SoundBrothers- Freestailo remix :)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

SoundBrothers- Freestailo remix :)

Post autor: dycha »

Cześć :) Zremixowałem ostatnio Freestailo :) I mam taką prośbę do was: możecie mi powiedzieć co jeszcze w nim zmienić ?? co dodać itp :) no i oczywiście o ocenke bym prosił :D Pozdrawiam :)

Kod: Zaznacz cały

http://www12.zippyshare.com/v/99981847/file.html
silin

Re: SoundBrothers- Freestailo remix :)

Post autor: silin »

Jeżeli o mnie chodzi to hmmm,nie bede owijał w bawełne bo nie o to chodzi.Nie podoba mi się to wcale,nie wiem co chciałeś osiągnać.Wygląda mi na to,że chciałeś zrobić jakąś wixe,ale za bardzo nie wyszło.Najbardziej rażą mnie momenty w których jest wokal...ani ładu ani składu
Krizz

Post autor: Krizz »

no ja to bym zmienił styl muzyczny :F żart, skoro tworzysz znaczy podoba się. Ja nie przepadam, powiem więcej - nieznosze.
Awatar użytkownika
DjJony
Klubowicz

Post autor: DjJony »

No to tolko odomna no to Kick hra za ticho a navise malo kope daj ho na EQ alebo nejakeho kompresora daj nanho bass taky no celkom slusni ale mojim zdanim hra za cicho no i dalej pasaze kde vchadza vox no to horor vsietsko sa zlieva i uplne si neodhadol rytmus i to vox niegra v tempie no i tak popracuj dalej na mixe i masteri a nakonci to nemalo viznam davat to gitarku z voxom a zatim downlifter tam nepasuje no to tilko odomna to ale pracuj dalej a zaiste bude lepsie s pozdravom DJ Jony Slovakia Team 2009:-)
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Na początku Loopik dość niezły, ale o wiele za szybkie tempo dałeś, radziłbym zmniejszyć co najmiej do 148. Bassik mógłby być bardziej słyszalny, barwa nawet ujdzie, Kick podbij koniecznie, bo Go nie słychać praktycznie. Daj jakieś porządne EQ :) Clap ujdzie, Hi-Haty są za głośno, Snare'y dosyć ciekawe, ale chaos tu się wkrada, jak już napisali poprzednicy, czasami wszystko się zlewa, popraw Mix. Początek dość standardowy, schematyczny, żeby nie powiedzieć - nudny. Jak poprawisz Mix, daj jakieś fajne wstawki, przejścia, może jakiegoś Arpa, lub Gate Leada, żeby urozmaicić utworek :) Wokal idzie akurat w tempo. Tylko fałszuje wtedy Bass, i ogólnie troszkę chaotycznie się robi, Boomy Mi się nie podobają, przejścia do poprawki troszkę, za mało innowacji. Ogólnie ciężko z tego zrobić Remix, powiem Ci, zwłaszcza w Hands-Upie ;) Główny Lead jest całkiem dobry, Melo chyba takie, jakie było w oryginale, ale wybaczam. Ogólnie dźwięki nie są takie złe, niektóre po prostu są za cicho, inne za głośno. Koniecznie popraw Mix, poprawiłbym też niektóre przejścia. Zachęcam do dalszej pracy :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

http://www10.zippyshare.com/v/29565089/file.html
Tu już poprawione co nieco :) Tyllko jeszcze nie wiem co zrobić z tym wokalem, jakby mi ktoś pomógł byłbym bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Pomoże ktoś z tym voxem ??
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Nałóż na niego jakiś efekt. Dodaj może jakieś echo. ogólnie nie jest zly. Pokombinuj z nim na efektach to mozliwe ze trafisz na cos w koncu
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Dzięki, a może wiesz jak oczyścić go z tej cholernej "mandoliny" ?? xD (jak co to prosze patrzyć na drugi link, bo pierwszy jest nie dopracowany ;)
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Chodziło to że w tle leci mandolina tak? Na wokalu? Hmm jedyne co możesz zrobić to pobawić się na eq tego wokalu. I popatrzeć kiedy ta mandolina będzie najmniej słyszalna, bo raczej wokalu od mandoliny nie oddzielisz.
Awatar użytkownika
adi1994
Użytkownik

Post autor: adi1994 »

Żebym wydał adekwatnom ocene to musiałbym wiedzieć ile siedzisz w robieniu muzyki i ile masz lat. Bo jeśli np. siedzisz w tym 2 lata i masz z 18 lat to cienko. Zapraszam do przesłuchania mojego remixu:

http://muzikum.pl/wasze-produkcje-f28/jean-michel-jarre-equinoxe-4-monadbass-trance-remix-t23000.html
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

siedze jakies 4 miesiące w fl :) i mam 15 latek :) pozdrawiam. a i jak byś mógł to powiedz mi co jest do poprawy w tym remixie.
ODPOWIEDZ