[03.09.11] Andain - Beautiful Things (Jakub S. Progressive Remix)[Trance]
-
kubastoklosa
- Nowicjusz
Re: [03.09.11] Andain - Beautiful Things (Jakub S. Progressive Remix)[Trance]
Bo wtedy ladnie sie kleji do stopy. A co do miksu to w życiu, w rzadnym moim wałku nic nie podbijałem. Zawsze ucinam częstotliwości. Podbijanie burzy miks, jak ucinasz to poprostu pozbywasz sie tego co zbędne.
hmm, no ja stosuję zupełnie inne metody. spróbuj zrobić miks od nowa, bez kompresorów (chyba że jakiś pad czy coś by miał olbrzymią dynamikę, to wiadomo) i z limiterem na sumie. będzie o wiele lepiej.
hehe frutilupsa używajo profesjonalisty je#@%#%^
a tak serio? ten wokal w jakiejś okołotrensowej aranżacji, jaka by ona nie była, przyprawia mnie już o odruchy wymiotne... u ciebie to tak leci żeby leciało, nie podoba mi się delay jak kończy się fraza tej dziuni. Zrobiłbyś z tego jakiś ciekawy dnb chociażby czy w niekonwencjonalny sposób podszedł do oryginału to byłoby się czym zachwycać, a tak jest średni średniak, mało [o ile wooooogle cokolwiek] mnie in plus zaskoczyło swoją niekonwencjonalnością w tym tracku.
posłuchaj średniawego kawałka
i dnb, który wykorzystując ten sam wokal, wywala z butów...
przemyśl czy źle gadam, peace. 
btw: dobrze ze nie jesteś DJ jakiśtam, bo byłby to 457093489473095627487276758 remix anonima xd
a tak serio? ten wokal w jakiejś okołotrensowej aranżacji, jaka by ona nie była, przyprawia mnie już o odruchy wymiotne... u ciebie to tak leci żeby leciało, nie podoba mi się delay jak kończy się fraza tej dziuni. Zrobiłbyś z tego jakiś ciekawy dnb chociażby czy w niekonwencjonalny sposób podszedł do oryginału to byłoby się czym zachwycać, a tak jest średni średniak, mało [o ile wooooogle cokolwiek] mnie in plus zaskoczyło swoją niekonwencjonalnością w tym tracku.
posłuchaj średniawego kawałka
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=UuhDDx49TTwKod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=T-ljrrrSbnQbtw: dobrze ze nie jesteś DJ jakiśtam, bo byłby to 457093489473095627487276758 remix anonima xd
Tebes... mnie np oryginał Sleeping Satelite który określiłeś jako 'średniawy' wywala z butów a ten dnb remix jest jego totalną profanacją. nic tam do siebie nie pasuje. chaos, który burzy prawdziwe piękno tej melodii. pasuje mi natomiast ten remix Andaina, ale tylko w sensie tonacji bo jest na prawdę ciekawa. nie spotkałem się jeszcze z taką melodią przy beautiful things. pożyczyłbyś ten wokal co? 
-
kubastoklosa
- Nowicjusz
Dla mnie takze ten remix dnb takiego utworu to profanacja. A co do tracka, to uwielbiam układać akordy. Gdy już ułoże to melo nie trudno zrobic by fajnie grało z akordami i z basem. Wokalu se poszukaj w necie.
co kto lubi panowie, ja tam jestem total odwrotnego zdania
ale co jak co - kreatywnoscia zbytnia sie nie wykazales jak na moje tworzac taki rmx 
bez urazy of korz.
bez urazy of korz.