E-Bonit & Beattraax - French Kiss (ClubDjs RmX)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

E-Bonit & Beattraax - French Kiss (ClubDjs RmX)

Post autor: dJtJay »

Witam.Zamieszczam moją ostatnią produkcje ;

Kod: Zaznacz cały

http://www10.zippyshare.com/v/23030738/file.html
Mam jednak prośbę.Jeżeli ktoś zdecyduje się skomentować ten utwór, to proszę się nie "produkować" i rozpisywać w stylu "clap za cicho, kick za głośno" !!.Wystraczy ,że kawałek great albo do kitu ;P.Z góry thx i pozdro for all ;) .

P.S Ostrzegam przed beznadziejną jakością odtwarzanego dzwięku przez ZIPPYSHARE , zaleca się pobranie na dysk a nast&#281 ;p nie odsłuchanie ;) .
DJ Krzyk

Re: E-Bonit & Beattraax - French Kiss (ClubDjs RmX)

Post autor: DJ Krzyk »

No to nie wiem co Ja mam tu oceniać, jeśli nie chcesz ocenek typu: Clap za cicho, Kick za głośno. To chyba również jest ważne? Ocenka: Wedle życzenia, skupię się na ogólnym zarysie utworku, dziwny ten Downlifter na początku, Akordeon Mi się nie spodobał, ale nie wiem czy On czasem nie został zaczerpnięty z oryginału. Na niektórych brzmieniach za dużo Reeverba oraz Delaya, Perkusja na ogół nie jest zła, czasem wkrada się jakiś chaos, za dużo brzmień na Siebie ponakładanych, wtedy całość się zlewa. Co do brzmień, również mam mieszane uczucia - niektóre są całkiem dobre, inne zupełnie Mi się nie spodobały. Nie ma tu jakiejś rewolucji, ale da się posłuchać ;) Parę błędów jest, ale generalnie na ogół poprawnie.

Pozdrawiam :)
wozny

Post autor: wozny »

no no calkiem niezle :) mi sie podoba...takie nastrojowe...i zapraszam do mojej ostatniododanej produkcji cos w stylu house :) 8/10 pozdrawiam ;]
wozny

Post autor: wozny »

ej a powiedz mi skad wziales to brzmienie akordeonu ? ;> calkiem niezle
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

Akordeonik wziąłem z rmx paczki ;) .Co do Krzycha to wybacz ale jeżeli będziemy się skupiać na Downlifterach to faktycznie co w 3m utworze różnych wykonawców może się nie podobać.Powiem Ci czemu to bynajmniej w moim przypadku nie jest ważne...Ponieważ akurat tą piosnkę oceniał jeden z producentów muzycznych specjalizujący się właśnie w tym gatunku i wytyczył mi kompletnie odmienne błędy niż Ty...zmierzam, do tego jeżeli jestem pewien że np. proporcje głośności dźwięk są dobre to nie potrzbne są komentarze właśnie takiego typu.Noi nie wiem też co masz na myśli mówiąc rewolucja..Dla jednego z fanów electro-house była to rewolucja a dla drugiego lipa ;) .No ale o ile się nie mylę Ty głównie słuchasz i tworzysz HandsUp.Wiem że troche namieszałem... ;) .Ale OCZYWIŚĆIE ZAWSZE LICZĘ SIĘ Z OCENĄ RÓŻNYCH MNIEJ LUB BARDZIEJ ZAAWANSOWANYCH PRODUCENTÓW BD Z UŻYTKOWNIKÓW :) .Także dzięki Krzyku za ocenkę, uwież że i tak jestem Ci wdzięczny chociaż nie zawszę podzielam Twoją opinie.Thx i pozdro ;)
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Muszę przyznać, że odwaliłeś naprawdę kawał dobrej roboty. Ten bass z akordeonem genialnie się zgrywa. Sam remix'owałem kiedyś tango milonga i wiem, że nie jest to proste. Na wejście ładny efekt, podoba mi się ten wokal. Mastering cały jest bez zastrzeżeń. Kick jest dobry, nie za agresywny, taki jak trzeba. Potem ładnie z akordeonu przechodzisz w sytnezatorek, podoba mi się to, dzięki takim zmianom kawałek nie jest monotonny. Przejście idealnie zgrane z wcześniejszą sekwencją. Potem fajny mocny basik. Widać (słychać), że w tym stylu czujesz się jak ryba w wodzie.
Oczywiście daję Ci 11/10 :)
Pozdrawiam.
P.S: W Czwartek będę grał w Strassbourgu, myślę, że nie masz nic przeciwko, gdybym zagrał ten kawałek prawda? ;p
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

11/10 Dzięki stary XD.Cieszę się że i Tobie się podoba :) , poza nie którymi ;p ..No troszkę już bardziej się przyłożyłem do tego kawałka chociaż nie jest to moje ostatnie słowo :D .Jeśli chodzi o puszczenie tej produkcji w Twoim set'iku to będę zaszczycony ;D .Thx i pozdrowionka ;) .
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Dla mnie tez git,dzwieki poboczne,czyli ten vox,bass,akordeonik,wszystko gra jak trzeba,pozdrawiam,ha jak bym byl na tej imprezce gdzie bedzie gral Pablo,wychaczylbym jakas foczke na parkiecik do tego, ;)
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

Heh,dzięki ;) .No grubo że ja też xD .Nie ma opcji, laski piszczą xD
X-Deer
Użytkownik

Post autor: X-Deer »

dJtJay pisze:Witam.Zamieszczam moją ostatnią produkcje ;

Kod: Zaznacz cały

http://www10.zippyshare.com/v/23030738/file.html
Mam jednak prośbę.Jeżeli ktoś zdecyduje się skomentować ten utwór, to proszę się nie "produkować" i rozpisywać w stylu "clap za cicho, kick za głośno" !!.Wystraczy ,że kawałek great albo do kitu ;P.Z góry thx i pozdro for all ;) .

P.S Ostrzegam przed beznadziejną jakością odtwarzanego dzwięku przez ZIPPYSHARE , zaleca się pobranie na dysk a następnie odsłuchanie ;) .
no to stary nie rozumiem Cie... z reguly kazdy chce tworzyc lepiej nawet jak juz to robi dobrze... to myslisz ze ocena w stylu - "kawal gniota" Ci pomoze ?? wydaje mi sie ze nie... i jesli ktos sie zna to powinien Ci powiedziec co jest zle a co dobrze :P
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

X-Deer pisze:no to stary nie rozumiem Cie... z reguly kazdy chce tworzyc lepiej nawet jak juz to robi dobrze... to myslisz ze ocena w stylu - "kawal gniota" Ci pomoze ?? wydaje mi sie ze nie... i jesli ktos sie zna to powinien Ci powiedziec co jest zle a co dobrze :P
Nie musisz rozumieć..Nie twierdze że moje kawałki są "dobre"..są jakie są i nie potrzebnie się nie którzy produkują analizując od liftera do clapa..jeżeli napisałem już ,że utwór był już ocenianiy pod tym względem zaraz po jego utworzeniu, to teraz dla mnie liczy się tylko ogólna opinia i "ewentualne podopowiedzi czy też uwagi" .Jeżeli ktoś napisze, mi że to "kawał gniota" to owesze nic mi to nie pomoże, natomiast gdy 5 osób tak stwierdzi, będe wiedział że produkcja nie należy do najlepszych i należałoby nad nią jeszcze podpracować.Takie jest moje zdanie,więc grzecznie prosiłbym już nie zaśmiecać postu.Z góry THX ;) .
thiethmar
Użytkownik

Post autor: thiethmar »

Mi się bardzo podoba. Jeden z lepszych remixów jakich słyszałem. Szczerze to lepiej mi sie podoba niż oryginał.
Moudy

Post autor: Moudy »

Trudno to ocenić przynajmniej, mi dość ciekawe ale kojarzy mi się z weselnym klimatem albo cyganami :P
8 / 10
ODPOWIEDZ