Na poczatku myslalem ze odleca mi uszy - ujmij troche wysokich z tych szumow. Do tego ARPA ktory gra caly czas w jednej tonacji moglbys dodac jakas barwe basowa ktora dodatkowo podbijala by dol. Bo brakuje mi tu glebi. Od 2:28 sucho strasznie - ubogo w dzwieki.
Wg mnie to caly problem polega na tym, ze chyba za krotko nad utworem posiedziales. Troche wiecej pracy, chocby przy przejsciach, troche wiecej dzwiekow i sukces mialbys osiagniety.
No dlugo az tak nie siedzialem ale nie o to chodzi wina lezy po stronie mego sprzetu nic poza tym nie moge zbyt wiele z niego wycisnac bo to 8 letni staruszek wiec wyciskam ile sie da.pozdro
carramba6 pisze:No dlugo az tak nie siedzialem ale nie o to chodzi wina lezy po stronie mego sprzetu nic poza tym nie moge zbyt wiele z niego wycisnac bo to 8 letni staruszek wiec wyciskam ile sie da.pozdro
Aha. To akurat rozumie Sam pracowalem bardzo dlugo na slabym sprzecie, tyle co chocby metoda zapisu gotowych elementow melo z efektami do *.wav i ponownym wrzucaniu tego do programu udawalo mi sie dosc duzo wycisnac.
Jesli nie uzywasz takiej metody to polecam sprobowac
Ogolnie to oprocz wyzej wymienionych tutaj bledow, zauwazylem, ze perkusja chyba troche za bardzo przytlacza pozostale elementy w pozniejszej fazie, ok. 3 minuty. No nie wiem, moze ja juz gluchy jestem ; ) Nie mniej na plus bo ja bym takiego czegos nie wycisnal.
Wina? to na pewno nie jest sprzęt tylko umiejętności,jeszcze nie dawno miałem podobny sprzęt jak ty i cisnąłem na nim powyżej roku przerabiasz na mp3 i robisz sobie porządny odsłuch a potem to zmieniasz w projekcie taki problem? choć zajmuje to dwa razy więcej czasu ale masz szanse nad zastanowieniem się nad utworem. Początek nie pasuje mi trochę postaraj się coś z tym zrobić. Haty trochę są suche... Motyw główny bass nie za bardzo mi pasuje. 3 minuta 5 sekunda wchodzi jeszcze jakiś Lead,przez to nie słychać prawie w ogóle perki zrób coś z tym posiedź nad nim jeszcze troche a może coś jeszcze z tego wyciągniesz lepszego 5/10.