wasze komentarze ;)

- A wiec.. tak myslalem ze melodia troche nie bardzo wchodzi... bardzo nie lubie poprawiac/zmieniac istniejacej melodji... wiec moge sie pozbyc tego projektu lub go dopracowac... sam nie wiem

- Jezeli chodzi o disco polo... no to sie zgodze z wami.. bo to w sumie jest pod styl disco ze starych czasow... jak ktos slyszal moze wykonawce E-type...to ja wlasnie sie bazowalem na nim... robie blad ze proboje tworzyc cos co w tych czasach jest nie modne.. a znowu electro i hardstyle nie lubie robic.. i sam nie wiem jak podazac :P

- Wokal mogl by byc czysty bez efektow ale wolalem dodac flanger.. bardziej mi sie podoba...

- Co do masteru.. no to nie wiem.. gdybym tylko wiedzial jak brzmi "Dobry master" to juz dawno bym go robil w kazdej piosence.. bo sluch mam bardzo dobry... a gdy slucham tych nutek to brzmia dla mnie dobrze...
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Na początku faktycznie dałbym jakiegoś Downliftera/Crasha, żeby nie było tak sucho i pusto. Ogólnie wejście troszkę bym dopracował. Kick bardziej tak Puka niż kopie, ale wstrzymam się z ocenką Podbicia Kicka, ponieważ słucham na niskiej jakości słuchawkach. Bass Mi się nie spodobał. Dzwoneczki znane, z Nexusa zaczerpnięte, mogą być. Wokal faktycznie ładnie wy&#347 ;p iewany, że masz głos, to przekonałem się już dosyć dawno ;) Wokal pasuje, zarówno jego Tempo, nie fałszuje, jest ogólnie fajny, poza tym, że ten Delay mógłby być troszkę mniejszy. Perkusję na ogół bym poprawił, wymieniłbym i Kicka, i Snare'a (który zast&#281 ;p uje Clapa) i Hi-Hata. Główny Lead ma ładną barwę, Melo niepotrzebnie weszło na dwóch tonacjach, lepiej brzmiało na samym początku na tonacji jednej ;) Ogólnie jednak nutka się nie nudzi, wszystko przez wokal, który niebywale to urozmaica. Ogólnie parę rzeczy do poprawki jest, ale da się posłuchać. Czekam na poprawki :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Dzieki krzyku.. dodales mi motywacji :D Postaram sie ulepszyc ta piosenke
Siders

Post autor: Siders »

nop dla mnie to jak disco polo :D znaczy sie ten bas ale za wokal masz plusa ++++!!!
ODPOWIEDZ