[03.09.11] Andain - Beautiful Things (Jakub S. Progressive Remix)[Trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
kubastoklosa
Nowicjusz

Re: [03.09.11] Andain - Beautiful Things (Jakub S. Progressive Remix)[Trance]

Post autor: kubastoklosa »

Bo wtedy ladnie sie kleji do stopy. A co do miksu to w życiu, w rzadnym moim wałku nic nie podbijałem. Zawsze ucinam częstotliwości. Podbijanie burzy miks, jak ucinasz to poprostu pozbywasz sie tego co zbędne.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

hmm, no ja stosuję zupełnie inne metody. spróbuj zrobić miks od nowa, bez kompresorów (chyba że jakiś pad czy coś by miał olbrzymią dynamikę, to wiadomo) i z limiterem na sumie. będzie o wiele lepiej.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

hehe frutilupsa używajo profesjonalisty je#@%#%^ :D
a tak serio? ten wokal w jakiejś okołotrensowej aranżacji, jaka by ona nie była, przyprawia mnie już o odruchy wymiotne... u ciebie to tak leci żeby leciało, nie podoba mi się delay jak kończy się fraza tej dziuni. Zrobiłbyś z tego jakiś ciekawy dnb chociażby czy w niekonwencjonalny sposób podszedł do oryginału to byłoby się czym zachwycać, a tak jest średni średniak, mało [o ile wooooogle cokolwiek] mnie in plus zaskoczyło swoją niekonwencjonalnością w tym tracku. :)
posłuchaj średniawego kawałka

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=UuhDDx49TTw
i dnb, który wykorzystując ten sam wokal, wywala z butów...

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=T-ljrrrSbnQ
przemyśl czy źle gadam, peace. :D
btw: dobrze ze nie jesteś DJ jakiśtam, bo byłby to 457093489473095627487276758 remix anonima xd
Awatar użytkownika
deepyo
Klubowicz

Post autor: deepyo »

Tebes... mnie np oryginał Sleeping Satelite który określiłeś jako 'średniawy' wywala z butów a ten dnb remix jest jego totalną profanacją. nic tam do siebie nie pasuje. chaos, który burzy prawdziwe piękno tej melodii. pasuje mi natomiast ten remix Andaina, ale tylko w sensie tonacji bo jest na prawdę ciekawa. nie spotkałem się jeszcze z taką melodią przy beautiful things. pożyczyłbyś ten wokal co? ;)
kubastoklosa
Nowicjusz

Post autor: kubastoklosa »

Dla mnie takze ten remix dnb takiego utworu to profanacja. A co do tracka, to uwielbiam układać akordy. Gdy już ułoże to melo nie trudno zrobic by fajnie grało z akordami i z basem. Wokalu se poszukaj w necie.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

co kto lubi panowie, ja tam jestem total odwrotnego zdania :P ale co jak co - kreatywnoscia zbytnia sie nie wykazales jak na moje tworzac taki rmx :D
bez urazy of korz.
ODPOWIEDZ