E Moudy & A Jones - Class (Melodic - Trance ambiet)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Moudy

E Moudy & A Jones - Class (Melodic - Trance ambiet)

Post autor: Moudy »

Wczoraj do późna przysłuchiwałem się temu gatunkowy i mniej więcej załapałem..
Rano zaczęte, dziś wieczór skończone praca non stop łączenie 11h
nie odchodziłem od monitora z Andym, nuta powstała również dzięki mojemu koledze który, robi trance mi pomógł i wprowadził drobne poprawki.. .. za co thx Bartek.
Mam nadzieję że, się spodoba. Może delikatny chaos jest ale to za sprawa masteringu, jest w sumie nieodczuwalny. Z góry dzięki za oceny.

Kod: Zaznacz cały

http://www5.zippyshare.com/v/55657896/file.html
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Re: E Moudy & A Jones - Class (Melodic - Trance ambiet)

Post autor: Ciastek »

Moudy, a gdzie link ;D
Moudy

zdarza się zapomnieć :P Już dałem :D
radush
Klubowicz

Post autor: radush »

No i już inaczej brzmi ... lepiej, ale to jeszcze nie to. Początek za nudny, od 1 minuty nic się praktycznie nie dzieje aż do prawie 2. Wyciszenie nie podoba mi się, za szybko wchodzi arp, ale sam arp jest dobry, fajna ma barwę. Bassline nie pasuje mi do niego, nie nadąża. Pianko ładne, pad natomiast słaby, przydałby się bardziej głęboki. Co do samej melodii, jest ok. No i końcówka zupełnie niepotrzebna, Motyw ponownie wchodzi 1:30 przed zakonczeniem, nie podoba mi sie to. Wystarczyłoby tylko raz a dobrze zrobic motyw z arpem, bez żadnego powtarzania, bo nuta staje sie nudna. Ale post&#281 ;p jest ogromny, jak na razie ocena 6+/10, i czekam na kolejne trancowe kawalki od ciebie, pzdr
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Post autor: Ciastek »

No panowie całkiem z innej strony niż zwykle :) Ale jak dla mnie na plus. Nie zabardzo moje klimaty ale jako słuchacz odniosłem pozytywne wrażenie. Fajne pianinko, fajny bass, fajny arp (lead czy co tam to jest :) ) Perka tez fajna, jednak jak słucham na słuchawkach to mam wrażenie że bass sie z kickiem nakładają (ale tylko w niektorych momentach więc może to tylko takie wrażenie ) ogólnie dobrze jednak nie moje klimaty :)
Moudy

radush pisze:No i już inaczej brzmi ... lepiej, ale to jeszcze nie to. Początek za nudny, od 1 minuty nic się praktycznie nie dzieje aż do prawie 2. Wyciszenie nie podoba mi się, za szybko wchodzi arp, ale sam arp jest dobry, fajna ma barwę. Bassline nie pasuje mi do niego, nie nadąża. Pianko ładne, pad natomiast słaby, przydałby się bardziej głęboki. Co do samej melodii, jest ok. No i końcówka zupełnie niepotrzebna, Motyw ponownie wchodzi 1:30 przed zakonczeniem, nie podoba mi sie to. Wystarczyłoby tylko raz a dobrze zrobic motyw z arpem, bez żadnego powtarzania, bo nuta staje sie nudna. Ale post&#281 ;p jest ogromny, jak na razie ocena 6+/10, i czekam na kolejne trancowe kawalki od ciebie, pzdr
Radush = Dziękuje za ocenę. No dopiero 1 full trancowy. Nast&#281 ;p nym razem przyłożę się i będę to doskonalił pare dni bo 11h to trochę mało tym bardziej że, non stop i wiesz nie trzeźwo :P . Dzięki za szóstke nie spodziewałem się aż tak wysoko.
Pzdr

Dam C - a no bass jest trochę sfingowany .. Zresztą słyszeliśmy pare błędów, ale już się nie chciało poprawiać non stop robienie i to na kacu :p
Nast&#281 ;p na nutka będzie bardziej rozbudowana i trochę się do niej przyłożę bardziej pzdr
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

E no moudy,nuta daje rade,podoba mi sie melodia,pianinko zajebiste,jakis motyw tam motyw dodatkowy do basu mi sie nie podoba,ale jak na pierwsza transowke naprawde dobrze ci wyszlo.Melo naprawde powalajace z tgeo pianinka,proponuje zostac w transie dluzej,jak juz wjedziesz w klimat na max wroc do tej nuty,i zrob z niej kose bo ma potencjal by nia zostac,7/10,a moze jakis remix pack?dogadamy sie?
Moudy

Outsider pisze:E no moudy,nuta daje rade,podoba mi sie melodia,pianinko zajebiste,jakis motyw tam motyw dodatkowy do basu mi sie nie podoba,ale jak na pierwsza transowke naprawde dobrze ci wyszlo.Melo naprawde powalajace z tgeo pianinka,proponuje zostac w transie dluzej,jak juz wjedziesz w klimat na max wroc do tej nuty,i zrob z niej kose bo ma potencjal by nia zostac,7/10,a moze jakis remix pack?dogadamy sie?
Dzięki :) Remix pack mogę zrobić w najbliższym czasie.. na razie to jestem naje*** :D
Ogólnie uważam że, do kosy dużo brakuje ta nuta się niczym nie wyróżnia.. Trochę przesadziłeś no ale skoro tak uważasz... Już w przygotywaniu nast&#281 ;p nym trance tym razem trochę bardziej się przyłożymy
thiethmar
Użytkownik

Post autor: thiethmar »

dość profesjonalne brzmienia :) słucha sie miło :D dobra nutka w waszym wykonaniu, ja również dołączam się z prośbą o remixpack :)
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

wydaje mi sie ze stopa deko za twarda, no ale jak kto woli :P
bassu jest za duzo, moze nie wiele ale jednak, pianinko przydaloby sie weselsze ;)
choc przyznam ze wyjszlo calkiem niezle, chwytaja progresje i o to biega, moze bas w jednym miejscu nie potrzebnie ucieka na gore za bardzo ale musialbym zobaczyc zeby byc pewien :P arpik jest ok ale jest zdecydowanie za bardzo schowany z tylu(reverb) ma rozmazana barwe, nalezaloby to poprawic, no i wiecej bledow nie wychwycilem, perkusja raczej ok ale bez rewelki, co tu mowic jak na 1 nute trance jestem pod wrazeniem :)
ODPOWIEDZ