***DJ Freshwinter - Piosenka bez nazwy (Demo) !HOT!

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

***DJ Freshwinter - Piosenka bez nazwy (Demo) !HOT!

Post autor: DJ Freshwinter »

Przerabiając moją poprzednią piosenke zdażyło mi się wpaść na dobrą melodie i natychmiast przerobiłem na coś nowego ^D^

Zapraszam do przesłuchania, tylko od początku do końca!

Odrazu podkreślam, że ten kawałek wymaga jeszcze zmian technicznych i bedzię brzmiał troszke inaczej w pełnej wersji :D

Komentarze mile widziane, szczególnie te co do spraw technicznych :)
DJ Krzyk jest w tym profesionalistą :P :P

Dzięki!
---------------------------------------------------------------------
Długość: 1 : 04
Rozmiar: 2.5MB

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/file/75857818/a9b079a4/DJ_Freshwinter_-_Demo_piosenki.html

Kod: Zaznacz cały

http://www7.zippyshare.com/v/28077306/file.html
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Re: ***DJ Freshwinter - Piosenka bez nazwy (Demo) !HOT!

Post autor: DeeJay Yang »

hmm ten paczatek z vocalem jest dobry melo jest dobre uzyles tego samego co pewien koles niepamietam nazwy z energy2000 ale mi sie podoba czekac tylko na full :D :) pozdrawiam
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Hah ;D A więc: Całkiem przyjemny Arpik na początku, nadaje jakiś taki mroczny klimat, jakby coś z Harda rodem ;D Super ten vox "Specjalnie dla Muzikum.pl" fajny, zapewne sam podłożyłeś hehe :) Podoba Mi się :) Bassik ciekawie wchodzi, podoba Mi się :) Jego barwa też :) Ten Lead też całkiem fajny, niezłe Melo gra :) Ciekawie wpasowałeś Voxa z odliczaniem :) Potem jakoś jednak troszkę "płasko" Mi się wydaje.. Jakoś tak jakby nie było przestrzeni :) Lead w dalszej części ujdzie, Bassika bym wymienił :) Kick całkiem dobrze nagłośniony, może o 5 % bym Go zgłośnił, ale pomyślałbym nad tym :) Clap całkiem całkiem, Hi-Haty nie są złe :) Ogólnie pierwsza część tej nutki Mi się jakoś bardziej podobała, ale co kto lubi :) Ogólnie jako całość ciekawie, będę czekał na Fulla :)

Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
DJ Adammo
Weteran

Post autor: DJ Adammo »

A więc tak...
Poprawiłeś się, nie powiem. Melo ciekawe, ale troche delaya mogłeś nałożyć. Arp.... ściągnięty wprost od Teśćia.. ten sam gated, tak samo ułożony cut... Plagiat trochę, ale to nic. Fajny wokal na początku za&#347 ;p iewałeś, ale ten co jest później (odliczanie), jak dla mnie nie pasuje, nikogo nie zaskoczysz, to jest już przestarzałe.. i często używane w trackach typu vixa... Lead fajny, taki elektroniczny, dobrze nagłośniony, bass.. zmień go... Jest bardzo znany i też nikogo tym nie zaskoczysz... czyli nic nowego. Później fajne zgranie wchodzi, hard, dobrzxe nagłośniony kick... wszystko dobrze... ale te clap i snare?? Nie pasuje... Do Hardu, perka disco? Niee.. Na Twoim miejscu zastosował bym coś bardziej elektronicznego, jak nie wiesz jak zrobić to pobierz sobie, gated clapy, gated C Hh, O Hh - gotowe. Bo taką perke jak by usłyszał jakiś miłośnik styli ciężkich, wyśmiał by Twoją nutkę... Kick jak najbardziej, ale talerze już nie. Jak już zdecydujesz się zmienić perke, to od razu zmień ich ułożenie, bo też nie pasuje. Ogólnie, to mastering, spoko... Sporo reflexów stereo, maindów i dobrze :) Bo żadko słyszę produkcję na forum prezentującą jakieś dobre przestrzenne reflexy. Przestrzeń tak średnio ale jest dobrze :) To by było na tyle z mojej strony.

Sorry, za szczerość, ale jak oceniam to staram się wszystko wywalić tak jak jest, nie lubię słodzić.. jak coś jest źle.

Pozdrawiam, DJ Adammo :)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ Krzyk pisze:Hah ;D A więc: Całkiem przyjemny Arpik na początku, nadaje jakiś taki mroczny klimat, jakby coś z Harda rodem ;D Super ten vox "Specjalnie dla Muzikum.pl" fajny, zapewne sam podłożyłeś hehe :) Podoba Mi się :) Bassik ciekawie wchodzi, podoba Mi się :) Jego barwa też :) Ten Lead też całkiem fajny, niezłe Melo gra :) Ciekawie wpasowałeś Voxa z odliczaniem :) Potem jakoś jednak troszkę "płasko" Mi się wydaje.. Jakoś tak jakby nie było przestrzeni :) Lead w dalszej części ujdzie, Bassika bym wymienił :) Kick całkiem dobrze nagłośniony, może o 5 % bym Go zgłośnił, ale pomyślałbym nad tym :) Clap całkiem całkiem, Hi-Haty nie są złe :) Ogólnie pierwsza część tej nutki Mi się jakoś bardziej podobała, ale co kto lubi :) Ogólnie jako całość ciekawie, będę czekał na Fulla :)

Pozdrawiam ;)
Własnie nie mogłem zdecydować sie jaki bass wybrać więc wiem że teraz musze zmienić wybór :P Dzieki
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ Adammo pisze:A więc tak...
Poprawiłeś się, nie powiem. Melo ciekawe, ale troche delaya mogłeś nałożyć. Arp.... ściągnięty wprost od Teśćia.. ten sam gated, tak samo ułożony cut... Plagiat trochę, ale to nic. Fajny wokal na początku zaśpiewałeś, ale ten co jest później (odliczanie), jak dla mnie nie pasuje, nikogo nie zaskoczysz, to jest już przestarzałe.. i często używane w trackach typu vixa... Lead fajny, taki elektroniczny, dobrze nagłośniony, bass.. zmień go... Jest bardzo znany i też nikogo tym nie zaskoczysz... czyli nic nowego. Później fajne zgranie wchodzi, hard, dobrzxe nagłośniony kick... wszystko dobrze... ale te clap i snare?? Nie pasuje... Do Hardu, perka disco? Niee.. Na Twoim miejscu zastosował bym coś bardziej elektronicznego, jak nie wiesz jak zrobić to pobierz sobie, gated clapy, gated C Hh, O Hh - gotowe. Bo taką perke jak by usłyszał jakiś miłośnik styli ciężkich, wyśmiał by Twoją nutkę... Kick jak najbardziej, ale talerze już nie. Jak już zdecydujesz się zmienić perke, to od razu zmień ich ułożenie, bo też nie pasuje. Ogólnie, to mastering, spoko... Sporo reflexów stereo, maindów i dobrze :) Bo żadko słyszę produkcję na forum prezentującą jakieś dobre przestrzenne reflexy. Przestrzeń tak średnio ale jest dobrze :) To by było na tyle z mojej strony.

Sorry, za szczerość, ale jak oceniam to staram się wszystko wywalić tak jak jest, nie lubię słodzić.. jak coś jest źle.

Pozdrawiam, DJ Adammo :)
Ok, dzieki za szczerość z takich szczerych komentarzy się czegoś ucze :P
Pamietasz jak bys nie bł szczery jak zrobilem moje "dema" wtedy to nadal robił bym jakieś walnięte utwory :D

Jeżeli chodzi o te wokale to ich wogule w piosence nie bedzie :P Chciałem sie popisać :P Bass w drugiej czesci zmienie to na 100%

A wogule to Snare ja tam nie dałem.... Tam jest gated clap, hihat i closed hat i mysle ze one pasuja tutaj.. moze cos zmienie ale nie gwarantuje :P
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

no wiec, brak efektow jakis fajnych ( oprocz 3,2,1 :) ) troche te brzmienia takie prosto wziete z nexusa tak slysze, ale ogolnie to fajnie np. melodia spoko :) Pozdro, i czekam na fulla :)
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

RD2005 pisze:no wiec, brak efektow jakis fajnych ( oprocz 3,2,1 :) ) troche te brzmienia takie prosto wziete z nexusa tak slysze, ale ogolnie to fajnie np. melodia spoko :) Pozdro, i czekam na fulla :)
Nexus.. :D Dokładnie ale mnie to nie obchodzi.. :P Liczy się muzyka.
Adammo pisał że to 3,2,1 nie pasuje... więc dochodze do wniosku, że zrobie tak jak zrobie i komuś się spodoba a komuś nie :P

Dzięki... nad fullem pracuje :P
Moudy

Post autor: Moudy »

Jak dla mnie to lipa troszkę ta nuta w ogóle nie jest żywa
ODPOWIEDZ