Ian Carey Feat. Michelle Shellers - Keep On Rising (Rico M & Bootyshine Remix DFG)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Bootyshine
Użytkownik

Ian Carey Feat. Michelle Shellers - Keep On Rising (Rico M & Bootyshine Remix DFG)

Post autor: Bootyshine »

WERSJA: Full
CZAS: 7:14
RODZAJ KOMPRESJI: Mp3
KOMPRESJA: 192
GATUNEK: Hands Up, Dance

Z tego miejsca chcialbym podziekowac dave09'wi on juz wie za co! ;)
I Rickowi za wspolprace! :)

Kod: Zaznacz cały

http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=lgkufwt9gs
Życzymy milego odsluchu! ;)
DJ Krzyk

Re: Ian Carey Feat. Michelle Shellers - Keep On Rising (Rico M & Bootyshine Remix DFG)

Post autor: DJ Krzyk »

Czy Ja nie słuchałem czasem demka tego? Chyba tak, na pewno gdzieś słyszałem, poznaję po kilku rzeczach :) Między innymi - strasznie drażni Mnie ten początek, szkoda, że nie słuchałeś żadnej nutki DJ'a Ambienta Aka. The Real Beats Creatora, początek jest niemal identyczny, jest tylko inny Hi-Hat i Kick, ale ułożenie jest to samo! Jeśli jesteś ciekaw tych nutek, to napisz tutaj, podeślę Ci na PW :) No ale początku się nie czepiam, trudno zrobiliście tak, Wasz wybór. Na początku kilka dźwięków się ze Sobą zlewa - ten Loop Aka Farenthide z Vengeance jest lekko za głośno, słyszę tam Clapa i Snare'a, potem wchodzi Kick, ogólnie popracowałbym na kawałkiem. Przejście to nic takiego szczególnego - wokal i Loop z Vengeance. Bassik dość często używany, takie coś Ala The Real Booty Babes, przejadł Mi się troszkę, ale przeciętnemu słuchaczowi na pewno się spodoba, jak i cała nutka ;) Bo słuchacz nie patrzy na błędy, dla słuchacza najważniejsze jest to, żeby nutka się nie nudziła :) Nie ocenię Kicka (jego głośności, podbicia itp) ponieważ słucham na niskiej jakości słuchawkach. Troszkę standardowo, powinniście poszukać jakichś własnych brzmień, bo większość to zwykłe Sample, kurde czepiam się niby, ale cóż zrobić. Melo dość dobre, Lead jak słyszę, to też nie jest taki zły. Tylko tym motywem co wchodzi w około 3:18 Ja już dosłownie niestety wymiotuję :( Nie chodzi Mi tylko oczywiście o tę nutkę, ale ogólnie o wszystkie, to jest tak oklepany motyw.. Ogólnie powiem tak: Nutka na pewno zachwyci przeciętnego słuchacza, który nie dostrzega błędów, Ja osobiście oceniam ją jako dobrą, ale bez błysku. Dlaczego? Oklepane schematy, motyw z tym BassLine'em w stylu TRBB, mało własnych brzmień.. Mówię, dobra nutka, ale Mnie nie zachwyca jakość szczególnie, żebym poczuł dreszczyk :) Może innym się spodoba :) Oczywiście nie mówię, że Mi się nie podoba xD Koniec motania, zachęcam do dalszej pracy ;)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Re: Ian Carey Feat. Michelle Shellers - Keep On Rising (Rico M & Bootyshine Remix DFG)

Post autor: DeeJay Yang »

hmm ten poczatek mi sie nie podoba, kick nie jest zly ale ten basik mi sie nie podoba, snare nawet fajne, za dlugo wchodzi jak dla mnie do gitarki, ten clap nie pasuje do niej, breakbeat nawet fajny, melo jest naprawde swietne podoba mi sie bardzo, no i jak mowilem to tylko ten poczatek bym zrobil innaczej, chodz wiem ze ten opowiada moze do tego typu remixu :) no to tyle odemnie :) pozdro
Bootyshine
Użytkownik

DJ Krzyk, nom demko tej nutki bylo na muzikum ;) Intro najwidoczniej samo tak wyszli iz jest podobne, w tym gatunku troszke trudno zrobic jakies inne :p Chcielismy zrobic podobną nute do TRBB o to nam chodzilo, taki gatunek ;) Rico M wlasne brzmienia juz znalazl, ja ciagle poszukuje... ;) A takimi nutkami jak ta zdobywamy doswiadczenie, ktore w przyszlosci powinno zaprocentowac :p

ToxicDeejay, no wchodzi dlugo bo buduje klimat, ze tak powiem ;)

Dziekujemy ze komenty Panowie! ;) Pzdr!
Awatar użytkownika
Paul Lorenz
Użytkownik

Post autor: Paul Lorenz »

Nutka może się podobać :)

Wokal ładnie dopasowany gra równo.. przyjemnie się tego słucha

Muszę przyznać, że całkiem pozytywnie Ci to wyszło :p

Najbardziej podoba Mi się to melo xD

Pozdrawiam ;)
Bootyshine
Użytkownik

To milo nam iz sie podoba ;) candyboy ja tej nuty sam nie zrobilem, wspolpracowalem z Rico M wiec to tez jego kawalek ;) Pzdr! :)
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Post autor: Andy Jones »

ymm moim zdaniem Ian Carey to najlepszy producent House poczatek mi sie podoba choc troche drazni uszy o bassik Podobny do the real Booty Babes wiec pewnie kawalek bedzie w tym stylu slucham fajny vocalic i w koncu zajefajny lead :) sam probowalem go kiedys wykrecic na 10 dalbym 7,5 :)
Bootyshine
Użytkownik

Dziex za ocenke, moze jeszcze jakies ? ;) Pzdr!
ODPOWIEDZ