[03.06.11] Blue Void - TBA [experimental]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

[03.06.11] Blue Void - TBA [experimental]

Post autor: lsudny »

Mocno eksperymentalne. Bez nazwy na razie.

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/blue-void/idm4
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Re: [03.06.11] Blue Void - TBA [experimental]

Post autor: Violet Rocket »

Sucho w opór na początku szczególnie. Kombinujesz z perkusją to dobrze, nieregularne ułożenie i te kombinacje z clapami mi pasują ten pad później wchodzi i regularny bass i nabiera ciepła. Te FXy obetnij później bo harczą mi. Później jakiś noise się pojawia, dobrze od 3 minuty to idzie, z beatem brzmi ciut gorzej ale widzę sporo pracy włożyłeś w zrobienie z tego takich przerywników.

Całkiem spoko, swoją drogą to chyba do dem powinno iść?
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Tak miało być, sucho i zimno. Ten noise to mocno przesterowana i zglitchowana gitara :D Schowam ją jeszcze ale tak to nic nie zmieniam, dlatego wrzuciłem do PA. Dzięki i czekam na resztę opinii :P
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Post autor: satan666 »

To jest dobre, ze względu, że przypomina mi znów boards of canada. Nie wiem ilu tu zna tą grupę, już nie raz o nich pisałem akurat w Twoich produkcjach.

Zastanawiam się co by było gdyby był efekt tak jakby to ze starej winylowej płyty szło hehe.

Ale ogólnie podoba mi się ta produkcja, bardzo dobry kawałek.
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Ten dźwięk na początku co idzie przez całą piosenkę za bardzo huczy po uszach i robi się nieprzyjemnie, reszta jest bardzo fajna, zglitchowana perkusja jest bomba tylko te filtery do niej na końcu tak słabo się wpasowują według mnie.
A perka przynajmniej na rozkręcie powinna być choć trochę rytmiczna, może bardziej synkopowa :)
Dobre byłyby takie wyraźne krzyki co jakiś czas do tego sapania i krótkie mroczne arpy jako fxy :)
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Post autor: Ciastek »

Dobra produkcja pod jakiś "psycho" film :) Ogólnie popieram wypowiedź CjEx3 ;) Pozdro
Awatar użytkownika
alexfat
Użytkownik

Post autor: alexfat »

Zadozo niepowiem bo na ogol to nieslucham experymentu , wiec zostawiam ten nomer dla bardziej obcykanych w temacie ;) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ