[29.05.11]Kasia Lesing ft. Janardana - Wieża Samotności (Dj Herman Rmx) [Dance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

[29.05.11]Kasia Lesing ft. Janardana - Wieża Samotności (Dj Herman Rmx) [Dance]

Post autor: Dj Herman DST »

Witam ;) Takie małe demko wrzucam ;p interesuje mnie współpraca przy tym remixie, także jezeli jest ktoś zainteresowany prosze na pw i gg :)

Melo narazeie z nexusa wali bo nie chciało mi sie kręcic póki co.

Perq i reszta made by me ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www63.zippyshare.com/v/11939178/file.html

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww63.zippyshare.com%2Fv%2F11939178%2Ffile.html
Jezeli ktos slucha z playerka to prosze nie prawić o technice ;p
Znaq87

Re: [29.05.11]Kasia Lesing ft. Janardana - Wieża Samotności (Dj Herman Rmx) [Dance]

Post autor: Znaq87 »

a wiec warto pogratulowac gustu... zal... co to ma byc, smerfne hity mogles remixowac....

Perkusja zajebista, zmniejszyć tempo, i była by fajna housowa perka. Wokal gubi się pod całością, mało go słychać, trochę basu mi tez brakuje, ale ogólna jakość podoba mi się, chyba najbardziej ze względu na tego bita właśnie (chciał bym żeby jakiś mój kawałek tak brzmiał).

Dance to to chyba nie jest, jak dla mnie to najgorsza odmiana HU (najgorsza!!!) . Jeszcze raz gratuluje świetnego pomysłu na rmx (ironia)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Re: [29.05.11]Kasia Lesing ft. Janardana - Wieża Samotności (Dj Herman Rmx) [Dance]

Post autor: lsudny »

W miksie brakuje mocy, treści nie oceniam.

[
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

wiesz człowieku żal to mi jest Ciebie, bo jak to sie mówi "o gustach się nie dyskutuje". Jeżeli Ci sie nie podoba treść to na dole masz swietny przykład jak kolega kulturalnie omija wątek. Nie wiem po co takie głupoty tutaj wypisujesz, bo poza tym Twój post jest sensowny i masz w wielu kwestiach racje. Tempo 140 bo vocal tyle ma, a nie było czasu się nim bawic wiec tempo zostało narazie takie. Nie wyobrażam sobie tej perkusji w takim tempie i redukcja do max 132bpm napewno będzie. Co do smerfnych hitów... zrób remix lepszy od jakiegokolwiek oryginału to wówczas porozmawiamy chociażby o szacunku do muzyki.

Ano i skoro jest napisane, że lead jest narazie na nexusie, to nie trudno się domysleć że może się cały zmienić (na nie handsupowy). I jeżeli to jest HU wg Ciebie to ja nie mam więcej pytań.

@lsudny

Wiem :D bas nie skompresowany jeszcze i to taki płaski efekt nadaje ;/ No i ogólnie jest pracy nad brzmieniem sporo jeszcze
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Nie kompresuj basu tylko go wzmocnij exciterem :)
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Post autor: Blue'Tone »

Weź zrób coś z wokalem bo nie słychać tekstu..
poczekam co dalej z tym zrobisz.
bass mi się podoba
klap jakiś taki dziwny..
powodzenia :)
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

Clap własnie super :) Takie są najlepsze :) Perkusja fajnie ułożona, mix tylko płaski, pracuj nad nim. Hmm, to mi wygląda na electro-dance, jakby tempo zmniejszyc ;P Powodzenia w pracy, poczekam na full ;)
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

kompresorem wielopasmowym zazwyczaj bas wzmacniam, z reszta czego byś nie uzył to najważniejsza znajomość częstotliwości i słuchu ;)

@up: może wogóle klapsa nie zrobie :D i każdy będzie zadowolony hehe xD

DZIEKI ZA RADY ;)
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Post autor: Blue'Tone »

i tak to właśnie działa ! :D :D :D
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Nic Ci to nie daje. W basie najważniejszy jest bas, więc wystarczy Ci tylko jedno pasmo... Chyba, że masz jakąś pierdziawkę i chcesz skompresować górę :) Ale ogólnie rzecz biorąc kompresja wielopasmowa na basie to żart ;)
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

myśle, że to kwestia wprawy i nawyków lsudny ;) także zwał jak zwal ;) exciter np. Izotope ozone świetnie współdziała z miltibandem i do tego ciekawie pasma można rozbić i opóźnić ;)
Awatar użytkownika
Kingstoon
Nowicjusz

Post autor: Kingstoon »

Wokal rzeczywiście, trzeba czymś umięsić. Jak dla mnie, jakoś się nie zgrywa. Dodaj mu lekkiej pompy.
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

O _ O

@Utwór: Wiele zostało już powiedziane, ja tak tylko dorzucę, że faktycznie są odczuwalne braki ciepła i małe błędy w bassie.
ODPOWIEDZ