[06.07.08] - PiH - Semper Fidelis(nadal)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
robert005

[06.07.08] - PiH - Semper Fidelis(nadal)

Post autor: robert005 »

Jak dla mnie ten raper to jeden z najlepszych. Z utęsknieniem czekam na jego najnowszą płytkę która zarazem będzie niestety jego ostatnią. Pih-u chcę przełożyć życie prywatne nad karierę :) Szkoda, jeśli chodzi o te dwa lata to śmiało mogę powiedzieć że okazał się lepszy nawet od takiego Sokoła(jego branie w aucie niestety nie wszystkim podchodzi, szczególnie patrząc na to, o czym kiedyś śpiewał z m.in. ZIP składem i przed założeniem wytwórni PROSTO). Tematyka piosenki? Chyba przyjaciele, nie rozgryzłem tego, ale ten człowiek stworzył nutkę na najwyższym poziomie. Jedno niestety muszę mu zarzucić: osoby jakie sobie dobiera do teledysków i innych wcześniejszych piosenek nie bardzo mi podchodzą. Jego wspólny występ z białym murzynem( Guralewski) na poprzednich produkcjach(np. na stoprocent tour) to jak dla mnie szczyt głupoty. Ale to tylko moja osobista dygresja na ten temat. Zapraszam do ściągania i licznego komentowania tej 'przekozackiej' piosenki :p

Kod: Zaznacz cały

http://www4.zippyshare.com/v/44528297/file.html
Awatar użytkownika
Wir00z
Ekspert

Re: [06.07.08] - PiH - Semper Fidelis(nadal)

Post autor: Wir00z »

Tematyka? Hmm.. Myśle,że PiH`owi chodziło w tej piosence głównie o to co ludzie potrafią zrobić,jak sie zmienić gdy poczują m.in smak pieniędzy.. Niestety w życiu tak to już bywa,że kasa rządzi ludźmi.. Dobrze,że ten "raper" jak go nazwałeś wybrał sobie taką tematyke na utwór,ponieważ bardzo rzadko jest ten temat poruszany wśród społeczności.. Co do kawałka to przyzwyczaiłem się,że PiH prezentuje bardzo wysoki poziom.. Jego produkcja z Chadą (Osiedlowa Piękność) po dziś dzień wojuje moją playliste..:p On i "Biały Murzyn" (jak nazwałeś Gurala) są narazie jednymi z najlepszych hip-hop`owców w Polsce.. Dzięki za wrzutke i polecam!! ;)
Ewelina
Weteran

Post autor: Ewelina »

No Robercie, dawno nikt sie w tym dziale tak nie rozpisał jak Ty, a nawet odważyłabym się powiedzieć że nikt. ;]
Pih Pih Pih, uwielbiam go, nagrał naprawde przekozacki album razem z Chadą.
WirOOz bardzo dobrze to napisałes: tej piosence głównie o to co ludzie potrafią zrobić,jak sie zmienić gdy poczują m.in smak pieniędzy.
W 100% zgadzam się z tą wypowiedzią.
Tracka nie biorę bo posiadam, ale Thanks leci bezapelacyjnie! :)

Pozdrawiam.
Kozak Rap

Post autor: Kozak Rap »

nuta jak mój nick
gogus1506

Post autor: gogus1506 »

Nie powiem, PIH to osoba ktora naprawde znaczy w polskim swiecie hh, kazda jego nute jaka slyszalem sluchalem przynajmniej kilka razy, bardzo lubie tego kolesia bo naprawde wie co robi i ma kozackie nuty, kawalek mam, nie sciagam ale zachecam bo naprawde jest dobry.

@Wir00z

a S.O.S. (serce okaż suce) slyszałes? zaraz go wrzuce:p
Awatar użytkownika
Wir00z
Ekspert

Post autor: Wir00z »

gogus1506 pisze:
@Wir00z

a S.O.S. (serce okaż suce) slyszałes? zaraz go wrzuce:p
Nie słyszałem.. Wrzuć to oblukam.. ;)
cinek88

Post autor: cinek88 »

kawalinę posiadam ale polecam dobre
ODPOWIEDZ