Trance 4 Motion - Trip To Fantasy (DRN Remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
radush
Klubowicz

Trance 4 Motion - Trip To Fantasy (DRN Remix)

Post autor: radush »

Witam,
jest to moj pierwszy remix, prosze Was o komentarze i opinie

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/4fvP2Yeg95/trance_4_motion_-_trip_to_fantasy_drn_remix
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Re: Trance 4 Motion - Trip To Fantasy (DRN Remix)

Post autor: Jack Vornst »

no wiec, jak dla mnie nic ciekawego, wszystko wzięte z remix packa, linia melodyczna bassu, melo itp. mogles np. melo zmienic choć troche, ale jezeli chodzi o sample i aranzacje to jest spoko. Pozdro!
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Dokładnie. Nic specjalnego. Nic oryginalnego może.
Łupanka dość mocna. Nie było innowacji.
Zamieściłem niedawno na forum swoją wersję tego kawałka możesz przesłuchac

Kod: Zaznacz cały

http://www14.zippyshare.com/v/75549777/file.html
radush
Klubowicz

Post autor: radush »

Rzeczywiscie melo, piano, bass nie zmienialem, moze dlatego ze nie znam original mix :) Z reszta podobala mi sie ta wersja z remix packa, nie chcialem jej zmieniac, dlatego brakuje innowacji ;p
@ Pablo$ - twoj remix jest zdecydowanie inny, nie powiem, jest niezly, ciekawy pomysl, ale pozbyles sie trancowego klimatu, ktory ja chcialem zachowac :) , pzdr
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec jak dla mnie to mogles zrobi jakis poczatek zeby sie fajnie zaczynalo, bo kick jest dobry, basik sredni, vocal tak samo, ale wkoncu to trance wiec rozumiem :) , pad fajny przyjdemne dla ucha, ogolnie mowiac utworek nawet relaxujacy :) tyle odemnie bo mix jak slychac to jest dobry :) pozdro
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Początek mogłeś troszkę bardziej rozbudować, dać jakieś wejście i dopiero ten motywik ;) Barwa Kicka Mi się całkiem podoba, nie jest też źle podbity, troszkę śmielej bym Go wybił, ale generalnie jest całkiem dobry. Bassik Mi się podoba, Ma ciekawą barwę, Clapa troszkę bym przyciszył, te wokale są dość suche, albo Ja źle słyszę już. Sekwencje Padowe nie są złe, barwę tego Pada też można uznać, przejścia troszkę bym poprawił. Nie będę oceniał wszystkiego po kolei, bo nie specjalizuję się w tym gatunku. Efekty (Downliftery, Upliftery) są dość ciekawe. Pianinko w dalszej części całkiem Mi się podoba. Melodie to są (sądząc po komentarzach kolegów) wzięte z Mida, więc nie będę oceniał. Ogólnie nie będę przedłużał - jak na Twój pierwszy Remix, nie jest źle, Sama aranżacja jest dość poprawna (choć głównego Leada bym raczej wymieni&#322 ;) , no parę błędów ogólnie jest, lecz jesteś na dobrej drodze do sukcesu ;) Zachęcam do dalszej pracy ;)

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ