SleepyHead - Different Fellings

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

SleepyHead - Different Fellings

Post autor: SleepyHead »

Waga: 6.27 MB
Czas: 4:20
Jakość: 48kHz/VBR HQ

Kod: Zaznacz cały

http://www25.zippyshare.com/v/19663580/file.html
Awatar użytkownika
Corn'
Weteran

Re: SleepyHead - Different Fellings

Post autor: Corn' »

Wszystko ładnie, spokojnie... Mogłoby wystąpić tu jeszcze jakieś łagodne pianinko dla urozmaicenia, ale jest git. :D
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Kurde... no jak słucham twoich nutek to aż mi smutno :(

Bo wiem, że nigdy nie osiągnę tak wysokiego poziomu. Pięknie dobrane dźwięki, czyste linie melodyczne, bez żadnych fałszy.

Tak można opisać w ogromnym skrócie ten kawałek.

Plusów jest wiele, wiele więcej ale ja jestem jeszcze zbyt blady (na twoim tle :P ) żeby oceniać to cudeńko od strony technicznej.

Według mnie jesteś jednym z najlepszych producentów, który przewinął się przez to forum :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Dj Spector
Specjalista

Post autor: Dj Spector »

Pierwsze co to uwiodłeś mnie tym tzw "Deadmausowkim" basem... szczerze uwielbiam ten dzwięk... według mnie prezentujesz już poziom nie jednego rasowego producenta. A wielu niby sławnych świetnych MP to już dawno powalasz na kolana. Naprawde jesteś kreatywny i pełny zapału do roboty, bo co chwila nowe nutki nam pokazujesz. Co do nutki to 10 / 10

A przy okazji de - sonic nie łam się masz jeszcze czas :D
Awatar użytkownika
kryla
Specjalista

Post autor: kryla »

No melo bardzo fajne. Wszystko utrzymane w spokojnym klimacie. fajna nuta 9 / 10
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Post autor: franec »

10/10 melodia, wykonanie, klimat- w zasadzie wszystko. POLECAM
Keane

Post autor: Keane »

Technicznie nie jestem specem ale w ucho mnie nic nie kuło,dobrze się słuchało ten kawałek,melo nie było niewiadomo jak złożone,proste i łatwo wpada w ucho,ogólnie to wporzo. :D
Moudy

Post autor: Moudy »

Troszke hi-haty zbyt sykliwe, taki drobny przester, a może mi się wydaje w końcu zippyshare... - ale ogólnie master b.dobry.
Nuta raczej dość nudna wg mnie, wszystko się powtarza.
Wykonanie jak najbardziej dobre, ale nie popisałeś się mogłeś to zrobić lepiej jeśli chodzi o kreatywność w tym utworku. Bo zamiast wstawiać akompaniamenty synthowo/fx-owe mógłbyś wypełnić to melo pobocznym. 'Symulator bassu' pięknie brzmi i profesjonalnie.
Melo choć bardzo proste kilka klawiszy, ale przyjemne w końcu klimat to klimat. Mix poprawny, idealnie zgrany, dobrze dobrane dźwięki nie gryzą się.
Tu mógłbyś wstawić jeszcze np piano właśnie, i te angel pady które mi pokazywałeś świetnie by się nadały np od 2 :0 8 jak jest kick i bass doskonale by się nadawały a przy okazji byłoby przyjemniej i to o niebo.

Za technike 10/10
ale za monotonie -2
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Post autor: Ciastek »

:D

Wszystko jest elegancko :D Ale brakuje mi tutaj jakiegoś "zejścia", pad by się przydał może jak to Corn wspomniał, z jakimś pianinkiem wtedy by nuta nabrała jeszcze więcej klimatu ;) (np koło 2:40) Ale i tak nuta pełen pro ;)

ogólnie 8,5/10 ;)

pozdro
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Widac grzebiesz w stylach skubancu,stad walek rozszarpany,whoooshe ala trance(za duzo ich),bass ala dedrat,melodyjka nie skomplikowana jak z kalkulatora,przyznaj ile ci to zajelo?15minut?Ladnie to gra,choc kick jakby mial podlozone cos pod siebie,albo jakis loopik gdzies cichy mam wrazenie jakby z basem sie gryz,ale moze to moje super creativy,zostaw te "hiciorki",wracaj ze stylem z solar age,albo dnb,my world,to bylo cos.
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

:) Dzieki
W nazwie pliku jest dopisek demo :P Mam w planie breakdown, fxy przebuduje jak i cala perke, mam nadzieje bedzie lepiej :D bez masteringu jest na razie

@Pleban przy walku zeszlo mi lacznie okolo 7h
ODPOWIEDZ