Wspaniały vocal !! ;D Toby & Freda - Meybe (Mike Trey HU Remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Re: Wspaniały vocal !! ;D Toby & Freda - Meybe (Mike Trey HU Remix)

Post autor: darXide »

"a ty jestes taki znawca , to nie wiesz ze jak zmienie bassline to bedzie pod voxem fałszowąło ?" - no stary w tym momencie cały twój autorytet się posypał :P

Gdyby zmiana tonów bassline powodowało fałszowanie, niemożliwe by było istnienie akordów :P
Wokal to też instrument zapisywalny wysokościami tonów, wsłuchaj się choćby w ten wokal, &#347 ;p iewane są inne nuty niż gra bassline.
Chóry &#347 ;p iewają nawet siedmiodźwięki i nie ma mowy o fałszu.

Inna sprawa to fakt iż ten konkretny bassline trwa 4 takty a wokal 'maybe' więcej, znalezienie odpowiednich tonów, które będą siadać w czterech pierwszych taktach będzie łatwe, ale dla nast&#281 ;p nych taktów już może nie siadać... ale kto powiedział, że bassline ma trwać tylko 4 takty :P

I żeby nie być gołosłownym, głupi przykład: wejdź sobie na vipzona do remixcontestów, ściągnij kawałki ze starszych konkursów (bo tylko starsze można ściągną&#263 ;) i słuchaj. Zauważysz, że 90% kawałków owszem, rżnie ten sam bassline, ale zawsze znajdzie się ktoś w czołówce z innym basslinem, niekoniecznie lepszym, ale jednak siada :P Może nawet jakiś mój remix tam znajdziesz :P
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

Hypcio masz nawet problemy z terminologia muzyczna, nie wspominajac o trafnosci w doborze slow :)
Nigdy Cie nie obrazilem ani nikogo innego na tym forum, i sobie wypraszam takie epitety w moim kierunku, z racji wieku moglbym byc Twoim tatą ;)
Kontynuujac wszystko co wstawiasz rzniesz na zywca(zaprzeczaj dalej), nie widzialem ani jednej Twojej autorskiej prod. to smutne bardzo...i po raz kolejny dowodzi ze nie masz jajek aby cos zagrac samemu....krotko mowiac jestes za waski w pietach aby wywalac swoje zale na nas kolego :)
Spinaj sie dalej, ja od siebie zycze wszystkiego najlepszego i pozdrawiam po raz kolejny....
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

Myd3LkoFa pisze:Hypcio masz nawet problemy z terminologia muzyczna, nie wspominajac o trafnosci w doborze slow :)
Nigdy Cie nie obrazilem ani nikogo innego na tym forum, i sobie wypraszam takie epitety w moim kierunku, z racji wieku moglbym byc Twoim tatą ;)
Kontynuujac wszystko co wstawiasz rzniesz na zywca(zaprzeczaj dalej), nie widzialem ani jednej Twojej autorskiej prod. to smutne bardzo...i po raz kolejny dowodzi ze nie masz jajek aby cos zagrac samemu....krotko mowiac jestes za waski w pietach aby wywalac swoje zale na nas kolego :)
Spinaj sie dalej, ja od siebie zycze wszystkiego najlepszego i pozdrawiam po raz kolejny....
Posłuchajcie , muzyka a raczej tworzenie jej nie polega na jak to ująłeś muzycznej terminologii ..

a tobie pewnie chodzi o to zeja nigdy nie zrobiłem włąsnej nuty tylko same remixy ? otóż nie , mam kilka swoich włąsnych ostatnimi czasy staralem sie nawet zeby bylo ich wiecej niz remixow ale na lekki brak weny cierpię , i na razie tworzę swoje nuty ale z vocalami z vipzonea a to lekkie ośmieszenie i tegu tutaj nie umieszczam .. a temu vocalowi sie nie mogłem oprzeć :] Szukam vocalistki wtedy zrobie własną nutę , ty siedzisz w dnb wiec pewnie nie wiesz że w hands upie który jest z reguły muzyką bardziej komercyjną bez vocalu utwór nie przejdzie , może też poszukam kogos w twoim wieku żeby nagrac vocale rapowe do HU ala Pimp Code - We are The Best ,chcesz zebym robił własne nuty pomóz mi nagrac takiego voxa , będę niezmiernie wdzięczny o ile masz dobry męski głos ..jeśli nie , to sie czepiaj bo bez voxa nie przejdzie mówię ci .. ciekawe czy ktoś miał pretensje do maytha albo mondo ze mają prawie same remixy ?? raczej nie :D ale masz racje an remixach nie można poprzestać , z melodiami nie mam problemu tylko vocale ..

darxide to prawdaże do niektórych vocali pasują różne bassliney , w moim remixie de-grees - just dance w jednej częsni jest inny bassline a w drugiej molowy ... ale tutaj niczego takiego nie znalazłem , co innego ze wspomnianymi przeze mnie vocalami rapowami ala pimp code , tam pasuje każdy bassline ..
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Ale ładna dyskusja :)
Kawałek baardzo mi się podoba :) Może to pierwsze przejście jest takie trochę słabe. Ale w twoich kawałkach zawsze jest podobne wiec się nie czepiam :)

A pro po dyskusji :) Chłopak ma 14 lat :) Jak wszyscy wiemy... więc trzeba docenić jego talent i zapał jaki ma :) Więc życzę mu samych sukcesów :) i o starych znajomych (userów) jak już coś osiągnie, nie zapomni :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Andy Jones
Weteran

Post autor: Andy Jones »

taa vocal cuodwny sam juz zaczolem to remixowax lecz na electro xD fajny kawaleczek ale jak dla mnie nudny ;p choc fajny lead wchodzi xD ogolnie 5- mam nadizeje ze hyper sie nie obrazi xD a i dolaczam sie do syskusji ;p chociarz ja mam 16 lat on ma 14 to on mnie uczyl xD i znam tylko jeszcze jednego takiego dobrego mlodego czlowieka z formacji electromasterz xD michal jest mlody ale na swoj wiek zajebis... i wspolpracowal ze starszymi od siebie o wiele artystami jak george vedort xD tez z nim mialem przyjemnosc pracowax D
krajens

Post autor: krajens »

Ok, kawalek nizle zrobiony, nie interesuje mnie czy masz 14 czy 50 lat, to nie mam znaczenia.
Wszystko zalezy od stażu ;]
A co do twojego wieku to wydaje mi sie wlasnie, ze specjalnie tym sie chcesz pokazac.
Produkuj dalej i staraj sie porzezac ambicje, nie mysl, ze dostales kilka fajnych komentarzy i jestes kozak.
Moze ten komentarz brzmi dosc surowo, ale niechce ci dokuczyc, mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi ;]

Visit:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/wasze-produkcje-f28/alberte-sandalsky-electronic-symphony-promo-version-trance-t32153.html
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

krajens pisze:Ok, kawalek nizle zrobiony, nie interesuje mnie czy masz 14 czy 50 lat, to nie mam znaczenia.
Wszystko zalezy od stażu ;]
A co do twojego wieku to wydaje mi sie wlasnie, ze specjalnie tym sie chcesz pokazac.
Produkuj dalej i staraj sie porzezac ambicje, nie mysl, ze dostales kilka fajnych komentarzy i jestes kozak.
Moze ten komentarz brzmi dosc surowo, ale niechce ci dokuczyc, mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi ;]

Visit:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/wasze-produkcje-f28/alberte-sandalsky-electronic-symphony-promo-version-trance-t32153.html
takk , masz racje nie można się głównie wiekiem kierować , czasem nawet nie mozna sie do tego przyznawac bo wytwórnia odrzuci w akzdym razie mimo iz bardzo mi miło że inni podziwiają mnie za mój wiek to ja ich o to wcale nie prosiłem wiec nie mów że chce sie pokazać z tej strony ;) ale dzięki za komentarz zaraz zostawię też jakis przy twojej nucie ;p
ODPOWIEDZ