[22.08.10] KPK - Kozak przez telefon

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
KrokPoKroku

[22.08.10] KPK - Kozak przez telefon

Post autor: KrokPoKroku »

Witam
Mój pierwszy kawałek
Proszę o szczere opinie
Co się podoba, co nie oraz co by można było poprawić

Kod: Zaznacz cały

http://www4.zippyshare.com/v/65652484/file.html
Moudy

Re: [22.08.10] KPK - Kozak przez telefon

Post autor: Moudy »

Cieszę się, że co raz więcej 'raperów' na mzkm. Ale twój przerobiony głos chyba demotywuje.
O czym Ty w ogóle nawijasz? Bo ledwo słychać, ale lepszy tekst 8 latek by napisał jeszcze więcej bluzgów stary...
Flow masz fajny pod bragge ale popracuj bo w ogóle to ujowo brzmi.
Nie lubie penerskiego ulicznego rapu troche prozy ;)
... Pzdr
pawio24el

Post autor: pawio24el »

Surowo strasznie, brak compresora na voxie,beat nie wyrazny co za soba ciagnie master,ktorego tu w ogole brak,dlatego takie miecho z lodowki.
Nie bede nic mowil o przeklinaniu itd. nie moj interes ,twoja indywidualna sprawa jaki masz bogaty jezyk Polski.Moze chcesz byc kolejnym lerojboyem lub peja..co do drugiego jak u mnie w miescie gral koncert to sporo 15+ latkow stalo i czekalo z niecierpliwoscia az poplynie przez glosniki strumien laciny ;p jak chcesz miec takich odbiorcow to spoko ;)
KrokPoKroku

Dzięki za komentarze. Głos mam jaki mam. Dodałem echo i tak wyszło. Co do efektów to dopiero odkrywam co i jak ;)
Jeśli macie jakieś podpowiedzi to chętnie wysłucham. Chciałbym żeby to był kawałek dobry do słuchania. Staram się ;) dziekówa ;]
Moudy

Post autor: Moudy »

Miałem wrażenie, że twój głos był obniżony celowo, myślę że dobry mastering pomoże, poza tym kupić porzadnego majka. Na początek może być Blue Microphones enCORE 200
Mówisz, ze odkrywasz czyli się nie znasz na tym.. Ja bym Ci polecał znaleźć kogoś kto by Ci to porzadnie skleił.. bo tego na prawde nie da się słuchać ja już nie mówie o tekstach.. ale ogólnie o jakości tego kawałka
KrokPoKroku

Nie znam się. To moja pierwsza próba. Mikrofon mam słaby tu masz rację. Teksty nu cóż, każdy od czegoś zaczynał
pawio24el

Post autor: pawio24el »

KrokPoKroku pisze:Dzięki za komentarze. Głos mam jaki mam. Dodałem echo i tak wyszło. Co do efektów to dopiero odkrywam co i jak ;)
Jeśli macie jakieś podpowiedzi to chętnie wysłucham. Chciałbym żeby to był kawałek dobry do słuchania. Staram się ;) dziekówa ;]
Zalezy na jakim kombajnie robisz beaty, poszukaj jakis tutkow do tego softa ,ktorego uzywasz.Compresja i reszta niezbednych effektow do pracy z voxem.tak zeby beat nie przebijaj lub melo nie szlo glosniej.
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

chcesz to ja Ci bede teksty pisal ;D haha albo jakis moj nagrasz? :D bo pisze ;)
hehe co do Twojego dema to troche nie wyraznie slysze.. ale to chyba mikrofonu wina.. Beat fajny. Flow jest i to sie liczy.. głos masz dobry ;) tylko jakość tego recordu ujowa^^ w profesionalnym studio byś zrobił naprawdę fajną nutkę. Ale z tego co dało mi sie uslyszec to za duzo przeklenst jednak.. to juz nie jest takie fajne jak kiedys sie sluchalo ze przeklina i jest dobre :D liczy się przekaz ;)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Kolejna nuta ala FIRMA xD .
Niewiem czy masz naturalnie taki glos czy specjalnie tak mowiles.. Ale juz czuc ze taki vocal nie ma duszy xD . Naprawde bedziesz kojarzony z firma itp..
Po drugie jezeli bluzgasz to rob to rozwaznie. Bo czasem przeklenstwa nadaja uroku nutce,tempa itp. Akurat tutaj tego nie da sie nazwac rapem. Masz slaba bragge.
I sproboj nawjac w rytm muzyki bo ja tu tylko zdazylem zauwazyc ciagle mowienie i muzyka w tle chociaz czasem trafiasz w rytm... Flow wlasnie takie sobie :P
Muzyka to slabe zmasterowana,panorama itd. Duzo by wymieniac.Ogolem beat dobry no ale serce nuty sie tez liczy
Jezeli chcesz juz wchodzic w ten Hip hop to wez bardziej wloz przekazu w to. Bo w twoim wykonaniu to bardziej diss na kogos..
[ODSLUCH NA LAPTOPIE]
KrokPoKroku

No no. Dzięki za komenty. Jakość słaba, bo mikrofon słabiutki. A to miał być diss na pewnego typka. Narka ;)
ODPOWIEDZ