dycha pisze:nie nie powinien. dla mnie jest to dzien swiety, ktory trzeba odpowiednio przezyc, a nie isc na koncert jakiejs idiotki. jakby nie mozna bylo tego zrobic 16 sierpnia. ona doskonale wie, ze jest takie swieto, i chce zrobic katolikom na zlosc.
@ sludge, moze ja pojade po twojej religii albo po jakims chorym ateizmie ?? nie wyznajesz tej religii, to zamknij morde i miej to dla siebie, bo niektórych tego typu wypowiedzi obrażają.
hey ale ja nie chcę tutaj wojny religijnej tylko konkretne odpowiedzi.
Doskonale rozumiem twój punkt widzenia. Tylko zastanawia mnie jedno dlaczego Katolicy głośno krzyczą jak przyjedzie Madonna i zagra 15 sierpnia, a jak by ten dzień ustawowo nie był dniem wolnym od pracy z pewnością duży odsetek sklepów byłby otwarty.
Mi się wydaje że nie jest to kwestia religii lecz polskiej mentalności, przecież jak ktoś chce może pójść do Kościoła a później na koncert- i nie rozumiem tutaj księży którzy głoszą że za pójście na koncert mają grzech- dla mnie to śmieszne.
ja osobiście chodzę co niedzielę do Kościoła ale nie poczułem się urażony słowami
'a ponieważ mam średnie podejście do wiary.
Prosiłbym o rzeczowe wypowiedzi a nie obrzucanie się błotem... (wiedziałem że temat może wywołać kontrowersje, ale sadzę że należy rozmawiać o trudnych sprawach...)