Witam. Dzis do odsluchania.. skonczona juz nutka przezemnie.. przeszla jak zawsze multum przerobek i nie przypomina zakladanej na poczatku..
klimat ? mysle ze mi pomozecie.. moim zdaniem mieszanka house i nieco artow z melodyjnego trance'u..
Pozdrawiam..
i soczystego odsluchu zyczę : )
AUTOR: Eimear - Fall Cherry's
CZAS: 05:15
ROZMIAR: 12.02 MB
RODZAJ KOMPRESJI: mp3/320 kbps
Nutka calkiem ciekawa perka ladnie gra bassik tez mi sie spodobal
piano calkiem niezle ogolnie brzmienia na przyzwoitym poziomie ale
nutka wydaje sie troche nudna jak dla mnie daje 8 /10
sawczyk pisze:moj master to moja pieta achillesowa.. dzieki chlopaki..
Jak i niejednego zresztą ]"błędem" reszta Perkusji jest całkiem w porządku. Klimat nutki jest dosyć ciekawy, spokojny, podoba Mi się Hmm.. Nie będę się tutaj za bardzo rozpisywał, co Ja mogę powiedzieć - brzmienia Leadowe również są całkiem niezłe. Jedyne co, to faktycznie ten Master - czasem za głośno wszystko leci, zwłaszcza w przejściach z Boomami, wtedy robią się przestery, ale jest to do naprawienia. Nutka całkiem ciekawa, mogłoby być może nieco więcej rozwiązań, ale tak to jest ok.
Fajny jest ten basik, sprawia ze ten kick sie tak ,,rozplywa" snary dobrze brzmią. Na przejściu ładne dźwięki Na jakiej wtyce zrobiłeś ten lead/bass co wchodzi w 1:30?
Ogólnie kawałek ładny, spokojny, stonowany, miły dla ucha
Tak jak wszyscy przyczepię się do Mastera ... a więc nałóż compresor na mastera proponuję 2,4 dB i na EQualizerze obniż suwak odpowiedzialny za głębie/bass wtedy nie będzie tak charczeć w niektórych miejscach . 9\10
Bart Alevsen pisze:nałóż compresor na mastera proponuję 2,4 dB i na EQualizerze obniż suwak odpowiedzialny za głębie/bass wtedy nie będzie tak charczeć w niektórych miejscach . 9\10
o dziekówka.. w sumie nie zauwazylem na dmeter mi skakal za wysoko.. ale dzieki za cenne rady.. napewno wykorzystam to w przyszlosci.. : )
nakładanie compresora/limitera na master totalnie zmula mix, przestery lepiej eliminować indywidualnie optymalizując wszystkie kanaly
wszystko zależy jaki rodzaj kompresji wybierzesz i jak chcesz wypełnić przestrzeń w mixie
konczyc nalezy wtedy kiedy kazdy kanal solo od poczatku do konca nie przekroczy 0 dB na sumie
Podobają mi sie Twoje kawałki,powiew świeżości,coś innego niż zwykłem tu słuchać,przyjemne dzwięki mimo to z kopem.Master wiadomo,poprzednicy powiedzieli co i jak,mam jeszcze jedną Twoją produkcje na ipodzie,ten sam błąd,pewnie master robisz podobną metodą w każdym wałku,stąd powielanie tego samego.Udana produkcja,pozdro