Olej - Chaos & Chaos

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Olej - Chaos & Chaos

Post autor: 89ninja89 »

Nie wiem dokladnie do jakiego gatunku moge zaliczyc ten numer. Czekam na Wasze oceny i komentarze. Mysle, ze powinien sie podobac, jest troche inny od wszystkich jakie do tej pory udalo mi sie wyprodukowac.

Kod: Zaznacz cały

http://www7.zippyshare.com/v/30173943/file.html
Namiar na YT (slabsza jakosc)

Kod: Zaznacz cały

http://pl.youtube.com/watch?v=1obd4rjtXMc
pzdr Olej
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Re: Olej - Chaos & Chaos

Post autor: DeeJay Yang »

no to powiem ci tak mogles dac jakis fajny poczatek zeby to sie jakos zaczynalo, kick podbij troche bo za slabo gra, basik tez slabo gra, shake fajnie nawet piszczy :P , no i troche monotonne sie powtarza to samo juz pozniej, tylko cos tak cicho to nagrales trzeba bylo dac jakiegos powera :D tyle odemnie pozdro i popraw niektore rzeczy :)
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

no wiec, tak jak juz kiedys mowilem jesteś mistrzem, twoje kawałki sa rewelacyjne, tylko zastanawiam sie czy powinno to wszystko tak cicho grać ;) Co do kawałka, oczywiście jest spoko, fajna melodia tam jest, mozna sie przy tym odprężyc :D Pozdro!
silin

Post autor: silin »

No po tym kawałku to tak jakby zupełnie nie Ty :D ...początek w ogóle nie pasuje do Ciebie,ogólnie cały utwór jest taki jakbyś o 180 stopni zmienił orientacje muzyczną :D .Ale podoba mi się,że nie zamknęłeś się w jednym gatunku,lecz niestety przy tym kawałku ja się nie odpręże tak jak przy innych Twoich produkcjach :)
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

ha,rozbawiles mnie delikatnie :) ,nie zeby kawalek byl slaby,ale twoje poprzednie produkcje byly z innej bajki,dosyc glebokie,jesli porownywac do tego typu produkcji,ciekawy walek, napewno,pogwizdywanka,hehe,wiesz co ta buzka chyba najlepiej odda to co przy tym doznalem
^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^D ^^
na plus oczywiscie,pozdro
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

to tak w ostatnich godzinach przed snem wystukalem jakis beat, dalej to juz samo poszlo, zalezy na czym sluchacie tego, na moim 5.1. creativa troche to brzeczy - chodzi mi o linie basu i ten kick, natomiast na sluchawkach wogole nie ma rewelacji. ewentualnie drugi wątek barwy Muon bym podglosil (tak sie wczoraj przysluchiwalem), bo zanikia w beacie. To nie mialbyc hit ale eksperyment - jak najbardziej do oceny. Jakos poszlo, tymbardziej, ze szybko nudza mnie takie beaty i nigdy nic w tym kierunku rewelacyjnego mi nie wychodzi (w tego typu muzyce, nie w trance). Jesli chodzi o to, ze jest monotonny, to zgodze sie, chociaz uzbroilem go w kilka dziwnych sytrusowych brzmien. sluchajac muzyki, ktora obecnie jest na czasie powiem ze tam tez nie ma rewelacji (nie obrazajac fanatykow np. electro house), rozbudowane sa efekty i jest nawal elektroniki na przejsciach. Uzywane sa sample, ktorych moja maszyna nie byla by w stanie uciagnac. Ten numer nie mial byc trance`owy, podkreslilem, ze nie wiem gdzie go zaliczyc - to poprostu taki eksperyment. niech zostanie jak jest, nad masterem popracuje.

Z reguly pomyslow mam duzo, ale tworze na tyle, na ile jestem w stanie.

dzieki i pozdrawiam

PS: czy w FLS mozna zmienic takt na 3/4??

...
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Jak dla mnie ok. Mozesz sobie nalozyc na te piszczalki jakis efekt inny jakas wtyczke zastosowac zeby mialy inny dzwiek. Ogolnie podoba mi się :)
Pozdrawiam
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Nie wiem kompletnie co powiedzieć :D Naprawdę ciekawa nutka :) Melodycznie chyba najbardziej Mi się spodobało, nie będę wszystkiego wymieniał, ocenię większe "kawałki" tej nutki :) Zdecydowanie szybka, dynamiczna nutka, cała Perkusja nie jest zła, może ten Kick mógłby być ciut bardziej nagłośniony, żeby śmielej się wybijał, ale ogólnie zawsze praktycznie za to mam pretensje, nic nie jest idealnie xD No i Mix bym leciutko poprawił. Melodycznie najlepiej, powtórzę to jeszcze raz. Piszczała mogłaby być trochę głośniej, sama jej barwa Mi się podoba, tylko jak już wspomniałem - czasem Ginie Ona. Wiadomo, większość osób ma inny odsłuch (chodzi o głośniki) jednemu będzie lepiej słychać, innemu gorzej ;) Ogólnie nutka naprawdę godna polecenia ;)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

DJ Krzyk pisze:Nie wiem kompletnie co powiedzieć :D Naprawdę ciekawa nutka :) Melodycznie chyba najbardziej Mi się spodobało, nie będę wszystkiego wymieniał, ocenię większe "kawałki" tej nutki :) Zdecydowanie szybka, dynamiczna nutka, cała Perkusja nie jest zła, może ten Kick mógłby być ciut bardziej nagłośniony, żeby śmielej się wybijał, ale ogólnie zawsze praktycznie za to mam pretensje, nic nie jest idealnie xD No i Mix bym leciutko poprawił. Melodycznie najlepiej, powtórzę to jeszcze raz. Piszczała mogłaby być trochę głośniej, sama jej barwa Mi się podoba, tylko jak już wspomniałem - czasem Ginie Ona. Wiadomo, większość osób ma inny odsłuch (chodzi o głośniki) jednemu będzie lepiej słychać, innemu gorzej ;) Ogólnie nutka naprawdę godna polecenia ;)

Pozdrawiam :)
dzieki za profesjonalna ocenke Dj Krzyk, nad masterem popracuje, zwlaszcza w trzeciej fazie, gdzie gra ta piszczalka - (Muon) heh, tam najbardziej zanika, wyciagne ja oktawe wyzej, albo podglosze.

Dj Pablo$ cos pomysle, tam jest juz Tal-DuB II bodajze, dalem lekkie echo (nie pamietam, musialbym zajzec w projekt), w kazdym badz razie ten Muon mialbyc najbardziej wyciagniety, bo to glony dzwiek jest w tym utworze. Tak jak mowie przy wolnej chwili poprawie go, dam jakis poczatek i podbije jeszcze beat, mialo byc troche trance`owo i mial tam grac Synth z sytrusa, ale za bardzo to do siebie nie pasowalo.

Dzieki za oceny

pzdr
BFly

Post autor: BFly »

Zdecydowanie kawałek ma za dużo góry w stosunku do dołu. Dół ma też za duży pogłos i zaburza cały mix. Powinieś ustawiać odcięcie filtra pogłosu tak przy ok 200Hz wtedy brzmiało by lepiej. Co do "fajności" to się nie wypowiadam bo to nie moje klimaty ;)
ODPOWIEDZ