funky groove
funky groove
oto hmmm.... COŚ stworzone po 5-ciu dniach obcowania z programem fl studio
proszę oceniać i komentować
link:::[code]http://www21.zippyshare.com/v/ ... /file.html[/code]
proszę oceniać i komentować
link:::[code]http://www21.zippyshare.com/v/ ... /file.html[/code]
Re: funky groove
to widać że od 5 dni dopiero siedzisz na fl
Po pierwsze kick za słaby (bodajże standardowy w fl) polecam sample
Przejścia też dość słabe, mix jest trochę źle zrobiony, hihat chociażby za głośno. Melodia mało skomplikowana i w zasadzie cały czas ta sama to samo z basem. Barwa leadu jak dla mnie niezbyt.
Ale powiem Ci tak jak na początek nie jest źle. Jak potrenujesz będzie o wiele lepiej. Wydaje mi się że to jedna z "najlepszych" pierwszych produkcji jakie słyszałem na muzikum, z reguły wszystko huczy i buczy, a u Ciebie tego na szczęście nie ma.
Moja rada to zabawa z wtyczkami i nowymi samplami (staraj się nie używać tych z fl)
Po pierwsze kick za słaby (bodajże standardowy w fl) polecam sample
Przejścia też dość słabe, mix jest trochę źle zrobiony, hihat chociażby za głośno. Melodia mało skomplikowana i w zasadzie cały czas ta sama to samo z basem. Barwa leadu jak dla mnie niezbyt.
Ale powiem Ci tak jak na początek nie jest źle. Jak potrenujesz będzie o wiele lepiej. Wydaje mi się że to jedna z "najlepszych" pierwszych produkcji jakie słyszałem na muzikum, z reguły wszystko huczy i buczy, a u Ciebie tego na szczęście nie ma.
Moja rada to zabawa z wtyczkami i nowymi samplami (staraj się nie używać tych z fl)
teraz to sie poczułem uniesionyfranec pisze: Ale powiem Ci tak jak na początek nie jest źle. Jak potrenujesz będzie o wiele lepiej. Wydaje mi się że to jedna z "najlepszych" pierwszych produkcji jakie słyszałem na muzikum, z reguły wszystko huczy i buczy, a u Ciebie tego na szczęście nie ma.
ale może to zasługa tego że jakiś czas świrowałem na e jay dance 6. a jeśli chodzi o wtyczki to mam problem z ich uruchomieniem, gdzieś na forum o tym problemie napisałem....
Kod: Zaznacz cały
http://muzikum.pl/produkcje-autorskie-f152/moj-gniot-prosze-o-wyrozumialosc-t39083.html-
DJ Krzyk
Więc: Baaardzo standardowo nawet jak na mocno początkującego :p Zwłaszcza ten początek, początkujący często robią właśnie w ten sposób :p Ale nie ma się co dziwić, tu akurat pokierowałem się Moją pamięcią, i ten błąd mogę odpuścić. Perkusja trochę standardowo brzmi, takie perkusyjne podstawy z FL'a użyłeś, przynajmniej Mi się tak wydaje. Dobrze, że próbujesz zrobić jakąś Melodię, no na razie nie jest jakaś szczególnie doskonała, ale na początek nawet może być
Słychać BooBass'a, radziłbym Ci pościągać takie wtyczki do brzmień jak Vanguard, V-Station, Z3ta, Nexus, żeby było Ci łatwo na starcie. Oczywiście o ile jeszcze ich nie posiadasz
Na razie powiem Ci tylko tyle, że życzę powodzenia w dążeniu do coraz lepszego poziomu 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
wrzucasz wtyki do folderu vst , później odpal FL i kiknij w channels(w lewym górnym rogu) potem w add one- more.... Pojawi Ci się okienko- na dole masz refresh- wybierasz fast scan, i czekasz aż przeskanuje. Następnie przewiń i poszukaj nowej wtyczki będzie zaznaczona na czerwono. Musisz Postawić przy niej "ptaszka" . Zamykasz to okno i uruchamiasz sequencer. klikasz prawym przyciskiem myszy na któryś z dzwięków np. kick i wybierasz opcję "insert"- pojawią Ci sie wtyczki. Wybierasz którą chcesz iszalejesz. Pozdrawiam