Wavespace (Demo By Freewell)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
obiadeq

Wavespace (Demo By Freewell)

Post autor: obiadeq »

Chcialbym abysci ocenili moje demko.Jak narazie koniec bedzie modyfikowany i zrobiony napewno lepiej ale chcialem poznac wasze opinie o tym.Czy dobrze zrobilem Side chaining? Czy dobry jest mix? Czy vocal pasuje do beatu? powiedzcie :D :D

Kod: Zaznacz cały

http://www9.zippyshare.com/v/56140555/file.html
DJ Krzyk

Re: Wavespace (Demo By Freewell)

Post autor: DJ Krzyk »

Na początku Uplifter za głośno Moim zdaniem, Loopy to zwykłe gotowce, nie znajdą u Mnie wielkiego uznania. Całkiem ciekawy pomysł z tym Filtrem, ale wejście na ogół standardowe strasznie. Znów ten Bass? :coto: No Ja nie wytrzymam xD Zaraz całe Muzikum będzie jechało tym samym Bassem xD Hyper Ci Go dał? A zresztą nie wnikam w szczegóły, powoli Mi się On przejada już. Kick nie kopie idealnie, ale ujdzie w tłoku. Clapa bym wymienił, w tle jakieś Pscychiczne Leady grają, dzwonki również standardowe - zero innowacji. Hi-Haty dobre, ale to schematyczne ułożenie Mnie dobija. Wokal całkiem dobrze wpasowany w nutkę, ale Pad pod Niego w ogóle nie pasuje Moim zdaniem :| Snare'y lekko za głośno. Ten Side Chain średni Moim zdaniem, Mix do poprawki. Czasami coś się zlewa, popracuj nad tym. Standardowo i schematycznie, typowy Hands-Up, w dodatku lekko fałszujący. Bardzo Mnie wkurzają te 3 wejścia podgłaśniającym się Bassem. Człowieku, pokombinuj bardziej. I Bassa bym jednak zmienił, bo ten naprawdę staje się dość popularny i pewnie się znudzi.. Więc będę musiał Sam pomyśleć nad zmianą Bassu, bo mam praktycznie identyczny.. Niezbyt dobrze Moim zdaniem, słychać, że jest ciut lepiej, ale Moim zdaniem to jeszcze nie to.

Pozdrawiam.
obiadeq

Spoko krzyk postaram sie jakos nute naprawic;d
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Spoko, z chęcią poczekam na poprawki. Powodzenia w produkcji :)
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

hmm no to powiem tak poczatek nie jest taki zly, breakbeat nie jest zly, basik taki sobie, kick tak samo, synth troche mi nie przypasowal, mix troche musisz poprawic, melo jest fajne, no to tylko tyle odemnie :) popraw pare rzeczy ktore mowil krzyk a napewno bedzie dobrze :) pozdro
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Post autor: Andy Jones »

hmm poczatek nawet dobry :P ale pozniej melo mi sie nie zgrywa z vocalem ;/ popracuj nad melo :) Nawe fajnie :P
obiadeq

To jest side chain porostu zmienie troche ulozenie klockow ;p
Faq

Post autor: Faq »

vocal "never give up" nie pasuje do tego bassu 1x4 xd :P P potem do pada tez ;p melodia słaba :P cała nuta słaba jest według mnie ale pracuj ;] jedyna dobra rzecz w tym to bass a la mayth ;]
ODPOWIEDZ