Co kupić na początek?

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Sound Rider

Co kupić na początek?

Post autor: Sound Rider »

Witam !!
Mam zamiar kupić mikser. To będzie mój pierwszy mikser i chciałbym się dowiedzieć jaki kupić najlepiej na początek. Kwota jaką dysponuje to 550zł (no może 600 ).
Pytałem się kilku osób, które miały doczynienia z mikserami i polecały mi Reloopa RMX-20 , Numarka 1050 DM , i BEHRINGERa ( nie pamiętam jakiego :) ).
Bardzo prosiłbym jakieś rady w sprawie kupna.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Re: Co kupić na początek?

Post autor: Under B (Bartii) »

Witam ! :)

Zacznę od tych mixerów wymienionych poniżej przez Ciebie :

-Reloop RMX 20 - Ja sam posiadam oto ten mixer, on jest bardziej przeznaczony do classic mixu, nie posiada efektora, tylko podstawowe funkcję. Chociaż na początek skup się lepiej na prawidłowych przejściach, a nie zabawie efektorem, więc ten mixer ma mojego +
- Numark 1050 DM - Nie miałem styczności z tym sprzętem, ale widzę opinie w internecie, że są na jego temat pozytywne, więc można dać +
-BHERINGER (jakiś tam)- Hmm... To jest bardzo kontrowersyjna marka... Wg wielu osób jest to shit, który od razu się psuje... Chociaż znam jedną osobę, która go używa i jak narazie jest zadowolona, lecz większość osób odradza i opinie w internecie też są bardziej negatywne, więc jednak ten mixer nie zasługuje na uwagę -

:)
Sound Rider

dzięki za odpowiedź :)

czekam na więcej rad :)
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Z tych 3 wymienionych wyżej wybieram zdecydowanie Reloop'a. Ja osobiście miałem styczność z modelem wyżej czyli RMX 40 i bardzo sobie go chwaliłem ;) A zatem polecam tę markę.
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Deszczu, RMX 40 to zupełnie inna półka :p Ale jest świetny... Sam zastanawiam się nad późniejszym kupnem jakiegoś dobrego-używanego rmx 40 ;)
Sound Rider

a co sądzicie o Reloop ACCESS.2 ??

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item699855378_tani_nowy_mikser_reloop_access_2_deejayshop_krk.html
<= tu jest
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Wiem, ze inna półka bo wyższa półka, ale chodzi mi o samą firmę, ze mogę polecać ich produkty ;)
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Sound Rider pisze:a co sądzicie o Reloop ACCESS.2 ??

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item699855378_tani_nowy_mikser_reloop_access_2_deejayshop_krk.html
<= tu jest
Wygląda na przyzwoity mixer ;) I w końcu Reloop, więc nie powinieneś żałować. Wg mnie reloop to najlepszy wybór z tych półek. No wiadomo, że to nie pioneer czy Denon, lecz to już inna klasa.
Deszczu pisze:Wiem, ze inna półka bo wyższa półka, ale chodzi mi o samą firmę, ze mogę polecać ich produkty ]
Deszczu, Ty mi kiedyś opowiadałeś o Reloop'ie :D Że jak porównać do behringera, to tak jak porównać niebo z ziemią :p
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

No i co Polecałem Ci? ^^
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Noo ! Tylko nie na moją kieszeń sprzęt :p Teraz to ja o jakiś pionkach myślę, a mixer to mi narazie wystarczy ;)
Sound Rider

No ok to teraz co lepsze Reloop ACCESS.2 USB czy RMX 20 BlackFire ??

Reloop ACCESS.2 USB

2 kanałowy DJ mikser z USB
2 Fullduplexowe porty USB
Profesjonalny dźwięk
Wysokiej jakości wyjście słuchawkowe (cue mix z mini faderem)
Crossfader z regulowaną krzywą, praca w reversie
Kontrola Gain z 3-stopniową regulacją dźwięku (+10/-40 dB)
Wyjście mikrofonowe z 2-stopniowym EQ (+10/-40 dB) i regulacją głośności
Wyświetlacz Master level, cue level

RMX 20 BlackFire

2+1 kanałowy mikser
Wspaniały dźwięk dzięki Premium Sound Architecture (PSA)
Crossfader TCT (45 mm) z regulowaną krzywą cięcia, odwracalny
Liniowy fader (60 mm) z regulowaną krzywą cięcia, odwracalny
Metalowe potencjometry
Kontrola Gain z 3-stopniową regulacją dźwięku (+10 / -40 dB) na kanał - Kill dla obu kanałów z funkcją szybkiego wycięcia (-60 dB)
Dodatkowy LED do odsłuchiwanego sygnału
Wyjście Master z funkcją balansu
Wysoce wydajne wyjście słuchawkowe (cue mix)
Zewnętrzny zasilacz
Kanał mikrofonowy z 3-stopniową regulacją dźwięku (+10 / -40 dB), Gain & Cue
Wyjścia: 1 x Master (3.6 mm jack/cinch), 1 x Rec. (cinch)
Wejścia: 2 x Phono (cinch), 2 x (+2) Line (cinch), 1 x Mic. (6.3mm jack)
Specyfikacja techniczna
Pasmo przenoszenia: 20 Hz - 20 kHz
Zakres S/N: -80 dB
Zniekształcenia: 0,01%
Wymiary: 254 x 315 x 87 mm
Waga: 2.7 kg
Moudy

Post autor: Moudy »

RMX 40 który ja posiadam to chyba najlepszy od reloopa, zresztą reloop stoją zaraz po pionierze świetne marka.
ten rmx 20 też będzie niczego sobie. Efektor mozesz sobie kupić zewnętrzny z korektorem są takie zestawy. Tego drugiego nie znam, ale pewnie jakiś bubel.
Jak na poczatek to ten rmx 20 będzie dobry, ma tam jakiś equalizer prosty i najważniejsze crossfader - na poczatek weż go a nie pożałujesz a poza tym kosztuje trochę ponad 500zł tylko
i nigdy nie patrz na te dodatkowe bajery.. bo żeby miał dużo opcji i był porządny to musi przynajmniej 3 tysiące kosztować
Awatar użytkownika
David Beilan
Ekspert

Post autor: David Beilan »

Moudy pisze:RMX 40 który ja posiadam to chyba najlepszy od reloopa, zresztą reloop stoją zaraz po pionierze świetne marka.
ten rmx 20 też będzie niczego sobie. Efektor mozesz sobie kupić zewnętrzny z korektorem są takie zestawy. Tego drugiego nie znam, ale pewnie jakiś bubel.
Jak na poczatek to ten rmx 20 będzie dobry, ma tam jakiś equalizer prosty i najważniejsze crossfader - na poczatek weż go a nie pożałujesz a poza tym kosztuje trochę ponad 500zł tylko
i nigdy nie patrz na te dodatkowe bajery.. bo żeby miał dużo opcji i był porządny to musi przynajmniej 3 tysiące kosztować
No nie wiem czy najlepszy..Effex 4 prezentuje się równie ciekawie.Już Sound RIderowi doradziłem w kupnie miksera ;) Znalezliśmy na allegro używkę DXM 06 w świetnym stanie za..380 zł.
ODPOWIEDZ