Violet Rocket feat. Amelia - Days Are Elite (Radio Edit)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Witam, pragne dostarczyc do oceny utwor, ktory jest w moim nowym stylu. Nie potrafie okreslic gatunku, jestem dopiero poczatkujacy (od 12 czerwca). Prosze o uczciwa ocene.

A oto:

Kod: Zaznacz cały

http://www1.zippyshare.com/v/57816618/file.html
Awatar użytkownika
Mike
Weteran

Re: Violet Rocket feat. Amelia - Days Are Elite (Radio Edit)

Post autor: Mike »

Jak na 1 kawalek to nie tak zle moglo by sie troche inaczej zaczynac barwa bassu mi sie nie podoba loop nawet moze byc pozniej jak wchodzi vox to od tego momentu sie troche nudno robi od 1;54 wychodzi jakas melodia cos mi sie wydaje jak juz gdzies bym ja slyszal ;D ogolnie nuta jest troche nudna dzwieki tez nie sa jakies super ale to twoj 1 kawalek wiec nie jest zle pracuj dalej bedzie napewno lepiej ;)

Pozdro
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Ogolnie drugi, poprzedni dalem w demo. Vokal sie podoba? Mamy styl jak u mojego idola Benny'ego Benassi ;>

Edit: Co do tej melodii tez mi sie tak wydaje, poza tym zauwaz ze nie jest skomplikowana i jestem przekonany ze podobna juz wystapila, takich melodii jest mnostwo. Aczkolwiek jesli taka juz jest to troche kicha ;| nie chce kopiowac.
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Początek trochę dziwny, Moim zdaniem za wolno to wszystko wchodzi, no ale to tylko Moja opinia, przecież każdy ma inny gust, Tobie mogło podobać się co innego. Potem niestety robi się pewnego rodzaju chaos, rozumiem, że nie umiesz robić Mixu i Mastera, ale to jest bardzo ważny czynnik w nutce: Tutaj Mixu i Mastera nie ma praktycznie zupełnie. Kick miejscami się chowa w nutkę, powinien być bardziej wybity. Niezbyt podobają Mi się Close Hi-Haty. Clap troszkę znany, ale może zostać. Bass troszkę Mi nie przypasował, ale to również raczej kwestia gustu. Wokal faktycznie jak z Benka, ale Mi się nie podoba, niby też od gustu zależy, no cóż, Mi się mocno już przejadł. Trochę dziwnie ułożone te słowa do wokali, i same wokale są strasznie suche, bez Reeverba/Delaya. Melodycznie jakoś tak prosto, nie ma jakichś skomplikowanych Melodii, czasami coś zafałszuje, ogólnie nie jest to również dopracowane do perfekcji. Ogólnie nutka jakoś Mi się nie spodobała, mam do Niej takie dziwne odczucie, nie wiem czemu. Technicznie również nie za dobrze, zdecydowanie powinieneś popracować. Rozumiem, że to druga Produkcja, więc trochę pobłażam, bo jak na drugą Produkcję to wyszło całkiem nieźle, ale mówię - popracuj trochę, poucz się, naucz się paru podstawowych rzeczy. Powinno iść do przodu i powinno być coraz lepiej :p

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ