[01.07.11] Shizzlematic & South Freak - Military Zone (Blue'Tone Remix) [PH]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

[01.07.11] Shizzlematic & South Freak - Military Zone (Blue'Tone Remix) [PH]

Post autor: Blue'Tone »

Wstawię, a co mi tam xD
Cześć :smoczek:
Chciałem Wam zaprezentować mój najnowszy remix :p
Shizzlematic & South Freak - Military Zone (Blue'Tone Remix)
320kb/s [HQ]

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/bluetonemusic/military_zone_remix
link na sc dla lepszej jakości :)

Awatar użytkownika
kryla
Specjalista

Re: [01.07.11] Shizzlematic & South Freak - Military Zone (Blue'Tone Remix) [PH]

Post autor: kryla »

I tak mój remol bedzie najlepszy na singielku ! :) Wokal chyba źle wpasowałeś. W ogóle albo mi sie słuchawki zjeabły albo ty tak cicho to dałeś. Fajne piaininko, ten bass ta pierdziawa taka se. 1 :0 7 WTF?! Fałsz na fałszu, fatalne. No potem niby motyw, bass dalej pierdzi, pluck taki se i ten sampel ala avici przeszkadza potem, mogłeś go kilka sekund po motywie zacząć sciszać. Dalej fałsze, słabe to jest. Poza tym wszystko z mida pocisłeś.. Dantom to bierze? ; o
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Re: [01.07.11] Shizzlematic & South Freak - Military Zone (Blue'Tone Remix) [PH]

[jak to dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy sami się tak dowartościowują.
Awatar użytkownika
kryla
Specjalista

tak mój remol będzie najlepszy na singielku ! :)

^^ to była ironia..

Z tym odsłuchem to pojechałeś po bandzie. Nie masz pojęcia na czym ja pracuje, daje sobie głowie upierdolić że mam 3 razy gorszy odsłuch od Ciebie. Nie mam żadnego studia, sprzętu, korzystam z komputera rodzinnego. Głośniki standardowe(bez zestawu 5/1, mam z izi tałcza jakeś, nawet model nie jest napisany), jeden nie działa, słuchawki 2 letnie za 80 zł połamane. Tak więc to nie zależy od odsłuchu. To nie jest tak, że ja jestem super świetny, gdzie ja tak napisałem? Po prostu wyrażam swoją opinie i to jest opinia o utworze a nie o twojej osobie. Oceniłem tylko i wyłącznie to co usłyszałem. A ten dział chyba po to jest by ocenić nutkę pod względem technicznym i aranżacji.
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Post autor: Dj Herman DST »

co do błędów to podpisze sie po czesci pod kryla : ) fałsze nie do przyjęcia dla mnie. stopa źle wysterowana. ogólnie sama nuta mi się średnio podoba ;p twój wykon bardzo amatorszczyzna podjeżdża ;/ mix do korekcji, dół basu za głęboki i ten reso tragicznie brzmi. Mozeesz tez troche nutki poskracać bo płasko jest - ten bas tak sie ciągnie nieprzyjemnie. pozatym nawet ok ;) pluck ładny, w wysokich pasmach dzwięk ładnie błyszczy, miło się słucha ; )

Co do odsłuchu to kolege mógłbyś po stopach całować za to co wyczynia na swoim sprzecie ;)

co do doświadczenie mam go 6lat na samym FL i moge smialo powiedziec ze nie ma to zadnego znaczenia i nic wspolnego z posiadanym sprzętem ;p

Tylko sie nie bijcie tutaj ;p
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

@kryla
to widocznie Twój staż jaki posiadasz daje Ci takie oto efekty, bo ja zaledwie 2 lata w tym siedzę. poza tym masz kolegę, z którym wspólnie pracujecie więc to pewnie on ma możliwości z odsłuchem, i jakiś tam lepszy sprzęt, bo nie idzie robić tego co Wy na sprzęcie jakim to opisałeś.
możliwe, że jeśli nie kolega to masz dostęp do czegoś, gdzie dopracowujesz utwór, aczkolwiek wnikał nie będę, bo to nie moja sprawa.. robisz co robisz, jak robisz tak robisz, nie moja sprawa..
być może za mało wiem o technice, że tak pisze, a nie mam nikogo kto mógłby mi w tym pomóc.
a być może jestem tylko zasranym egoistą, który myśli, że wszystko robi jak trzeba.. ;x
Awatar użytkownika
kryla
Specjalista

Bluetone, no musze sie obronić troche. Ten mój kochany party noiserZ mieszka odemnie zaledwie o 300km w przybliżeniu, także ta współpraca to wiesz, jeden daje proja drugi kończy. Jeśli chodzi o staż, to mamy go podobny. Dla przykładu dam Ci nutkę która była zrobiona prawie rok temu, dokładnie we wrześniu.

Kod: Zaznacz cały

http://www26.zippyshare.com/view.jsp?locale=pl&key=36536209
Odłuch miałem wtedy podobny, no słuchawki były jeszcze w lepszym stanie. Czyli sobie policz, wtedy byłem jeszcze krócej w produkcji od Ciebie. Nutkę robiłem sam, dlatego nie możesz mi zarzucić że sie opieram tylko na moim wspólniku.

"bo nie idzie robić tego co Wy na sprzęcie jakim to opisałeś."
Wszystko idzie. To zależy od tego jak masz wyrobione ucho. Sam jak zaczynałem, strasznie przysłuchiwałem się innym kawałkom, no kilka godzin dziennie. Wyrobisz sobie ucho, dowiesz się jak co utawić, po prostu nauczysz sie muzyki od wewnątrz. Potem jest kwestia opanowania programu, ale tego sie uczymy całe życie.

Dobra to nie temat o mnie :D
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Niech już tam będzie, bo to nie temat na to.
Nie moja sprawa jak to tam masz.
Gratuluje ucha w podsumowaniu i życzę dalszych sukcesów.
ODPOWIEDZ