witam ostatnio strasznie zainspirowalem sie muzyka liquid dnb... i tak siedzialem i siedzialem wkoncu cos zrobilem ...Ps jeszcze bez mastera dokladnego no ale demo to demo zapraszam do sluchania i komentowania
podpowiedzcie mi jak ... korzystam jak narazie z Fl9 kurde i nie obczajam masteru bo na fl ladnie brzmi ale jak exportuje na mp3 to jakosc totalnie sie niszczy .... slychac bezczelne midi po exporcie..
no kawałek niezły, takim trochę 'disko-dramem" podjezdza, czego sam osobiscie nie lubie, al en ie krytykuje za to
obskrob dobrze perkę, roll na werblu pod koniec fraz jakos nie w takt czasem wchodzi na moje ucho [jakby na swingu a nie rownymi cwiercnutami czy tam osemkami zrobiony]...
7/10
dzieki wielkie
krytyka mile widziana..ale liquid mi sie kojarzy z takmi dzwiekami m.in. inspirowalem sie woodym...a mozecie mi podpowiedziec wlasnie a propo masteringu czego moge uzywac czy jakies wtyczki sa dobre?? bo oglnie tez mi chodzi o sam fakt ze w momencie exportowania na mp3, jakosc totalnie sie niszczy... i jest masakryczne brzmienie cicho i wgl....
tak ale na compresorze i limiterze nie ma tla jest wszystko jednakowe... a wlasnie mi chodzi o master jak wytluscic kick werbel itp....wszystko ladnie brzmi u mnie na fl ale juz po exportowaniu na mp3 jest tragedia...
weź umiejętnie podbij overdrive'a + ciepłą equalizacje, werbla możesz zlayerowac z kilku- krótki i wysoki o mocnym punch'u zagrany z oktawe wyżej+ metaliczny przestrzenny żeby 'strzelał' do rytmu z poglosem hatow nawal,ride splashow.i bell'i - dobrze brzmią dramy jak sporo blach jest!
jeśli się nie boisz to przesteruj albo zbitcruschuj perkusje.
polecam wtyki: distroyr, camelphat3, sumo., może też glitch