Fragma - Memory (DJ Delay Remix Demo)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Ronio.10
Nowicjusz

Fragma - Memory (DJ Delay Remix Demo)

Post autor: Ronio.10 »

Oto demo mojego nowego remixu. Prosze o komenterze i uwagi.

Kod: Zaznacz cały

http://www13.zippyshare.com/v/93997734/file.html
Od Dema jest dział DEMA - przenoszę
Awatar użytkownika
Paul Lorenz
Użytkownik

Re: Fragma - Memory (DJ Delay Remix Demo)

Post autor: Paul Lorenz »

Zbytnio nie wiem o co w tym kawałku chodzi. . Jest strasznie "mokry". Właściwie to słuchałem tego 15 sek. gdzieś i to ciągle przewijając no i zwróciłem uwagę na dwie rzeczy. .

1. Ten bass to ma taką barwę jakbyś po śniegu chodził.

2. Spodobało mi się melo. Całkiem niezłe ułożenie. Nie wiem czy to twoje czy nie ale jest git ;)

Tyle ode mnie. Pozdro ;)
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Więc: Początek dość słaby, Clapa bym wymienił, tak to Wokal dosyć dobrze wpasowany w resztę brzmień, ale ten Synth/Arp z początku licho brzmi, chodzi o ogólne wydobycie dźwięku, bo barwę ma dosyć ciekawą. Ride dosyć ciekawy. Ogólnie początek dosyć pusty, przydałoby się coś jeszcze. Nad Bassem bym jeszcze popracował, Kick troszkę przymulony, wybiłbym Go bardziej na wierzch. Przejścia słabawe, nie odróżniają się zbytnio od reszty. Główny Lead za to bardzo Mi się podoba, podobnie jak Melo, ciekaw jestem, czy Melo sam skomponowałeś, czy też wziąłeś z Midka? Główny Lead mało kopiący, mało energiczny, a to warunek podstawowy do zrobienia dobrego utworku - problemem jest wspomniany Kick, który w ogóle nie kopie, jest bardzo schowany. No cóż, błędy wymieniłem, zobaczymy co wykombinujesz w pełnej wersji.

Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
DJ Adammo
Weteran

Post autor: DJ Adammo »

Hmm... nie głupio to wyszło.. ale jest kilka błędów które trzeba uwzględnić jak i plusy które należy wymienić :) ....

1. ten pluck na początku wogóle nie pasuje...
2. Podoba mi się barwa leadu... taki nie za mocno ostry, ani nie za cienki... :)
3. Bass... taki sobie... stary już i nie modny.. jeśli dobrze pamiętam to KRzyk używał kiedyś takiego :)
4. Melo fajne, spodobało mi się... :) i to duży + za nie.

5. I tu najwazniejesze....kolego... jak nie wiesz jak używać kompresora wielopasmowego, limitera czy maxymalizera to nie wkładaj go na master bo robi się wtedy chaos... wszystko się tłumi w jedną całość... Pewnie na widmie masz minimalne amplitudy. dlatego nic nie kopie...

Ale to jest demko dlatego za ptk 5 sie nie przyczepiam, bo wiadomo... jak demko to demko, nie przyklada sie do mixu, mastera zbyt większej uwagi, gdy chce sie zaprezentować melodie itp... Każdy robi jak chce...
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Pragnę przypomnieć, że nie tylko Ja używałem tego Bassu :D Jeśli bym wymienił całą listę ludzi, którzy Go używali, musiałbym długo siedzieć xD

Pozdrawiam ;)
Ronio.10
Nowicjusz

Dj Delay

Post autor: Ronio.10 »

Melodie sam skomponowałem. Dopiero zaczynam robic nutki , dzięki za uwagi postaram sie do nich zastosowac.
ODPOWIEDZ