funky groove

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

funky groove

Post autor: Mundek »

oto hmmm.... COŚ stworzone po 5-ciu dniach obcowania z programem fl studio

proszę oceniać i komentować

link:::[code]http://www21.zippyshare.com/v/ ... /file.html[/code]
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Re: funky groove

Post autor: franec »

to widać że od 5 dni dopiero siedzisz na fl

Po pierwsze kick za słaby (bodajże standardowy w fl) polecam sample
Przejścia też dość słabe, mix jest trochę źle zrobiony, hihat chociażby za głośno. Melodia mało skomplikowana i w zasadzie cały czas ta sama to samo z basem. Barwa leadu jak dla mnie niezbyt.

Ale powiem Ci tak jak na początek nie jest źle. Jak potrenujesz będzie o wiele lepiej. Wydaje mi się że to jedna z "najlepszych" pierwszych produkcji jakie słyszałem na muzikum, z reguły wszystko huczy i buczy, a u Ciebie tego na szczęście nie ma.
Moja rada to zabawa z wtyczkami i nowymi samplami (staraj się nie używać tych z fl)
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

franec pisze: Ale powiem Ci tak jak na początek nie jest źle. Jak potrenujesz będzie o wiele lepiej. Wydaje mi się że to jedna z "najlepszych" pierwszych produkcji jakie słyszałem na muzikum, z reguły wszystko huczy i buczy, a u Ciebie tego na szczęście nie ma.
teraz to sie poczułem uniesiony :D dzięki
ale może to zasługa tego że jakiś czas świrowałem na e jay dance 6. a jeśli chodzi o wtyczki to mam problem z ich uruchomieniem, gdzieś na forum o tym problemie napisałem....
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

zapodaj link to może będę mógł Ci pomóc
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/produkcje-autorskie-f152/moj-gniot-prosze-o-wyrozumialosc-t39083.html
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

napisałe Ci na gg jak odpalić wtyczke w fl
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

fajnie ze coś doszło. dawaj tu na forum to i komuś innemu sie przyda może
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Więc: Baaardzo standardowo nawet jak na mocno początkującego :p Zwłaszcza ten początek, początkujący często robią właśnie w ten sposób :p Ale nie ma się co dziwić, tu akurat pokierowałem się Moją pamięcią, i ten błąd mogę odpuścić. Perkusja trochę standardowo brzmi, takie perkusyjne podstawy z FL'a użyłeś, przynajmniej Mi się tak wydaje. Dobrze, że próbujesz zrobić jakąś Melodię, no na razie nie jest jakaś szczególnie doskonała, ale na początek nawet może być ;) Słychać BooBass'a, radziłbym Ci pościągać takie wtyczki do brzmień jak Vanguard, V-Station, Z3ta, Nexus, żeby było Ci łatwo na starcie. Oczywiście o ile jeszcze ich nie posiadasz :P Na razie powiem Ci tylko tyle, że życzę powodzenia w dążeniu do coraz lepszego poziomu :)

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

wrzucasz wtyki do folderu vst , później odpal FL i kiknij w channels(w lewym górnym rogu) potem w add one- more.... Pojawi Ci się okienko- na dole masz refresh- wybierasz fast scan, i czekasz aż przeskanuje. Następnie przewiń i poszukaj nowej wtyczki będzie zaznaczona na czerwono. Musisz Postawić przy niej "ptaszka" . Zamykasz to okno i uruchamiasz sequencer. klikasz prawym przyciskiem myszy na któryś z dzwięków np. kick i wybierasz opcję "insert"- pojawią Ci sie wtyczki. Wybierasz którą chcesz iszalejesz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

dzięki za chęci ale wczoraj do tego doszłem... :)
ODPOWIEDZ