Wspaniały vocal !! ;D Toby & Freda - Meybe (Mike Trey HU Remix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Gimbus
Specjalista

Wspaniały vocal !! ;D Toby & Freda - Meybe (Mike Trey HU Remix)

Post autor: Gimbus »

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/2600948---5aae.html
3majcie , vocal wymiata ale nie wiem jak przy nim moja wersja ;D

Komentujcie ;D

Pzdr.!
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

Re: Wspaniały vocal !! ;D Toby & Freda - Meybe (Mike Trey HU Remix)

Post autor: dJtJay »

Noo młody xD ..Full PRO ;D !.Naprawdę nieźle ;) .Gratuluje ;) !.Zostaje na dysku ;p .Pozdro
Awatar użytkownika
Bartezz
Ekspert

Post autor: Bartezz »

Nom Typowy Hands Upek,Produkcja udana choć sądze ze Sporo od Siebie nie dodałeś ;)
Awatar użytkownika
Paul Lorenz
Użytkownik

Post autor: Paul Lorenz »

Dość szybko zrobiłeś ten remix. . xD

Gdybyś posiedział trochę dłużej nad tym jestem pewien że wyszło by to jeszcze lepiej ;) ale jest ok ;)
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

widze ze ty tylko potrafisz rmx z mida robic ehh
tu jest i tak ubogo ze chyba mniej byc nie moze a ocenic to chyba moge w takim razie glosnosc kika albo klapa? xP
wiec kik za glosno klapow to naliczylem ze 3 odmiany minimum, kazdy jest za cicho :D
Gimbus
Specjalista

Myd3LkoFa pisze:widze ze ty tylko potrafisz rmx z mida robic ehh
tu jest i tak ubogo ze chyba mniej byc nie moze a ocenic to chyba moge w takim razie glosnosc kika albo klapa? xP
wiec kik za glosno klapow to naliczylem ze 3 odmiany minimum, kazdy jest za cicho :D
buehehehe no to cie liczyć nie nauczyli bo są2odmiany :]I JA SOBIE WYPRASZAM , BO PRAWA KIEDYS JECHAŁEM NA GOTOWCACH ALE Z MIDÓW NIE KORZYSTAM !! MELODIE SĄ WYŁĄCZNIE MOJE .. midem się w pianku wspomogłem ale tylko w tej nucie gdyż bło ono nieziemskie ..

możesz ocenic melodie ,perkusję , bass , lead , pad , przejscia

wiec nie wiem co ty przesłuchałes :D

ale sie przyzwyczaiłem że ty oceniasz mój kawałek nawet go nie słuchając :lol:

nie pozdrawiam ;)
thiethmar
Użytkownik

Post autor: thiethmar »

bardzo dojrzałe brzmienia, mocno Ci to wyszło, vocalik magiczny jak i cała nutka. Błędów technicznych nie słychać, duży plus za ten rmx.
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

przesluchalem od poczatku do konca, gdybym nie sluchal to jakim prawem wystawic mialbym komentarz? :)
no dobra 2 klapy fajnie, ten 3 dzwiek na stopie to patyk przerobiony na klap czy co innego?
bo dla mnie klap to klap, obojetnie z czego powstal ale wyklocac sie nie bede o pierdoly
bardzo sie ciesze ze melodia jest Twojego autorstwa, teraz tylko zagraj cos swojego od poczatku do konca, najlepiej zeby mialo "to cos" i bylo tam wiecej niz perkusja, bas, perkusja, melo i jeszcze raz perkusja + fxy
HU nie jest wymagajacym gatunkiem, ale jednak gdybys cos zagral od siebie wrazenie wywarlbys napewno lepsze ;)
prawdopodobnie do tego nie dojdzie ale sprobowac zawsze mozna :D
pozdrowienia
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

To nic, że cały projekt był jako cool stuff w fl 5 i zmieniłeś tylko brzmienia xD
A nie jednak melodia główna inna. Ale linia basu ta sama, jedyne co mi się podoba to ten roll z clapów :P
Dzwoneczki mógłbyś rozwalić panningiem, chorusik na wokal i podbić wysokie, ale i tak wyszło dobrze jak na HU, dawno nie słuchałem, nie wiem jakie trendy teraz. Nic jednak nie kłuje w uszy, nic nie kazi, poczucie estetyki masz :P Ale na pewno wokal za słabo wyeksponowany, brakuje mu blasku :P
Dobrze, że nie ma przesterów, peaki dość nisko, kawałek teraz możesz poddać swobodnemu masteringowi :P
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

@up skoro twierdzisz ze pojechal z gotowca to o jakim poczuciu estetyki mowisz? :)
hehehe czyli jednak mialem racje, znowu :D :D

Kod: Zaznacz cały

http://care.us
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Nie pamiętam już sampel w sampla tego projektu, ale podobieństwo momentami czuć wyraźnie :P
Gimbus
Specjalista

Wiecie co , ja jednak wrzuce na muzikum całego proja bo nie moge z wami wyrzymać ...

a ty jestes taki znawca , to nie wiesz ze jak zmienie bassline to bedzie pod voxem fałszowąło ? moze chodzi ci o to ze oktawy są identyczne jak w oryginale ato dlatego ze jakby byly inne bass by cienko brzmiał

zaraz bedzie paka na muzikum

edit bedzie po południu bo fla nie mam na kompie na razie

edit 2 zapomnialem cos dodac do tych wypocin ..
Myd3LkoFa pisze:przesluchalem od poczatku do konca, gdybym nie sluchal to jakim prawem wystawic mialbym komentarz? :)
no dobra 2 klapy fajnie, ten 3 na stopie to patyk przerobiony na klap czy co innego?
bo dla mnie klap to klap, obojetnie z czego powstal ale wyklocac sie nie bede o pierdoly
bardzo sie ciesze ze melodia jest Twojego autorstwa, teraz tylko zagraj cos swojego od poczatku do konca, najlepiej zeby mialo "to cos" i bylo tam wiecej niz perkusja, bas, perkusja, melo i jeszcze raz perkusja + fxy
HU nie jest wymagajacym gatunkiem, ale jednak gdybys cos zagral od siebie wrazenie wywarlbys napewno lepsze ;)
prawdopodobnie do tego nie dojdzie ale sprobowac zawsze mozna :D
pozdrowienia
i ja ciebie norzumiem troche co to znaczy moje ? na kicku jest snare i to połączenie wypracowałem sam, bass akurat w tym przpadku nie nalezy do mnie , ale ja tez potrafie taki wykrecic an sytku , na proju zobaczysz ze ani jeden sampel nie jest z proja , a co do darxide fl 5 nigdy nie miale :]

JEDYNE CO WZIĄŁEM Z TEGO PROJA TO VOCAL I MIDI PIANKA ALE TO WYJĄTEK BO JEST ZAJEB*STE , JAK JESTESCIE TACY CWANI TO MOZE POWIECIE MI CO ???!?!?

EDIT 3 xD

najbardziej denerwujące jest to , że kiedy ja skonczyłem z nexusem , zeby nie jechac na gotowcach nikt nie zauwazyl ze krece własne brzmienia

ale ja sie nie przejmuje bo mam duuuzo znajomych którzy powiedzieli że kawałek jest dobry i "mydelniczką" się przejmować nie muszę ^^
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

Post autor: dJtJay »

Ja też Ci mówię że kawałek jest niezły i również uważam, że nie musisz się przejmować komentarzami powyżej ;) .Faktycznie jak są tacy cwani to niech sobie przerabiają gotowce i zobaczymy co im z tego wyjdzie ;) .Pozdro

P.S A ja np. biorę niektóre dźwięki z Nexusa to też znaczy że korzystam z samych gotowców...Myślę, że nie na tym polega cały "pic" ;) .
ODPOWIEDZ