[31.05.11]Simonus - fail [dubfx style track]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

[31.05.11]Simonus - fail [dubfx style track]

Post autor: satan666 »

Dzisaj chciałem być jak dubfx :P Ale chcieć to jedno :P

I też podobną metodą próbowałem zrobić tracka, a że to 1szy raz tak wiec jest mały fail, hehe ale daję jako ciekawostkę, bo kilka dźwięków nawet wyszło.

Prócz beatu, reszta jest że tak powiem brzydko, z gęby. Zwłaszcza bas się wyjątkowo łatwo tą metodą robi, więc polecam producentom dubstepu ten styl. l nad nutami się nie trzeba zastanawiać, bo głosem łatwo modulować, ale trzeba uważać, żeby powietrza starczyło.

Wystarczy na kanał wrzucić dystorcje, wtyczkę modulującą wysokość tonu i najlepiej obniżyć od oktawę wtedy gwarancja niskiego fajnego basiku. Do tego filtr z lfo.

Drugi dźwięk to delay z filtrem scream też jak słychać całkiem fajny dźwięk wyszedł. To by było tyle o tych dźwiękach, które się wyszły jako tako.

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/simondem/renoisemiclooptest/s-ewanv
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Re: [31.05.11]Simonus - fail [dubfx style track]

Post autor: lsudny »

Simondem to Twoje alter ego? :D

Numer ciekawy, przypadł mi klimat. Stopa bardzo fajna, fajny też ten loop w tle, ładnego klimatu nadaje :P Ten głos w 1:30 trochę za bardzo buczy na drugiej nucie, i za głośny jest. Perkusja się gubi :P W ogóle podoba mi się Twoje podejście do muzyki, wszystko tu jest oryginalne i to mi się podoba :) Urozmaić to i skróć trochę i będzie gites :D
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Dzięki za odsłuch i poświęcenie czasu.

Hehe dem to konto na demka takie. A skrócić skróce, wyszło tak długo bo to tylko miał być test wiec nagrałem to za pomocą audacity tak na lajfa.

Tak jak pisałem nie ma cudów i jestem tego świadom :)
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

I jeszcze jeden track tą metodą (tylko beat standardowy dnbasowy jest), dosłownie chwilka roboty i jest bardzo prosty nagrany na żywca BombasticpFantastic haha sry ale to był spontan dla jaj, później zrobię z tego jakiś godniejszy dnb.

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/simondem/bombastikfantastichaha/s-D4Sen
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Ciekawie wyszło tylko perkusja się gubi przy większej ilości elementów : )

Edit: Ogólnie na przyszłość mam mały plan na kooperację wokalną, chcę zrobić podobny kawałek do jednego z moich ulubionych ale to jeszcze trochę czasu minie, niech kupię mikrofon : )
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

To najlepiej kup na usb, ja mam na jacka i same problemy. Chyba, że masz dobra kartę muzyczną lub przynajmniej jakiegoś ala SBlastera albo jakieś inne amplitudery czy Bóg wie co.
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Mam kartę jakąś za 30zł losową bo wejście mi się zepsuło. Anyway, miałem dobry mikrofon ale mi kolega zepsuł w zeszłe wakacje (nie, nie wybaczę śmieciowi tego)
ODPOWIEDZ