Endaii - Galaxy Club

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Fusher

Endaii - Galaxy Club

Post autor: Fusher »

Z góry informuje ze to jest konto mojego brata (używamy go nawzajem) . Lecz różnimy sie tym ze ja staram sie sprawdzić co potrafię w muzyce ... . Ten kawałek co podam ma 1:50 (na tylko tyle pozwala mi mój komputer) niestety finanse wiecie jakie są :( . A wiec zrobiłem tyle ile umiałem na tym staruszku :P jakoś odziałem w początek i koniec ta melodyjkę własnej roboty ... życzę miłego słuchania i pozdrawiam :) . i proszę o ocenki oczywiście szczere (nawet jakby miało bolec :P ) .

Kod: Zaznacz cały

http://www1.zippyshare.com/v/44144096/file.html
Dj_Arahnix
Nowicjusz

Re: Endaii - Galaxy Club

Post autor: Dj_Arahnix »

NO! Jako jeden z nielicznych załadowałeś muzę na zippyshare. Już masz u mnie plusa xD Żart :P Kick z reeverbem ??? Blee... zdejmij go z niego. Mam nadzieje że melo jest Twoje, a nie ściągnięte z Mid'a ;/ . Nawet ciekawe. I... używaj Fruity Compressor. Masz takie przestery, że niedługo by mi słuchawki roz******. Hihat, Snare i Clap - standard z FL'a. Zasysaj z neta sample. Brzmienie z melo na 100% z jakiegoś preset'a. Nie mam Ci tego wałka za złe ani nie jest aż taki lipny. Gdy sam zaczynałem przygodę z FL'em to... było masakrycznie. Gorzej jak u Ciebie :D Technicznie kiepsko, mastera praktycznie nie ma ani mixu. Radze Ci poszukać dobrych Compressor'ów i equalizerów do mastera i mix'u.

Jak narazie: 2/10

No i standardowa rada: pracuj pracuj a sam znajdziesz to, czego szukasz :]
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Mój koment nie będzie się dużo różnił od Arahnixa.
Pierwszy plus za zippyshare ;)
Melodie skądś kojarze, ale to mało ważne, zdejmij reeverba z kicka, a jak już na siłe chcesz go tam, to króciutki z predelayem :)
nie liczy się to czy masz standardowe sample, czy nie, na gołym flu już można cuda robić, tylko wiele wody w Wiśle upłynie zanim do tego dojdziesz, a i tak widać, że coś już umiesz, a z czasem będzie ci coraz łatwiej, ale da się, jak ja mogłem mieć 4 z matmy na koniec liceum, to wszytsko się da zrobić :)
Jak masz słabego kompa i używasz "procesożernych" wtyczek to możesz spróbować posłużyć się samplingiem (robisz pojedyńcze ścieżki w jednym tempie, renderujesz, wstawiasz w jeden projekt, robisz korekty, wypas :) )
Dj_Arahnix
Nowicjusz

Post autor: Dj_Arahnix »

zdejmij reeverba z kicka, a jak już na siłe chcesz go tam, to króciutki z predelayem
Nie ucz chłopaka takich rzeczy bo jeszcze przyzwyczai się do dawania efektów na niepotrzebne kanały i co to będzie... Reverba jako początkujący nigdy nie daje się na kicka... Gdy już opanujesz wtyki FL'owskie, to wtedy możesz ze zdrowym rozsądkiem "bawić się" brzmieniami.

Co do Reverba to parę razy zdarzyło mi się użyć z Fruity Reverba - Late Reflection. Fajny choć nie zawsze przydatny efekt... nie będe tłumaczył jak to wygląda ani ładował próbke na forum. Po prostu sami sprawdźcie ^^D
ODPOWIEDZ