Ahoj załoga!

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
ShashuSelecta

Ahoj załoga!

Post autor: ShashuSelecta »

Nazywam się ShashuSelecta, tudzież - krócej - Shashu. Mam nieodpartą chęć bycia kimś kreatywnym. Chcę tworzyć muzykę, jednak ze swoim niewielkim, a wręcz znikomym doświadczeniem oraz ze "sprzętem", który posiadam wiele nie zwojuję. ;-) Zamierzam poradzić się was w klilku kwestiach dotyczących wielkiej sztuki tworzenia wymarzonego tworzywa artystycznego :P .

Ale po kolei.

Mam 18 lat i wciąż poszukuje swojej pasji, która pozwoliłaby wypełnić mi czas. Uwielbiam słuchać muzyki, odkrywać nowych wykonawców, jeździć na koncerty itp. Gdy miałem 12 lat zacząłem bawić się z nudów darmowymi programami do tworzenia plików audio (głównie z serii eJay). Po dziś dzień takie programy jak HH eJay 2,3,4, eJay MixStation czy FL Studio to wszystko co pozostaje w moim zasięgu. Nie mam pojęcie o jakimkolwiek, nawet amatorskim studiu.

Chciałbym robić coś, niekoniecznie dającego się zaszufladkować. Najbardziej jednak "kręcą mnie" te gatunki, których najbardziej lubię słuchać: reggae, raggamuffin, rap, garage, reggaeton.

Moje pytanie brzmi: Pomożecie mi krok po kroku zostać autorem kawałka muzyki? Takiej muzyki, która mogłaby się jakoś przyjąć w szerszej grupie ludzi. Liczę na istotne, przydatne i ciekawe uwagi. Big up!
Awatar użytkownika
T3L3T3LU
Specjalista

Re: Ahoj załoga!

Post autor: T3L3T3LU »

Nie czytałem, wszystkiego... Ale witam na forum ;)
ODPOWIEDZ