Mallancia - Feel (Bil Maks 2008 remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Mallancia - Feel (Bil Maks 2008 remix)

Post autor: bil maks »

a to nastepna produkcja z 2008roku wiec prosze o ocene juz nic nie zmienie

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/879xAbXCKC/mallancia_-_feel_bil_maks_2008_remix
dj ambient
Nowicjusz

Re: Mallancia - Feel (Bil Maks 2008 remix)

Post autor: dj ambient »

Po pierwsze przeczytaj regulamin bo zanim napiszesz kolejny temat w tym samym dziale musi minąc 15 min ;/ po drugie nie będę ci komentował bo ty nie komentujesz innym ;/

nie pozdrawiam ..
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

oj no nie komentuj kolws
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

A ja skomentuje ;) tak ogolnie lajtowa nutka, dosc prosto zrobiona, mało fajnych fxow, słaby master, bardzo słabo bass słychac, za to melodia mi sie podoba i wokal. Pozdro i życze sukcesow!
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Ładnie, jakieś wejście tylko zrób, na jakimś boomie czy fxie. Bass niezły. Lead świetne melo, barwa też dobra. Kick kopie jak trzeba. Potem leadzik wchodzi inny, też dobry. Wokal niezły, chociaż już powoli mi się zaczyna ,,przejadać"
Popraw trochę mastera i dodaj jakieś efekty dodatkowe, często mały efekt daje dużo innowacji w piosence, więc pomyśl o tym. Ogólnie produkcja całkiem udana. Zwykły zjadacz chleba napewno posłuchałby tego :) Popracuj troszkę nad tym. Melo się wogóle nie zmienia, możesz czasem naprzykład uciąć jakiś sampel w połowie czy jakoś inaczej i zrobić sekwencje z pociętych dźwięków, na ciągłym bicie. Ogólnie jest ok, wle myśle że jak poprawisz błędy będzie jeszcze lepiej
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Post autor: Andy Jones »

wejscie tez mi sie podoba ale pozniej to przycinane z tym leadem mi nie ciekawie brzmi bez przyciannia lepiej by brzmialo zlikwidowalbym te wsyztskie przycinania :) )
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Tak jak powiedział Pablo$, powinien tu znajdować się na wejściu jakiś Boom czy Downlifter, bo takie wejście słychać, jakby było wycięte z jakiegoś Seta. Snare dość dobry, całkiem Mi się podoba, ten Hi-Hat też fajny, ogólnie takie motywy z bocznymi dźwiękami czasami słyszę i Mi się podobają, fajne nawet to Pianinko wchodzi w ostatnich taktach, Bassik tam gra, no ujdzie też w miarę. Ten Lead potem całkiem ciekawie gra, podoba Mi się nawet. Kick dość mocno nagłośniony, tylko bym podbił wysokie tony u Niego trochę, bo słabo kopie. Bassika tam mało słychać, przydałaby się bardziej rozwinięta Perkusja, popraw Mix trochę, bo niektórych dźwięków nie słychać zupełnie. Dalej to już standard, wymiotuję już powoli tym wokalem Feel'a, ale cóż, innym może się podobać, więc nie będę bluzgał za to, że miałeś chęć to Zremixować. Mogłeś chociaż jednak odrobinę zmienić Melo, jego podstawę, czy "klocki" Bo Melo na żywca wzięte z Midka, a to Mi się nie podoba niestety. Dalej leci praktycznie to samo, cały ten utworek sprawia wrażenia, jakby takiego Intra. Czekam na coś więcej, ale dalej nic nie ma, zdecydowanie dałbym głośniejszy i ostrzejszy Bassik, lepiej rozwiniętą Perkusję, Melo i wokala bym przerobił.. Ogólnie Ja tu widzę sporo pracy, nie wiem jak inni, słabo rozwinięta ta nutka Mi się wydaje. Pracuj dalej ;)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec tak moze sie tak zaczynac nawet fajnie, basik jest fajny, guitar tez nie jest az taki zly, snare tak samo, kick troche mi sie nie podoba jak by tak troche charczal :P albo to moje glosniki tak charcza :P pozniej mi sie nie podoba jak wchodzi ten vox taki nie wiadomo skad on wchodzi, melo takie sobie, mix i master slaby, ogolnie utworek nie jest nic specjalnego, tyle odemnie :) pozdro
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

wszystko sam zrobilem... nic nie wycinalem z rzadnego seta... sory was bardzo ale niestety nie potrafei jakos zrobic sam melodi ze sluchu... nie mam pojecia... moze cenne rady jakies??
Rafaelloacer

Post autor: Rafaelloacer »

Siemasz, utwór może się jak najbardziej podobać, jeśli rzeczywiście zrobiłeś wszystko sam od podstaw(jeśli nie to nie dowiemy się, ale jaka z tego satysfakcja, robimy to wszystko dla SIEBIE).Powodzenia.

dnb forever!!!
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

sam zrobilrm.... led troszke pszeksztalcilem
ODPOWIEDZ