[1.04.11] Dave Darell-Freeloader(Futushimo Hands Up Remix) [HU]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Jinpachi Futushimo
Weteran

[1.04.11] Dave Darell-Freeloader(Futushimo Hands Up Remix) [HU]

Post autor: Jinpachi Futushimo »

No więc tak,tu jest moje demo,ww utworku ;) Chciałbym się dowiedziec co mozna zmienić,co nie pasuje,co trzeba dodać ując itp. Tym razem chciałbym cos mocnego wykombinowac z tego...ale do tego tez potrzebuje Waszej opinii ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www65.zippyshare.com/v/65131382/file.html
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Re: [1.04.11] Dave Darell-Freeloader(Futushimo Hands Up Remix) [HU]

Post autor: Tebes »

jeszcze troche BPM podkręć, bassdrums'a FastDist'em albo jakims innym potraktuj i masz speedcore :D
a powaznie: bardzoo bardzo "sztampowa" to produkcja, zupelnie jak milion innych w tym gatunku. coz nie krytykuje za to, ale sam nie widze sensu klepac tego wszystkiego takiego samego ever... nie boj sie kreatywniej i eksperymentalniej podejsc do tworzenia muzy... bo technicznie (mimo ze wszystko tak za bardzo mi na full power gra),to nie ma sie o co przyczepic z grubsza. Alter ego sprobuj odkryc swoje a nie tak zawsze: gotowy synth,midi+stopa na 4, pomiędzy ohh i bass, czasami jakies snare roll raz kiedys... i jest kawalek. Bo tak zdaje mi sie wyglada proces produkcji -personalnie dla mnie-tych malo ambitnych HU ED EH itd
powodzenia i kreatywnosci w przyszlosci :D
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Tebes mnie wyręczył :P Ale to prawda, numer brzmi jak miliard innych, zadaj sobie pytanie - czy jest sens robienia tego co wszyscy? Powtarzania oklepanych dźwięków i motywów? Naprawdę, za grosz oryginalności. Proszę Was...
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

my sie uzupelniamy. TO co zrobisz nie musi sie podobac wszystkim, nie musi wyginac laskom kregoslupow na parkietach w remizach czy swietlicach, nie musi zaczynac i konczyc sie kickami 4x4... otworz oczy- taki przesyt na tej scenie jest ze -realnie patrzac- nie masz absolutnie zadnych szans na wybicie sie, tworzac takie szablonowe rzeczy. to jak żarcie z maka- wszedzie na swiecie smakuje tak samo, wiekszosc ludzi je zjada bo jest szybko, latwo, w miare strawnie i zaspokaja gloda. Mutuj po swojemu te czisburgery za trzy zlote, dokladaj cos od siebie (jak w tej polskiej komedii)a nie tylko jak połowa domoroslych "producentow" zamiast rozwijac sie z tracka na track, zapie*dalasz przy odgrzewaniu tego gotowego porcjowanego niby-mięsa i bulek, bo masz pewnosc ze ktos i to zje. Cale zycie na zarciu z maka nie wydoisz, domowe potrawy STANOWIA - u mnie przynajmniej duzy % wszystkich potraw jakimi sie zywie. Nie znaczy ze do maka nie zagladam, ale hehe... mozna tez ciekawiej. :D
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

mac5.png (15.89 KiB) Przejrzano 61 razy
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

O SHI- ALE POCIŚNIĘTE W TEMACIE ; D

No ale w pełni się zgadzam. Jednakże dziś doszedłem do innych wniosków. Głupio mi z jednej strony nabijać się z komerchy czy remizy (czy tam HU/ED jak kto woli) i nie powinienem pisać brzydko o tych gatunkach. Z jednej strony odzywa się we mnie moja łapczywość i zachłanność (vide: Im bardziej jesteś wyjątkowy i masz swój styl, robisz to dobrze to po co mają inni być tacy jak Ty i zebrać Twoje laury?). No więc nie wyobrażałbym sobie teraz 50 takich lsudnych, 50 Simonusów, ze 20 Tebesów (sorry mate, extratone etc. mniej popularne niż ambient jest : D) no i wszyscy oni robią coś unikalnego. Zdechłbym w szarej masie niezauważalny.

O poczekajcie...i tak giniemy wśród ED/HU ; D

A wracając do tematu: Mi przykro jest gdy widzę, że ludzie którzy robią HU/ED komentują miło moje utwory a ja później wbijam z dziwnymi wrzutami na ich muzykę. Jest jednak druga strona medalu: Ja po prostu nie wiem co napisać o kawałkach, których danego dnia słyszałem i oceniłem już z 5 i niewiele się różnią. Nie zmuszajmy jednak nikogo do przejścia na ambicję, to może przyjść z czasem (mój przypadek potwierdzi lsudny, który widział mojego lasta : DDDDD)
Awatar użytkownika
radekdudek11
Specjalista

Post autor: radekdudek11 »

komercja tylko w electro housie jest flustrujaca , hu nie da sie skomercjalizowac ,gatunek lekki sam w sobie , nie oklepany lecz twardy w swoich postanowieniach , bum cyk cyk bum i jazda ,
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

wszystko wszystkim, sor ze tak zawsze prowokuje dyskusje, ale hmmm... ja wolałbym nie być raczej tłem dla indywidualistów. Może niektórym taka rola odpowiada, no ale to już raczej w charakterze niż w guście leży :D
Edit;
Rocket troche racji masz: ja tam nie chcę personalnie nikomu tu pociskać, nie o to mi chodzi... raczej prowokuję poddaję w wątpliwość słuszność klepania hurtem gotowców z tutoriali... i skłaniam do refleksji. Bo wolałbym zginąć w tłumie indywidualistów- niechby wtedy rozpoznawała mnie i słuchała tylko jedna osoba - byłbym dumny że w tak szerokim wachlarzu, ktoś dokładnie moją jazdę rozumie. Bo teraz to pozostaje być odmieńcami pomiędzy kserówkami :)
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

I wszystko w temacie ; )

ODPOWIEDZ