prezentuje wam moją najnowszą nutkę o tytule Give! . Nie jest to może jakaś kosa, ale początki takie są . Prosze o komentarze te pozytywne oraz i te negatywne (najwięcej ich będzie ) , oraz bardzo konstruktywne . Wskazujcie błędy oraz niedoróbki .
ładny kick jumpowy. Dobrze wali, clap mi się nie podoba Melo ładne
Mix też niczego sobie w końcu moją pierwsza nuta to wyglądała jak nie wiem co.
Dalej jakiś motyw z harmonii pewnie i leadzik ładny. Nawet ładnie jak na poczatki to nawet świetnie mógłbym powiedzieć. Dobry mix nawet słaby jednak mastering.
Zanim wydałeś tę nutę musiałeś długo pewnie trenować, bo nie uwierze że tak jako amator w 100%
Życze powodzenia tyle ode mnie
Długo to ja nie trenuje Dziękuje ci bardzo za komentarz. Amatorem w 100% nie jestem , może w 90% .
Myślę że jak na mój wiek to idzie mi średnio (14 lat) i chciałbym tworzyć coś mocnego energicznego , oraz coś bardziej zmysłowego(trance) . jak narazie zostane przy tym gatunku , opanuje go do 90%
narazie za trance się nie bierz ja się wziąłem bo czułem motyw z resztą słucham codziennie trancu wiec wiesz. Długo mi szło np, znalezienie dobrego basu co dziwne ale mi nic nie pasowało.
Co do utworu bardzo dobry lead, jeżeli orientujesz sie troche w masteringu w co wierze, to na clapy dobre by bylo nałożenie reverba. Zawsze upiększają muze hithaty wiec następnym raze dodaj ich troche . Ogólnie ja w twoim wieku czyli rok temu to tworzyłem wielkie G... życze powodzenia
Co do tego czy jest to trance to bym się kłucił- melo to typowy hands up.
Co do techniki- melo świetnie gra, podkładzik nawet fajnie go uzupełnia. Ale już kick 9który bardziej pasuje do hard stylu) i claps jest zupełnie nie słyszalny co w znacznym stopniu zmniejsza dynamikę kawałka. Brak hatów(bardzo duży minus)-bez znaczenia czy miałby to być trance czy hands up haty muszą być. W 3:45 wchodzi sam podkład- nie ma na sobie delaya( a dobrze by było gdyby miał).
Po za crashem nie ma żadnych efektów na przejściach. I to właśnie przejścia są dość słabe również.
Ogólnie w kawałku podoba mi się barwa leada i melodia, nad resztą musisz popracować.
Na pewno zastosuje sie do wskazówek . Co do Trance'u to kolego nie kawałek trance'owy , lecz Hands Up . co do kicków... to jeden Axisa jest , a drugi wyciągnąłem z jakiego jump mixa .