Ferrin & Low - Breeze (My Trance Remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
tibi89

Ferrin & Low - Breeze (My Trance Remix)

Post autor: tibi89 »

Witam.
Zapraszam do komentowania mojego nowego remixu.

Mój remix:

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/1632139---699f.html
Orginał (jesli ktos nie zna):

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/1634161---5df2.html
Awatar użytkownika
!Gt!2B1!
Nowicjusz

Re: Ferrin & Low - Breeze (My Trance Remix)

Post autor: !Gt!2B1! »

a wiec tak zaczynam wstp konkret dalej reszta pieknie wyrobione czyste ale to zajebiscie czyste pady !!!!!! melodia pod to bosko pasuje wszystko super naprawde przejscia piekne nie ma sie czego uczepic slucham dalej i jestem pod wrazeniem tych padow zero falszu !!!!!!!!!!!!!!!!! kick fajnie brzmi troche bym go wykrecil inaczej bardziej trance :) ale dojebanie clap spoko spokojne uderzenie w rytm pieknych drzwiekow :) daje 100/10 hehehehe troche sie przewazylo ale jestes konkretny :) jesli mozesz wyslij remix packa :) moje gg 5201350
tibi89

Post autor: tibi89 »

Nie popadajmy w euforie :) ale cieszy mnie to ze kawalek sie podoba.
mam dosc slaby sprzet odsluchowy ale wczoraj sprawdzalem u kumpla i okazalo sie ze jest lipa z tonami niskimi... bede musial jeszcze troche nad nim posiedziec. pozdro :)
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Kick nawet ciekawie podbity, ale Moim zdaniem przyda mu się jeszcze obróbka na EQ. Perkusja jest całkiem poprawna, poza takim jednym elementem - Clapem, wymieniłbym Go, chyba, że jesteś akurat do takiego przywiązany i Ci tu pasował, więc to Twoja sprawa ;) Bassik dosyć dobrze wychodzi z Filtera, przejścia naprawdę Mi się podobają, widać, że posiedziałeś nad Nimi, to się opłaciło, lubię takie drobiazgi, naprawdę to daje dobre wrażenie i dobrą opinię o producencie ;) Barwa Bassu jest dosyć ciekawa, jak i sam BassLine. Ten Pluck co wchodzi w około 0:30 ma ładne brzmienie, podoba Mi się Ono, tylko mam jedno małe zastrzeżenie co do jego Linii Melodycznej - w 0:47 (i nie tylko) wydaje Mi się, że lekko gryzię się z BassLine'em, pokombinowałbym tam z tym Melo, opuściłbym je o sekundę niżej, lub wyżej, nie wiem jak to by wyszło, w każdym razie na Twoim miejscu pomyślałbym nad tym ;) Na ostatnich taktach słychać dosyć przyjemne Reverse Crashe a potem zaraz Crashe, dobrze się One dogrywają wzajemnie ;) Ten Orchestral Pad/String również zasługuje na słowa pochwały. Brzmienia jak najbardziej dobre, zarówno te Perkusyjne (poza Clapem), oraz Leadowe, Melodycznie też ładnie, choć jest tam taki mały błąd, ale może tylko Ja Go widzę ;) Wiem Tobie pozostawiam wybór, czy pokombinujesz z tym, czy nie. Wszystko jest ze Sobą zgrane, dynamicznie jak na ten styl, Kick dosyć dobrze kopie (tylko przydałaby się obróbka, jak już wspomniałem), ogólnie kawałek w pełni pozytywny, słychać, że masz spore pojęcie o sprawach muzycznych. Oby tak dalej :)

Pozdrawiam :-)
ODPOWIEDZ