Freshwinter & Soundbraker - Nadchodząca produkcja(początek)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Freshwinter & Soundbraker - Nadchodząca produkcja(początek)

Post autor: DJ Freshwinter »

:) Mój kolega(Soundbraker) jest początkujący w FL i zrobił melodie. Spodobała mi się więc zrobiłem małą edycje jego pomysłu w bardziej zawansowanym poziomie.

Spodobało mu sie tak jak i mi więc zdecydowalismy, że to nasza wspólna nuta. Narazie to było zrobione na szybko(On spędził 5 godzin nad melodią a ja 30 minut nad tym żeby to jakoś brzmiało profesionalnie)

Przejścia i całość jeszcze ulegną zmianie ale wrzucam bo wydaje mi się że już jakoś brzmi konkretnie...

Sorka za ortografię ale mieszkam w USA już 4.5 roku i powoli się zapomina :P
------------------------------------------------------------------
Długość: 1 : 36
Rozmiar: 3,752 KB
Jakość: 320 kbps

Link:

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/file/91793677/3fca101b/Freshwinter__Soundbraker_delete_.html
Moudy

Re: Freshwinter & Soundbraker - Nadchodząca produkcja(początek)

Post autor: Moudy »

To pierwsze melo co wchodzi, to troszkę podbija mi disco-polo. To drugie jest w porządku.
bass bym podgłosił...
pzdr
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

ok... bass podgłośnie :) Melodia.. może się coś zmieni.. zobaczymy...

Dzięki za komentarz ElectroMoudy!
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

Melodia bardzo fajna , brzmieniowo bym popracował, nad masterem i nad mixem posiedźcie a coś ciekawego bedzie !

pzdr.! ;)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Hypcio pisze:Melodia bardzo fajna , brzmieniowo bym popracował, nad masterem i nad mixem posiedźcie a coś ciekawego bedzie !

pzdr.! ;)
Jeszcze posiedze nad tym napewno. Kurde mastering to jest chyba najtrudniejsza część w robieniu piosenek elektronicznych...

Dzięki za komentarz Hypcio!
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Ładnie wchodzi utworek. Melo przyjemne. Basik dobry, fajnie się komponuje z resztą. Potem dobre melo na leadzie wchodzi. Perka niezła.Ogólnie może być coś ciekawego. Poczekam na oficjalną pełną wersję. 10 !
Kolego z zaoceanu ^^
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Dj Pablo$ pisze:Ładnie wchodzi utworek. Melo przyjemne. Basik dobry, fajnie się komponuje z resztą. Potem dobre melo na leadzie wchodzi. Perka niezła.Ogólnie może być coś ciekawego. Poczekam na oficjalną pełną wersję. 10 !
Kolego z zaoceanu ^^
Pozdrawiam
Dzieki Pablo :) Twoje utwory tez mi sie podobaja. Dam Ci znac kiedy skacze ten utwor..

Ktos jeszcze sie skusi na komentarz?
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

To ja się skuszę ;) Tak ogolnie to wszystko fajnie leci, ten pierwszy lead bym troche odpicował bo jest jakby bez życia ;) A melodia fajna jak cały kawałek. Zobaczymy jak Ci wyjdzie full ;)

Pozdro i życzę sukcesów!
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ YanG pisze:To ja się skuszę ;) Tak ogolnie to wszystko fajnie leci, ten pierwszy lead bym troche odpicował bo jest jakby bez życia ;) A melodia fajna jak cały kawałek. Zobaczymy jak Ci wyjdzie full ;)

Pozdro i życzę sukcesów!
Widze ze caly poczatek pujdzie do wymiany.. nie wiem.. mojej siostrze sie poczatek wlasnie spodobal.. hehe kazdy ma inny gust... sam juz nie wiem hehe

Dzieki YanG
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Jak na 30 minut pracy to nie jest tragicznie: Początku nie ma, ale wiadomo, to tylko Demko, więc ufam, że początek będzie wzbogacony jakąś Perkusją. Ten taki Bass/Brass na dwóch oktawach jest całkiem ciekawy, ten Synth na początku co gra, nie spasował Mi lekko, ale to już chyba kwestia gustu. Ciekawy Uplifter w przejściu, potem dosyć dobry Reverse Crash. Kicka przydałoby się wzmocnić, podbić - posiedziałbym nad Nim na EQ, dodałbym Blood Overdrive'a czy coś w tym stylu. W 0:15 wchodzi miły dla ucha Lead, podoba Mi się. Bassik ma trochę za mało agresji, mocy w Sobie, również pokombinowałbym z Nim na EQ Melodycznie kawałek prezentuje się w miarę dobrze, choć podobne Linie Melodyczne już gdzieś słyszałem. Hi-Haty trochę za głośno. Mocny plus za dobre brzmienia Leadowe ;) Czekam na pełną wersję - popraw błędy :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Dzięki Krzyku! Postaram się poprawić wszystko w miare moich umiejętności.. Narazie powiedzmy że jestem na małej przerwie od FL :)

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za komentarze.. Co ja bym zrobił bez muzikum.pl :)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Post autor: bil maks »

ciekawie sie zaczyna taki efekty cicho elektroniczne.. lead ciekawy perka fajna kick slaby bass ciekawy pozdro
Rafaelloacer

Post autor: Rafaelloacer »

technicznie, bez razacych bledow, melodia spoko, utworek moze sie podobac, popracuj nad mixem tak jak wczesniej wspomniano, a moze sie pokusisz o wokal, duzo by zyskal ten utwor, pozdrowienia.
ODPOWIEDZ