Format dysku C

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
safriduo1

Format dysku C

Post autor: safriduo1 »

mam problem ze zrobieniem formatu partycji C :/

otoz wchodze w BIOS i wpisuje zeby mi bootowal z plyty
First Boot Device --- CD-ROM
Second Boot Device --- HDD-0
zapisuje te ustawienia restartuje kompa i nic sie nie dzieje nie chce bootowac z plyty :O :o
:?

tylko nadal uparcie z dysku idzie

co moze byc tego przyczyna??

P.s mam dwa napedy DVD-ROM probowalem juz plytke do jednego i drugiego wsadzic i nic

jednym slowem wielka kaszana :? :zly: :bad:

moze ktos z was umie mi pomoc ? ? ? :roll: ;\
SemiCom

Re: Format dysku C

Post autor: SemiCom »

1. Wyłącz w BIOSie jeden naped
2. Sprawdz czy fatycznie płyta jest bootowalna
3. Przeczytaj dokładnie informacje dot. zapisu ustawień biosa !!! niektore ver. maja jakies podchwytliwe pytanie
4. Skasuj z dysku c: pilk ntldr (brak rozszerzenia) nie ma mozliwosci zeby windows sie uruchomił /ukryty z tym spokojnie
5. Jesli to nie pomoze sprawdz czy twoj bios nie ma wyłączoną mozliwośc modyfikacji przez system
6. Na płycie instalacujnej windowsa mozesz zrobic format hdd bez problemów
7. Włącz stacje, włóż dyskieteke rozruchową z aplikacja fdisk i format / znajdziesz bez wiekszych problemów z poziomu DOS'a! da sie wszystko nawet naprawic drobne mechaniczne błedy hdd
8. Mysle ze to prosta sprawa pewnie potknełes sie na jakiejs głupocie a nic nie napisałes jaka ver. biosa, jaki system, co to za CD bootowalny (sprawdz go wyłaczajac w biosie wszystkie urzadzenia zostaw tylko 1 dvd)

Hmm

Kod: Zaznacz cały

http://www.pcworld.pl/news/33566.html
chyba ze :)
Awatar użytkownika
Bartezz
Ekspert

Post autor: Bartezz »

Second Boot Device --- HDD-0 zmien to na disabled,zostaw tylko cd-rom,nigdy nie miałem problemu z formatami,aleeee......od kilku miesiecy tworzy mi sie mała 8 mb partycja i zapisuja sie tam bootsectory windowsa,nie moge jej usunac,bo jest uzywana przez system.Pomorzta!!!!
djcharles

Post autor: djcharles »

powiedzmy, że windows jest piracki ^^

płyta jest nagrana za szybką prędkością wtedy występują błędy zapisu (choć płyta dobrze się nagrała) ale żeby płyta była bootowalna trzeba wykonać obraz płyty najlepiej programem alkochol120% i później go wypalić programem ImgBurn najlepiej jak najniższą prędkością (x4) taka odpowiednia :)

Wiem co mówię, na pewno pomorze :D
&quot pisze:od kilku miesiecy tworzy mi sie mała 8 mb partycja
Jest to normalne zjawisko :P na każdym komputerze, na każdym Windowsie, partycja nie jest widoczna w systemie.